fbpx Ο Κώστας Κατσιμίγας εγκαλεί τον Χρήστο Μέτιο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2020 - 10:00
ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Κώστας Κατσιμίγας εγκαλεί τον Χρήστο Μέτιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κώστας Κατσιμίγας
Μέτιος Χρήστος
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Για το θέμα της ΤΕΡΝΑ και του κλεισίματος της Νυμφαίας 

Με μία μακροσκελή ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία εγκαλεί τον περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, για τη στάση του στο θέμα της επένδυσης της ΤΕΡΝΑ, αλλά και για τη στάση του στα τεκταινόμενα με το κλείσιμο των τελωνείων.

«Έμφορτος από αμηχανία για τη κατάσταση που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο των συνόρων στην Περιφέρεια ΑΜΘ και την οικονομική καταστροφή εκατοντάδων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό  και την αδυναμία του να δώσει την παραμικρή εξήγηση, συμμορφούμενος πλήρως στις αποφάσεις της Κυβέρνησης να οδηγήσει ότι απέμεινε από χερσαίες αφίξεις στην Χαλκιδική και την Πιερία, ο Περιφερειάρχης Κος Μέτιος αποφάσισε να επιτεθεί κατά της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατηγορώντας την  ότι σκοπίμως καθυστερεί μια επένδυση 300 εκ. ευρώ στην BI.ΠΕ Κομοτηνής, αναφερόμενος στην κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την ΤΕΡΝΑ AE» αναφέρει ο κος Κατσιμίγας και αντικρούει τις ‘κατηγορίες’ Μέτιου σημειώνοντας: «Δεν υπονομεύουμε και δεν απορρίπτουμε καμία επένδυση Κε Περιφερειάρχη, ακόμη και εάν αφορά έναν εργαζόμενο και λίγες χιλιάδες ευρώ. Αλλά το δικαίωμά μας να προασπίζουμε την υγεία των πολιτών και το μέλλον της βιομηχανικής ανάπτυξης του τόπου μας, που μπορεί να μην μας αφορά άμεσα, αλλά αφορά το μέλλον του, δεν θα μας το απαγορεύσετε με τίποτα» 

Υπενθυμίζει δε ότι ως παράταξη: «επιθυμούμε να έχουμε ξεκάθαρη άποψη για τα παρακάτω ζητήματα:

  • Εάν με την λειτουργία του νέου εργοστασίου θα υπάρχει κορεσμός των επιτρεπόμενων ρύπων στην περιοχή με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η κατασκευή άλλων εργοστασίων στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής,  οποιουδήποτε τύπου και με οποιοδήποτε τρόπο λειτουργίας των μηχανημάτων του με καύση φυσικού αερίου ή diesel.
  • Κατά πόσο θα υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση από ένα συνεχές άναμμα και σβήσιμο των μηχανών και κατά πόσο μπορεί να υπάρξει δέσμευση για συνεχή λειτουργία
  • Που στηρίζει η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. την βεβαιότητα ή την υπόθεση  ότι τα εργοστάσια δεν θα λειτουργούν ταυτόχρονα. 
  • Πόσο επιβαρύνονται οι κάτοικοι των γύρω οικισμών και η γεωργική τους παραγωγή από τους αέριους ρύπους και την όξινη βροχή. 
  • Πόσο τεκμηριωμένη είναι μια μελέτη διασποράς των ρύπων».

Και τέλος τον εγκαλεί ευθέως για τη στάση του ως προς τον τουριστικό αποκλεισμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά τους πρόσφατους κυβερνητικούς χειρισμούς: «Στο μεταξύ, Κε περιφερειάρχη, φροντίστε να απολογηθείτε για την αδράνεια σας στο αδικαιολόγητο κλείσιμο των μεθοριακών σταθμών μας σε αφίξεις βαλκάνιων τουριστών, σταματήστε τις υποσχέσεις, το μοίρασμα ψεύτικων ελπίδων και τα δελτία τύπου που ανακοινώνετε τις επιχορηγήσεις κρατικών κοινωνικών προγραμμάτων όπου δεν έχετε κάνει τίποτε απολύτως πέρα από το να βάζετε μια υπογραφή σε ένα έγγραφο […] Είστε και εσείς βασικός υπόλογος για την σημερινή κατάσταση».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Φυσικός και νομοτελειακός όρος στη ζωή, προφανώς είναι να διεκδικεί πάντοτε τα δίκια του ο κάθε άνθρωπος και  να προσπαθεί να καλυτερέψει  τη ζωή του και τις συνθήκες εργασίας.