fbpx Ο πρώην υπουργός θυμάται προσωπικές του στιγμές με τον επίτιμο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο πρώην υπουργός θυμάται προσωπικές του στιγμές με τον επίτιμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευριπίδης Στυλιανίδης
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
Νέα Δημοκρατία
Ελλάδα

Ευ. Στυλιανίδης: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν φάρος» 

Το δικό του συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έστειλε μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5 fm ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. 


Ο κος Στυλιανίδης είπε κατ’ αρχήν ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τα παιδιά του εκλιπόντος εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του. Ως ήταν αναμενόμενο, ο κος Στυλιανίδης αναφέρθηκε στις σημαντικές στιγμές της πολιτικής διαδρομής του εκλιπόντος που σχετίζονται με τη Θράκη: «Επικοινώνησα με τη ΒΙ.ΠΕ. και ζήτησα να αναρτηθεί εκ νέου αυτή η ταμπέλα η οποία είχε εκλείψει τα τελευταία χρόνια που θυμίζει ότι στην περίοδο της διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως υπουργός Συντονισμού ήταν αυτός ο οποίος εγκαινίασε τη λειτουργία της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής και πρωτοστάτησε και στη λειτουργία της. Αργότερα μας στήριξε στις προσπάθειες που κάναμε για την προσέλκυση επενδύσεων και την μετατροπή του νομού μας και όλης της Θράκης ως επενδυτικού προορισμού και ήταν ο άνθρωπος ο οποίος εγκαινίασε μια καινοτόμο και ρηξικέλευθη πολιτική της ανοικτής κοινωνίας της ισονομίας και ισοπολιτείας χωρίς να φοβάται κόστος και με παρρησία διατρανώνοντας τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού μας και της δημοκρατίας μας»


Ο κος Στυλιανίδης διατηρούσε και προσωπικές σχέσεις με τον επίτιμο, μερικές από τις οποίες μοιράστηκε με τους ακροατές του ράδιο Χρόνος. Μεταξύ αυτών, ο κος Στυλιανίδης συμπεριλαμβάνει τη στήριξη που του εξέφρασε ο αείμνηστος στο πολιτικό του ξεκίνημα το 1996, αλλά και τις μετέπειτα επαφές τους εντός και εκτός Βουλής: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εμένα μου δημιουργεί μία ανάμνηση την πολιτική μου εκκίνηση το 1996 στην Κομοτηνή. Ήταν αυτός που μίλησε ως πρώην πρωθυπουργός στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση τότε δίνοντας την στήριξή του και την ευχή του σε μια διαδρομή που τότε εγώ ξεκινούσα. Αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω ούτε να το παραβλέψω.

Όλα αυτά τα χρόνια που πολιτεύομαι είχα μια συστηματική περιοδική επικοινωνία μαζί του, τον συμβουλευόμουν σε πάρα πολλά θέματα» είπε ο κος Στυλιανίδης και συνέχισε: «Ξέρετε ότι εγώ πάντα ανήκα στο Καραμανλικό μπλοκ, αλλά κάποια στιγμή ένιωσα ότι ο Μητσοτάκης αδικείται γιατί ενώ του είχαν πει ότι θα υποστήριζαν την εκλογή προέδρου δημοκρατίας από τον λαό που ήταν και η προσωπική του θέση κατά την διαδικασία δεν το υποστήριξε κανένας εκτός των εισηγητών μας. Ένιωσα την ανάγκη να ανέβω στο βήμα γιατί ήταν η σειρά μου να τοποθετηθώ και τον παρακάλεσα να παρακολουθήσει την τοποθέτησή μου.

Εισηγητής της πλειοψηφίας ήταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Διάβασα ένα κείμενο το οποίο έλεγε ότι είναι κατάλοιπο της δικτατορίας το ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν εκλέγεται άμεσα από τον λαό. Η ικανοποίηση του Μητσοτάκη ήταν τόσο έντονη γιατί ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς στήριξε την θέση του και μάλιστα πειστικά που από εκείνη την μέρα και μετά επαναπροσδιορίστηκαν οι σχέσεις μας πλήρως και κρατήθηκε αυτή η συστηματική περιοδική επικοινωνία που είχαμε για ανταλλαγή θέσεων για διάφορα θέματα. 


Η άλλη μου εμπειρία ήταν όταν ανέλαβα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ τότε υπήρχε μια διαμάχη μεταξύ μητσοτακικών και εβερτικών και η δική μου εκλογή θα έλεγα ότι ήταν καραμανλική μεν αλλά με μέση λύση. Σε μια πρώτη μεγάλη ομιλία που έγινε στην συνδιάσκεψη του κόμματος τοποθετήθηκα χρησιμοποιώντας πάρα πολλές αναφορές στην αρχαία ελληνική γραμματεία για να επικαιροποιήσω και ορισμένα στοιχεία του πολιτισμού και της δημοκρατίας μας και μου έκανε εντύπωση παρότι ο Μητσοτάκης ήξερε ότι είχα εκφράσει στην διαδικασία αυτή ένα άλλο στρατόπεδο με φώναξε να με συγχαρεί και να μου ευχηθεί να συνεχίσω να τοποθετούμαι δημόσια κατά αυτό τον τρόπο».  


Ο κος Στυλιανίδης μετέφερε το «ευχαριστώ» όλης της Θράκης στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, και εκτίμησε ότι «ήταν φάρος», ευχόμενος «τα παιδιά του να ακολουθήσουν αυτό το βηματισμό για να δώσουν συνέχεια στην οικογενειακή παράδοση».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών  εξετάσεων έλαβε τέλος και πολλοί εστιάζουν τώρα και   σκέφτονται τις επιλογές τους σε σχολές της αρεσκείας τους,  μέσω του μηχανογραφικού.