fbpx Οι Δήμαρχοι Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών ενημέρωσαν τη Ντόρα Μπακογιάννη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020 - 11:14
ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟ – ΡΙΤΒΑΝ

Οι Δήμαρχοι Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών ενημέρωσαν τη Ντόρα Μπακογιάννη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ντόρα Μπακογιάννη
Σάπες
Δήμος Μαρωνείας-Σαπών
Ντίνος Χαριτόπουλος
Φιλύρα
Δήμος Αρριανών
Αμέτ Ριτβάν
διακομματική επιτροπή

Από Σάπες και Φιλύρα ξεκίνησε η περιοδεία της προέδρου της Διακομματικής στη Ροδόπη σε συνέχεια της χθεσινής στην Αλεξανδρούπολη

Διονύσης Βοργιάς

Από τις Σάπες και τη Φιλύρα ξεκίνησε σήμερα το πρωί η αναλυτική περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ροδόπη. Η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, σε συνέχεια των χθεσινών της επαφών στην Αλεξανδρούπολη, αναπτύσσει σήμερα ένα «πλέγμα» συναντήσεων στο νομό Ροδόπης, που ξεκίνησαν από το πρωί στο Δημαρχείο Σαπών κι έπειτα στο Δημαρχείο Φιλύρας.

Την κα Μπακογιάννη συνοδεύουν οι τρεις βουλευτές ν. Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΔ), Δημήτρης Χαρίτου (ΣΥΡΙΖΑ) και Ιλχάν Αχμέτ (ΚΙΝΑΛ) και ο βουλευτής του ΚΚΕ με καταγωγή από τον Έβρο Γιάννης Δελής.

Στο Δημαρχείο Σαπών

Η συνάντηση με τον Ντίνο Χαριτόπουλο έγινε σε καλό κλίμα. Στη διάρκειά της ο Δήμαρχος παρουσίασε την ταυτότητα, τον προγραμματισμό, τις διεκδικήσεις και τα προβλήματα του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών και της κοινωνίας και κατέθεσε στην κα Μπακογιάννη υπόμνημα θέσεων, προτάσεων και αιτημάτων για να συμπεριληφθούν στο πόρισμα της Επιτροπής.

Το υπόμνημα εστιάζει σε τέσσερις άξονες: την πολυπολιτισμικότητα και την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια, το δημογραφικό και τη συγκράτηση του πληθυσμού, τους αναπτυξιακούς πυλώνες και τέλος επισημαίνει την άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας στη λειτουργία χρυσωρυχείων στην Θράκη.

Παράλληλα, η Ντόρα Μποκογιάννη υπέγραψε το κείμενο υποστήριξης του Κύκλου Προσωπικοτήτων για την ανάδειξη και προβολή του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας, ως Μνημείου Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Στο Δημαρχείο Φιλύρας

Οι επαφές της συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Φιλύρας. Εκεί έλαβε αναλυτική ενημέρωση από τον Δήμαρχο Αρριανών Αμέτ Ριτβάν, παρόντος και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών ΠΑΜΘ Αχμέτ Ιμπράμ. Η συζήτηση «απλώθηκε» σε αρκετά ζητήματα, κυρίως γύρω από τον πρωτογενή τομέα, την καλλιέργεια καπνού, έργα υποδομών όπως φράγματα, αλλά και την εκπαίδευση, μεταξύ άλλων.

Όλο το ρεπορτάζ από τον Έβρο

Ο έντυπος «Χρόνος» που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο 26/09 δημοσιεύει το ρεπορτάζ με όλες τις επαφές στον Έβρο. Μπορείτε να το διαβάσετε κι εδώ

 

Η έρευνα του «Χ» για το πόρισμα του 1992

Δεν είναι η πρώτη φορά που συστήνεται Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης. Το 1992 κατατέθηκε το πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη μελέτη των προβλημάτων των Ακριτικών Περιοχών της Θράκης και των Νήσων του Ανατολικού Αιγαίου. Μετά από 30 χρόνια ο «Χ» έφερε ξανά στην επιφάνεια το τότε πόρισμα, πραγματοποιώντας σχετική έρευνα, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Οι πειραματισμοί με  την χαλάρωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναφορά στην καθημερινότητα,  την ώρα  που η χώρα μας έχει ένα πολύ μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο,  ακόμα και σε τοπικό επίπεδο,  εφαρμόζονται ιδ