fbpx Οι συνταξιούχοι αποφάσισαν τοπικές και περιφερειακές δράσεις
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΜ-Θ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Οι συνταξιούχοι αποφάσισαν τοπικές και περιφερειακές δράσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συντάξεις
Συνταξιούχοι
Κινητοποιήσεις

Οι κινητοποιήσεις θα αρχίσουν την 1η Οκτώβρη, με αφορμή την παγκόσμια μέρα των ατόμων Γ’ Ηλικίας

Συνταξιούχοι από την Κομοτηνή έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση συνταξιούχων Αν. Μακεδονίας και Θράκης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Καβάλας «Νικόλαος Μάρτης». Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης αποφασίστηκε η διενέργεια φθινοπωρινών κινητοποιήσεων. Οι τοπικές θα προηγηθούν αυτής που θα έχει περιφερειακό χαρακτήρα και θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη, μάλλον την 11η Οκτώβρη. Οι κινητοποιήσεις θα αρχίσουν την 1η Οκτώβρη, με αφορμή την παγκόσμια μέρα των ατόμων Γ’ Ηλικίας.


Στη συγκεκριμένη συνάντηση μετείχε και ο κος Γιώργος Κεραμιτσής που προεδρεύει του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ροδόπης και ο οποίος μετέφερε το κλίμα και τις αποφάσεις στον αέρα του ράδιο Χρόνος 87.5 fm. "Αποφασίσαμε την 1η Οκτωβρίου που είναι η ημέρα των ηλικιωμένων στην Αθήνα θα γίνει η μεγάλη διαμαρτυρία των συνταξιούχων, είπαμε όσοι μπορούν να μαζευτούν εκεί να κατεβούμε στην Αθήνα και όσοι μπορούν σε διάφορες πόλεις να διοργανώσουν εκδηλώσεις. Aς μην εφησυχάζουν οι συνταξιούχοι γιατί το 2019 θα έχουμε φοβερές μειώσεις το λιγότερο 25%, όλες οι συντάξεις θα έχουν περικοπές, με τον επανυπολογισμό που θα κάνουν εκεί θα γίνει το μεγάλο δράμα, θα φέρει μεγάλη διαφορά σε πάρα πολλούς. Ήμασταν όλα τα σωματεία εκεί, δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΕΒΕ, ΝΑΤ Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Ξάνθη μέχρι και από τον Έβρο επάνω όλα τα σωματεία, αποφασίστηκε να γίνουν σταδιακά διαμαρτυρίες κατά νομούς, κατά περιφέρειες θα δούμε πως θα τα οργανώσουμε" είπε ο κος Κεραμιτσής. 


Σύμφωνα με τα λεγόμενά του κου Κεραμιτσή "από τις 8 Οκτωβρίου και μετά θα αρχίσουν σταδιακά σε κάθε νομό σε κάθε περιφέρεια σε κάθε πόλη κινητοποιήσεις. Δεν θα σταματήσει εκεί, το επίκεντρο δεν θα είναι η διαμαρτυρία της 1ης Οκτωβρίου, θα γίνει στις πόλεις συνέχεια για αυτό ζητώ τη συμπαράσταση όλων των συνταξιούχων. Δυστυχώς εδώ στην πόλη μας είμαι απογοητευμένος από τη συμμετοχή, λένε όλοι ότι τους έκοψαν την σύνταξη αλλά όταν τους λες να έρθουν μέχρι την πλατεία κανείς δεν έρχεται. Από τα καφενεία μας χειροκροτούν εμάς που περνάμε, δεν γίνεται όμως μόνο με εμάς, χρειαζόμαστε συμπαράσταση. Είναι πολλοί που λένε τι γίνεται και που κάναμε κινητοποιήσεις; Μα αν δεν κάνεις και κάτι δεν γίνεται τίποτα διότι σήμερα εάν λίγο άργησαν τα μέτρα για να κάνουν τις περικοπές είναι από τις διαμαρτυρίες που κάνουμε! Μέχρι τον πρωθυπουργό πήγαν οι άνθρωποι. Σε διάφορους υπουργούς γίνονται παραστάσεις συνέχεια, αυτά που καθυστέρησαν λίγο να γίνουν καθυστέρησαν λόγω διαμαρτυριών, να μην εφησυχάζουν λοιπόν. Μπορεί να μην λύνονται όλα τα προβλήματα αλλά χρειάζονται οι αγώνες, δεν το πάμε πολιτικά εμείς κάνουμε διαμαρτυρίες συνέχεια όποια κυβέρνηση και να είναι, αν μας θίγει τα συμφέροντά μας για εμάς είναι αντίπαλος"


Ο κος Κεραμιτσής λέει ακόμη πως το κακό δεν είναι μόνο οι μειώσεις στις υφιστάμενες συντάξεις. Κατά την εκτίμησή του, το κακό είναι πολύ μεγαλύτερο και το μέγεθος της καταστροφής θα φανεί μακροπρόθεσμα: "Τα ποσοστά μείωσης των συντάξεων είναι πολλά -σε άλλους πήγε μέχρι και 50%. Αυτοί που πλήρωναν προαιρετική και έδιναν κάποια σοβαρά ποσά, έπαιρναν 2.500 μισθό και τώρα παίρνουν 1.700 τους κόπηκε 50% και όσοι έπαιρναν 1.500 ευρώ έφτασαν να παίρνουν 1.000 ευρώ η διαφορά τους είναι 40% περίπου και δεν θα μείνουν εκεί, θα πέσουν και άλλο. 


Τώρα τα παιδιά παίρνουν 500 ευρώ μισθό και οι εισφορές τους είναι ελάχιστες, σήμερα όταν βγαίνει το κράτος και βάζει τον επαγγελματία για να του δείξει ότι είναι καλό να πληρώνει 180 ευρώ εισφορά, τι θα πάρει αυτός μετά από 30 χρόνια; Όποια κυβέρνηση και να είναι μετά από 15 χρόνια ή όταν θα βγουν αυτοί οι άνθρωποι στη σύνταξη θα τους λέει κύριοι πληρώσατε 180 ευρώ τι σύνταξη θες να πάρεις; Θα πάρεις 150 ευρώ. 


Εάν δεν ανοίξουν οι δουλειές να αυξηθούν οι εργαζόμενοι -γιατί σήμερα αυξήθηκαν οι συνταξιούχοι και μειώθηκαν οι εργαζόμενοι- δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα ταμεία, είναι ανταποδοτικά πλέον. Τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν θα είναι χειρότερα" λέει χαρακτηριστικά. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αν προσπαθήσει κάποιος να αναλύσει νηφάλια τα τεκταινόμενα  του προχθεσινού διαδικτυακού περιφερειακού συμβουλίου, δεν θα παραμείνει μόνο στα επικοινωνιακά τεχνάσματα της αποχώρησης της περιφερειακής αρχής.