fbpx Ο Δημήτρης Πέτροβιτς έχει συγκεκριμένο στόχο και πορεία
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:00
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΒΡΟΥ

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς έχει συγκεκριμένο στόχο και πορεία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημήτρης Πέτροβιτς
Εκλογές
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

"Το ψέμα έχει ταχύτητα και η αλήθεια αντοχή". Την φράση αυτή χρησιμοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης μέσω της συχνότητας του ράδιο Χρόνος 87,5fm για να διαψεύσει όλους όσους διαρρέουν φήμες περί μη σύστασης ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Δήμος Μπακιρτζάκης

"Το ψέμα έχει ταχύτητα και η αλήθεια αντοχή". Την φράση αυτή χρησιμοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς μέσω της συχνότητας του ράδιο Χρόνος 87,5fm για να διαψεύσει όλους όσους διαρρέουν φήμες περί μη σύστασης ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και περί διαγραφής του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή βέβαια αναγνωρίζει ότι "ασχολούνται μαζί μας γιατί είμαστε υπολογίσιμη δύναμη και δύναμη ευθύνης απέναντι στην κοινωνία".

Διατηρώντας σήμερα την ιδιότητα του αντιπεριφερειάρχη Έβρου έχει να διαχειριστεί μία σειρά σημαντικών θεμάτων στην περιοχή του. Γι' αυτό παραδέχεται ότι ο αγώνας για την κατάρτιση ψηφοδελτίου είναι δυσκολότερος για εκείνον σε σχέση με άλλους που, όπως λέει, "δεν κάνουν τίποτα και περιφέρονται στην περιφέρεια αναζητώντας κόσμο".

Βλέπει για το χρονικό διάστημα 2019-2023 μια πολύ κρίσιμη τετραετία για την περιοχή μας γι' αυτό καλεί σε συμμετοχή στα κοινά, λέγοντας τα παρακάτω "υπάρχουν πολλά άτομα που δεν έχουν ενεργοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια, γιατί όπως λένε οι σοβαροί δεν ασχολούνται με την πολιτική. Όμως όταν απέχεις τότε κάποιοι άλλοι διαμορφώνουν το αποτέλεσμα που δεν μπορείς να ανατρέψεις γιατί απείχες και έκανες κριτική. Γι' αυτό απευθυνόμαστε σε νέους ανθρώπους, όχι μόνο σε ηλικία αλλά και σε ιδέες, σε νέα πρόσωπα που δεν ασχολήθηκαν τόσα χρόνια αλλά έχουν μέσα τους την θέληση και την σπίθα για προσφορά. Τέτοιους ανθρώπους θα τους αξιοποιήσουμε. Και μέχρι τώρα είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ανταπόκριση".

Ο κος Πέτροβιτς βάζει σε προτεραιότητα το έργο για την περιοχή του και τρεις μήνες πριν τις εκλογές θα κορυφώσει τις ενέργειές του προεκλογικά, όπως έκανε και το 2010 και το 2014. Κάνει μία σύντομη αναδρομή στο εκλογικό παρελθόν στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ για να φτάσει στο σήμερα: "Το 2010 όταν ξεκινήσαμε με τον Γιώργο Παυλίδη, μείναμε 4 χρόνια στην αντιπολίτευση. Το 2014 ο κόσμος μας στήριξε με την προτίμηση του, όμως το 2016 είχαμε την απώλεια του αρχηγού μας και φτάνουμε στο 2018 που διατυπώνεται η άποψη ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ οφείλει να έχει ένα καλύτερο αύριο.

Γι' αυτό παλεύουμε όλοι μαζί για την επόμενη μέρα. Που θα την υπηρετήσουμε όλοι μας από διαφορετική αφετηρία αλλά ένας από όλους θα βγει μπροστά. Αυτός που θα τεθεί από την κοινωνία επικεφαλής για την επόμενη 4ετία στην περιφέρεια θα πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία  δεν μπορείς να έχεις άπειρο καπετάνιο ή καπετάνιο που δεν έχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να βγάλει τον τόπο από τα αδιέξοδα".

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου διαχώρισε πολιτικά την θέση του από την επιλογή του Χρήστου Μέτιου ως επικεφαλής ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, άσχετα με την ιδεολογική αφετηρία του, αφού και εκείνος ανήκει στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και ζητάει να γίνει αξιολόγηση της πορείας του μέχρι τώρα. "Αυτό αποτέλεσε το σημείο που με ώθησε να διαφοροποιήσω την θέση και την στάση μου απέναντι σε τεκταινόμενα και επιλογές", λέει σχηματικά.

Η πραγματικότητα σήμερα θέλει τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου να διαχειρίζεται ένα Νομό, ο οποίος επί 2,5 χρόνια είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εξηγεί γιατί "έχουμε 3/4 σύνορα (διακρατικά) και τα προβλήματα πηγάζουν μέσα από την διασυνοριακότητα η οποία δεν λύνεται σε τοπικό μόνο επίπεδο". Καλείται να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις, όπως τις πλημμύρες, τις οποίες, όπως λέει "διαχειριστήκαμε χωρίς απώλειες. Είχαμε κόστος σαν νομός, μεγάλες καταστροφές υποδομών και στην προσπάθεια αυτή διεκδίκησα και πήρα ένα ειδικό πρόγραμμα μόνο για τον Έβρο 26,3 εκατ. ευρώ από το υπουργείο. Με βάση το παραπάνω παράδειγμα, θέτω ένα ερώτημα "γιατί να μην μπορούμε να κερδίσουμε ένα ειδικό πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με πολύ περισσότερα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό που έχει μόνο απαιτήσεις και όχι της Περιφέρειας".  

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς διατείνεται ότι έχει συγκεκριμένο στόχο και πορεία, ενώ κάποιοι ακόμη τον αναζητούν. "Έχουμε ωφέλιμο φορτίο, έχουμε συγκεκριμένο έργο και προσπαθούμε με σοβαρότητα να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Σε αυτή την Περιφέρεια δεν μπορείς να παίζεις και να βλέπεις ότι πάω να καθίσω σε μια καρέκλα. Γιατί αυτή η καρέκλα έχει ευθύνες και μπορεί να πάρει εύκολα την κοινωνία από κάτω, άρα πρέπει να έχεις στελέχη που διαθέτουν σοβαρότητα, μετρήσιμο έργο, γνώση και εμπειρία. Ρηξικέλευθες προτάσεις και λύσεις. Να διαχειρίζεσαι κρίσεις με επιτυχία. Στα δύσκολα πρέπει να είσαι πρώτος", καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Στο προσχέδιο νόμου του υπουργείου  Παιδείας,  διευκρινίζεται πλήρως με  όρους και προϋποθέσεις και   ποιοι έχουν το δικαίωμα των μετεγγραφών.  Τα κριτήρια βέβαια σε πολλούς είναι γνωστά.