fbpx Ο Δ. Χαρίτου θα έχει «νέα» για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 18 Ιουνίου, 2020 - 10:00
ΠΩΣ ΚΥΛΗΣΕ ΤΟ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020

Ο Δ. Χαρίτου θα έχει «νέα» για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής
Δημήτρης Χαρίτου
ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

Αυτό αποκάλυψε στο πλαίσιο του εξαμηνιαίου απολογισμού του

Θανάσης Τσολάκης

Νέα στοιχεία για το νέο Νοσοκομείο της Κομοτηνής, που θα προκύψει από την δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» θα έχει προσεχώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη Δημήτρης Χαρίτου. Αυτό αποκάλυψε ο πολιτικός στο πλαίσιο του εξαμηνιαίου απολογισμού δράσεων που έκανε στην Κομοτηνή, λέγοντας: «[…] Θέλω για πρώτη φορά να σας κάνω γνωστό ότι έχω στη διάθεσή μου όλο το φάκελο του Οργανισμού του νέου Νοσοκομείου (εν. Κομοτηνής) που εγκρίθηκε στη Βουλή, όμως ο Οργανισμός δεν είχε κατατεθεί στα πρακτικά της. Το έχουμε λοιπόν.

Από την πρώτη εικόνα που ήδη διαμορφώσαμε δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες που είχαμε και εμείς και οι εργαζόμενοι, κυρίως για τις νέες σχέσεις που θα διαμορφώσει το Ίδρυμα με τα ιδιωτικά συμφέροντα σε μία σειρά από τομείς και λειτουργίες του και βέβαια τις σχέσεις που θα διαμορφώσει  με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. 

Το μελετά προσεκτικά το Τμήμα Υγείας και σε συνεργασία με τους φορείς των υγειονομικών και της τοπικής κοινωνίας θα δούμε τον τρόπο που θα παρέμβουμε το επόμενο διάστημα[…]». 

Κορωνοϊός, αγρότες, ΔΠΘ 
Μεγάλο μέρος του απολογισμού του βουλευτή αφιερώθηκε στον κορωνοϊό μιας και αυτός κατέλαβε τη δημόσια σφαίρα ήδη από το τέλος του Φεβρουαρίου και στην Ελλάδα. Ο κος Χαρίτου δεν παρέλειψε να στείλει τις ευχές του στους δοκιμαζόμενους από τον κορωνοϊό κατοίκους της Ροδόπης, τονίζοντας ότι οι παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικό επίπεδο και οι δικές του σε τοπικό «συνέβαλαν στο να είναι περισσότερο θωρακισμένο το δημόσιο σύστημα υγείας». 

Ο περιορισμός των επιπτώσεων του κορωνοϊού, είναι ένας από τρεις άξονες δράσης του βουλευτή αυτή την περίοδο. Η δεύτερη κατεύθυνση στην οποία κινήθηκε ήταν  η διατήρηση της επαφής με την κοινωνία και τους φορείς της στηρίζοντας «τα δίκαια αιτήματα των Επιμελητηρίων και της Ομοσπονδίας για την ανακούφιση των επαγγελματιών από τις συνέπειες της πανδημίας, την προστασία από τις διακοπές ρεύματος των επαγγελματιών, το αίτημα του 12% μισθολογικού κόστους, το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας» και πολλά άλλα. Συνεχείς ήταν οι παρεμβάσεις για την στήριξη κλάδων του πρωτογενούς τομέα που επλήγησαν εντονότατα από τις συνέπειες της πανδημίας. «Αναφέρομαι ιδιαίτερα στους κτηνοτρόφους, που δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος τους στην περιοχή αδικήθηκε κατάφωρα με την έκτακτη ενίσχυση που πρόσφατα ανακοίνωσε το υπουργείο, αλλά και στους παράκτιους αλιείς» σχολίασε ο βουλευτής.

Η τρίτη και τελευταία κατεύθυνση αφορά κομβικά θέματα της περιοχής που η προώθησή τους θα δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία. 

«Οι επίμονες παρεμβάσεις για την κατασκευή των δικτύων φυσικού αερίου στην Περιφέρεια σε δύο νομοσχέδια, σε δύο επιτροπές περιβάλλοντος της Βουλής,  η ειδική ερώτηση που καταθέσαμε μαζί με άλλους βουλευτές είχαν αποτέλεσμα», εκτίμησε ο κος Χαρίτου και συνέχισε: «ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ ανακοίνωσε ότι η ΑΜΘ είναι η πρώτη περιοχή στην οποία θα προχωρήσει η προκήρυξη κατασκευής των δικτύων φυσικού αερίου. Προφανώς πάγωσε, θα το παρακολουθούμε συνεχώς και οφείλουν να γνωρίζουν ότι δεν θα το ξεχάσουμε, θα επανέλθουμε». 

Αναφέρθηκε και στον τομέα της Παιδείας προτάσσοντας το ΔΠΘ και λέγοντας: «Επέμενα με ομιλίες στη Βουλή σε τρία τουλάχιστον νομοσχέδια για την Παιδεία, αλλά και με ειδική ερώτηση που κατέθεσα για να υπογραμμίσω την ανάγκη ίδρυσης νέων τμημάτων στο ΔΠΘ, τρία εκ των οποίων στην Κομοτηνή, ώριμα νομοθετικά από την προηγούμενη περίοδο. Πιο πρόσφατη η παρέμβασή μου την περασμένη εβδομάδα άμεσα στην ίδια την υπουργό για να προχωρήσει στην ίδρυσή τους. 

Ακούω ότι διαρρέουν όχι τυχαία μέσω τρίτων την ίδρυση ενός μόνο τμήματος για να εκτονώνουν την πίεση που ασκείται και το λέω και το σημειώνω γιατί η υπουργός, όπως είχα την ευκαιρία να της πω, δεν έχει εκδώσει ακόμα τις υπουργικές αποφάσεις για να μπορεί η νέα Αρχή να προχωρήσει στην αξιολόγηση των νέων τμημάτων». 

Χαρίτου: Απολαμβάνω εκτίμησης των μελών του κόμματος
Εν τω μεταξύ, κληθείς να σχολιάσει τη φημολογούμενη ρήξη στα τοπικά του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, ο κος Χαρίτου είπε: «Ο θεσμικός ρόλος που έχει ο βουλευτής, αντιλαμβάνεστε ότι είναι ιδιαίτερος. 

Έχει μια ιδιαίτερη ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και σε όλους αυτούς που μας στήριξαν με την ψήφο τους. Άλλος είναι ο θεσμικός ρόλος του βουλευτή και άλλος είναι ο θεσμικός ρόλος του κόμματος, των κομματικών οργάνων και των δομών του. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι έχω διαμορφώσει άριστες σχέσεις συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα από την ΚΟ και τοπικά με τα όργανα και τα μέλη και τον κόσμο και της Αριστεράς. 

Απολαμβάνω της εκτίμησης και του σεβασμού των μελών του κόμματος και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση στο επόμενο διάστημα θα συνεχίσω στην ίδια κατεύθυνση σε συνεργασία με τις τοπικές δυνάμεις του κόμματος αλλά και με την ΚΟ να αναδείξουμε τα προβλήματα του τόπου και της περιοχής». 

Βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πόσο δύσκολο άραγε είναι να υπάρχει άμεση συνεργασία και ενημέρωση,  του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ,  των περιφερειακών διευθύνσεων υγείας, αλλά και  των νοσοκομείων,  ώστε να γνωρίζει ξεκάθαρα ο καθένας πο