fbpx Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα ενημερωθεί για το Εμπόριο και το Επιχειρείν της Θράκης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, 2017 - 11:00
ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΟΕΕΘ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα ενημερωθεί για το Εμπόριο και το Επιχειρείν της Θράκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκόπης Παυλόπουλος
Θράκη
Ομοσπονδία Εμπόρων και Επιχειρηματιών Θράκης
Κώστας Χατζημιχαήλ
Αντώνης Φραντζής

Η συνάντηση θα γίνει 16/1 – Διασυνοριακότητα και το brandname της Θράκης οι κεντρικοί άξονες 


Οι εκπρόσωποι της ΟΕΕΘ, θα προσφέρουν στον κο Παυλόπουλο ως δώρο μεταξωτά προϊόντα Σουφλίου, προσφορά από ντόπιους επιχειρηματίες με την πεποίθηση ότι το μετάξι είναι ένα προϊόν-σήμα κατατεθέν της Θράκης

 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα βρεθούν την Δευτέρα 16/1 ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμπόρων και Επιχειρηματιών Θράκης Κώστας Χατζημιχαήλ και Αντώνης Φραντζής. Η συνάντηση αυτή προκλήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της ΟΕΕΘ Κώστα Χατζημιχαήλ και όπως εξήγησε μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο γενικός γραμματέας, Αντώνης Φραντζής έχει τρεις στόχους: να ενημερωθεί ο ΠτΔ για τα προβλήματα των επιχειρηματιών της Θράκης, να τεθεί επί τάπητος το θέμα της διασυνοριακότητας αναφορικά με το επιχειρείν και να καθιερωθεί ώστε να γίνεται άπαξ ετησίως, τουλάχιστον. 


ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ BRAND NAME ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Πάγια θέση των εμπόρων και των επιχειρηματιών της Θράκης είναι ότι η περιοχή μπορεί να αποκτήσει το δικό της brand name, το οποίο μάλιστα να είναι και ισχυρό. Όπως είπε ο κος Φραντζής στην περιοχή λειτουργούν ισχυρές επιχειρήσεις με πλούσια και αξιοσημείωτη δραστηριότητα και μπορεί να μην είναι πολλές, ωστόσο είναι αρκετές: «Η Θράκη έχει ένα brand name το οποίο ακόμα δεν το χειριζόμαστε σωστά.  


Στην συνείδηση των υπόλοιπων κατοίκων της Ελλάδας η Θράκη έχει μια πολύ καλή θέση, μας θεωρούν ακόμα παρθένο έδαφος με καλά προϊόντα και καλούς ανθρώπους. Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Δεν κάνω τώρα αντιστοιχία, αλλά βλέπουμε προϊόντα άλλων περιοχών τα οποία τα στηρίζουν όλες οι περιοχές και ιδιαίτερα οι δικές τους. Εμείς αυτό θέλουμε να κάνουμε, η Θράκη πάντα ήταν μόνη της απομονωμένη, ο καθένας μόνος του. Θέλουμε η Θράκη να αποκτήσει brand name το οποίο υπάρχει κατά κάποιο τρόπο – είναι αυτό της αρχαίας Θράκη που την γνωρίζουν ακόμη και στο εξωτερικό. Έχουμε πάρα πολύ δυνατές εταιρείες-όχι πολλές αλλά αρκετά δυνατές- σε όλους τους κλάδους: τροφίμων ποτών, κατασκευαστικούς, σε προϊόντα».


ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ
Έτερο ζήτημα το οποίο θα συζητηθεί στην εικοσάλεπτη συνάντηση των εκπροσώπων της ΟΕΕΘ με τον ΠτΔ, είναι αυτό της διασυνοριακότητας και των προβλημάτων που δημιουργεί η φορολογική ανισότητα της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες που συνορεύουν με τη Θράκη. Όπως εξηγεί ο κος Φραντζής: «Όπως όλη η χώρα, έτσι και η Θράκη έχει τεράστια προβλήματα αλλά έχει και ιδιαιτερότητες. Εμείς αυτή την στιγμή είμαστε σύνορο, δεν μπορεί ένα κράτος να υπερφορολογείται και δίπλα οι γείτονές μας να είναι ένας φορολογικός παράδεισος... δηλαδή να ανεβαίνουν εδώ πέρα καύσιμα, ποτά, τσιγάρα και δίπλα να μένουν σταθερές οι τιμές και να είναι και πιο κάτω. Είναι μια πόρτα. Αυτά είναι τα προβλήματα. Εμείς όμως δεν θέλουμε να εστιάσουμε στα προβλήματα, θέλουμε να εστιάσουμε στις λύσεις, θέλουμε τον τουρισμό, θέλουμε τον κόσμο, τις επενδύσεις. Θέλουμε τους Τούρκους σαν διπλανή χώρα να επανέλθουνε και να συνεχίσουν να έρχονται γιατί αυτή την στιγμή αντιμετωπίζουμε και ένα πρόβλημα με την λίρα, η λίρα καταποντίζεται».


Στόχος της ΟΕΕΘ είναι να καταστήσει αυτή την συνάντηση με τον ΠτΔ, θεσμό. Σύμφωνα με όσα είπε ο κος Φραντζής, η Ομοσπονδία θα προτείνει στον κο Παυλόπουλο η συνάντηση αυτή να γίνεται κάθε χρόνο, έτσι ώστε να εξετάζεται η πορεία και η υλοποίηση των στόχων που είχαν τεθεί στην προηγούμενη. 


Οι εκπρόσωποι της ΟΕΕΘ, θα προσφέρουν στον κο Παυλόπουλο ως δώρο μεταξωτά προϊόντα Σουφλίου, προσφορά από ντόπιους επιχειρηματίες με την πεποίθηση ότι το μετάξι είναι ένα προϊόν-σήμα κατατεθέν της Θράκης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Επειδή πάντα στις λεπτομέρειες κρύβονται οι παγίδες,  γι' αυτό ας προσέξουν ιδιαίτερα οι τοπικοί παράγοντες και πολιτικοί, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ψηφιστεί η τροπολογία, για το 12%.