fbpx "Οι αγρότες... δούλοι στα χωράφια τους και η Θράκη σύντομα… υπό κατοχή"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2016 - 16:02
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

"Οι αγρότες... δούλοι στα χωράφια τους και η Θράκη σύντομα… υπό κατοχή"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγρότες
Γεωργοί
Βαγγέλης Αποστόλου

Επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Την αγωνία του για τους αγρότες που μετατρέπονται σε... «κολλήγους» και για αγροτικές εκτάσεις της Θράκης που κινδυνεύουν να πέσουν σε ξένα χέρια, εκφράζει ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση: «Οι κυβερνήσεις της τελευταίας διετίας που διαπραγματεύθηκαν με τους έξω την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων τραπεζών δεν πήραν χαμπάρι ότι, μαζί με όλο το τραπεζικό σύστημα που πρόσφεραν στα ξένα funds έναντι πινακίου φακής, παρέδωσαν στους ξένους και τους αγρότες μας, και μέσω αυτών όλη την ελληνική καλλιεργήσιμη γη. Και δεν πρόκειται για λόγια του αέρα ούτε για κάτι που λέγεται από αντιπολιτευτική διάθεση για την σημερινή κυβέρνηση. Δυστυχώς, είναι η πολύ πικρή αλήθεια. Το έγκλημα, που έχει αποτέλεσμα και τον αφελληνισμό του αγροτικού τομέα, ο οποίος είναι ένα από τα ακατέργαστα διαμάντια μας (καθώς δεν έχει αναπτυχθεί στον βαθμό που θα έπρεπε), ξεκίνησε όταν ιδιωτικοποίησαν άρον - άρον οι... προλαλήσαντες των σημερινών κυβερνήτες (Σαμαράς και Βενιζέλος) την Αγροτική Τράπεζα, που πέρασε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Και το έγκλημα ολοκληρώθηκε σήμερα με την ανακεφαλαιοποίηση, μετά την οποία η Τράπεζα Πειραιώς ελέγχεται σε ποσοστό 74% από ξένα funds. Έτσι, από δω και πέρα, ο Έλληνας αγρότης - το χωράφι του, το σπίτι του, η σοδειά του - θα είναι στο έλεος των «αρπακτικών»... Με τους ξένους να κανονίζουν τι θα καλλιεργεί, τι προϊόντα θα παράγει ο τόπος, ανάλογα με τα συμφέροντα των εξουσιαστών μας, όπως και τις τιμές στις οποίες θα πωλούνται τα προϊόντα... Δεν ξέρουμε αν ο πρωθυπουργός έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται με το πέρασμα των δανείων που είχε δώσει η Αγροτική Τράπεζα (το 62,4% είναι «κόκκινα») στα ξένα αφεντικά των τραπεζών. Αν έχει καταλάβει τι θα συμβεί όταν πάνε να πετάξουν τους αγρότες έξω από τα χωράφια τους... Και σε ποια χέρια μπορεί να περάσουν οι αγροτικές εκτάσεις της Θράκης... Ακόμη και αυτήν την ώρα, η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπο να μην αποξενωθεί η Ελλάδα από έναν από τους βασικούς και ζηλευτούς πυλώνες της, από τον οποίο ζει ο μισός τουλάχιστον πληθυσμός μας.

Κατόπιν τούτων ερωτάται, ο κ. υπουργός: 1. Ποια περιθώρια προτίθεστε να εξαντλήσετε για να μην είναι οι αγρότες αιχμάλωτοι των ξένων funds; 2. Ποια η μέριμνα και η πρόνοια για ευαίσθητες γεωγραφικά περιοχές της χώρας όπως π.χ. η Θράκη; Οι κυβερνήσεις της τελευταίας διετίας πρόσφεραν στα ξένα funds, τους αγρότες μας, και μέσω αυτών όλη την ελληνική καλλιεργήσιμη γη».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποιος,  η τι φταίει που φτάσαμε να φορτωθεί σε τέτοια μεγάλα ποσοστά επιδημιολογικά η χώρα μας, αλλά  και ο νομός Ροδόπης,  προφανώς είναι ένα δύσκολο ερώτημα για να απαντηθεί.