fbpx Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σχολιάζει την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ από ιαπωνικό κολοσσό
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 21 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΑΡΩΜΑ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΠΝΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σχολιάζει την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ από ιαπωνικό κολοσσό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καπνός
ΣΕΚΑΠ
Japan Tobacco International
Ευριπίδης Στυλιανίδης

«Μας ενδιαφέρει να μπορεί η ΣΕΚΕ που έχει παραρτήματα και στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή να προωθεί τα επεξεργασμένα καπνά της περιοχής μας στην διεθνή αγορά»

Δήμος Μπακιρτζάκης

Θετικά βλέπει τις εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, σύμφωνα με όσα είπε μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm, πάντα όμως υπό την αίρεση ότι «εμάς, μας ενδιαφέρει να μπορεί η ΣΕΚΕ που έχει παραρτήματα και στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή και σε όλα τα Βαλκάνια να προωθεί τα επεξεργασμένα καπνά της περιοχής μας στην διεθνή αγορά».


Ως γνωστόν, η ΣΕΚΑΠ πέρασε πλέον από τον έλεγχο του Ιβάν Σαββίδη στον έλεγχο ιαπωνικού κολοσσού στο χώρο της καπνοβιομηχανίας, με τον κο Στυλιανίδη να σημειώνει ότι «η διαπραγμάτευση των δύο μεγάλων εταιριών έγινε σε επίπεδο Ρωσίας - Ιαπωνίας διότι η ΣΕΚΑΠ είναι μια μικρή εταιρεία του μεγάλου ρωσικού ομίλου. Έχουμε μια στρατηγική συμφωνία ως περιοχή και ως χώρα με την Phillip Morris. Το αντίστοιχο φαίνεται ότι αναπτύσσεται και με την γιαπωνέζικη εταιρεία κάτι το οποίο δημιουργεί πολύ καλές προϋποθέσεις και προοπτικές για την συγκεκριμένη μονοκαλλιέργεια και οι επιπτώσεις για τους καλλιεργητές θα είναι πολύ θετικές κατά την γνώμη μου».


Εν τω μεταξύ η αγοραπωλησία της ΣΕΚΑΠ συνέπεσε και με την επαφή που είχε ο κος Στυλιανίδης με τον πρέσβη της Ιαπωνίας κ. Yasu Shimizu σε μια συνάντηση στην οποία τον συνόδευε και ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός. 


Υπό αυτό το πρίσμα, οι δύο πρώην υπουργοί κάλεσαν τον Ιάπωνα Πρέσβη να επισκεφτεί τόσο την Ξάνθη, όσο και την Κομοτηνή, ενώ όπως σημείωσε ο κος Στυλιανίδης του επέδωσαν επίσημη πρόσκληση τόσο του δημάρχου Ξάνθης όσο και του επιμελητηρίου Ξάνθης και «εγώ του απηύθυνα προφορική πρόσκληση να επισκεφτεί τον νομό μας μαζί και με την εμπορική ακόλουθο που χειρίζεται τα θέματα των διμερών συναλλαγών και οικονομικών σχέσεων. Υπήρξε θετική ανταπόκριση, οπότε αναμένουμε να μας υποδείξει την ημερομηνία επίσκεψης του προκειμένου να έρθουν κοντύτερα οι δύο αγορές και να διασφαλιστεί το μέλλον αυτού του προϊόντος που παράγεται στην περιοχή μας όχι μόνο στους δύο νομούς αλλά και σε άλλους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης». 


Ο Ιάπωνας πρέσβης δήλωσε απολύτως ενημερωμένος για την πώληση της ΣΕΚΑΠ, ενώ απώτερος στόχος της συνάντησης των δύο πολιτικών ήταν «να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα στις εκθέσεις τροφίμων που γίνονται στην Ιαπωνία αλλά και να προχωρήσουμε και σε διμερείς συμφωνίες που θα μπορέσουν να διασφαλίσουνε μια καλύτερη προοπτική εξαγωγών για τα προϊόντα που παράγονται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κος Στυλιανίδης. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε