fbpx Ο Αντ. Γραβάνης θέλει τον Δήμο Κομοτηνής σε ρόλο πρωταγωνιστή
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου, 2018 - 10:00
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ

Ο Αντ. Γραβάνης θέλει τον Δήμο Κομοτηνής σε ρόλο πρωταγωνιστή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντώνης Γραβάνης
Δήμος Κομοτηνής
Εκλογές

"Θέλουμε την συμπόρευση όλων των υγειών δυνάμεων του τόπου - Έχουμε μία ευρεία ομάδα ανθρώπων από τον Δήμο Κομοτηνής", λέει

Δεσμεύεται να παραιτηθεί από πρόεδρος του Επιμελητηρίου αν εκλεγεί δήμαρχος

Δήμος Μπακιρτζάκης

Δηλώνει έτοιμος να διοικήσει τον Δήμο Κομοτηνής, πως έχει μία ευρεία ομάδα δημοτών δίπλα του και ότι αν εκλεγεί θα παραιτηθεί από πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Ο Αντώνης Γραβάνης υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής μίλησε για όλα στο ράδιο Χρόνος 87,5 fm, στον απόηχο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του την περασμένη εβδομάδα.

"Ήταν στο σχεδιασμό μου εδώ και μερικούς μήνες το να είμαι υποψήφιος δήμαρχος", είπε ευθύς εξαρχής, με τη διαπίστωση πως "όλοι έχουμε αντιληφθεί πως η Κομοτηνή χρειάζεται αλλαγή σελίδας". Θέλει την Κομοτηνή και τους οικισμούς της σε ρόλο πρωταγωνιστή όπως λέει και ισχυρίζεται ότι διαθέτει τις γνώσεις, την ομάδα και τον τρόπο για να το επιτύχει.


"Κομοτηνή κέντρο εξελίξεων"
Για την αλλαγή σελίδας στον Δήμο Κομοτηνής και για έναν Δήμο "κέντρο των εξελίξεων", όπως είπε χαρακτηριστικά, διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο και γι' αυτό ζητάει την "μέγιστη κοινωνική συναίνεση για να μπορέσουμε να βάλουμε την Κομοτηνή δυνατά στις εξελίξεις. Θέλουμε την συμπόρευση όλων των υγειών δυνάμεων της πόλης, βάζουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο και θέτουμε τους στόχους για μια επόμενη μέρα".

Εξηγεί ότι σε αυτό τον αγώνα έχει στο πλευρό του τη νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Κομοτηνής Φελίνα Κάζακου, κάτι που δήλωσε και η ίδια στον "Χ". "Όλα έγιναν με κοινή συναίνεση", είπε ο κος Γραβάνης εξηγώντας ότι "η Φελίνα Καζάκου έχει να προσφέρει πολλά ακόμη στον τόπο". "Έχουμε την εμπειρία, διαθέτουμε την τεχνογνωσία και πρέπει να συνεχίσουμε για τους ανθρώπους της Κομοτηνής και των οικισμών της", είπε ο υποψήφιος δήμαρχος.

"Έχουμε τομείς προτεραιότητας τους οποίους δουλεύουμε και θα γίνουν σε πλήρη συνεργασία και με τους πολίτες της πόλης και των οικισμών", είπε ο κος Γραβάνης, δεσμευόμενος πως θα γυρίσει από γωνιά σε γωνιά όλο τον Δήμο Κομοτηνής για να γίνουν οι ίδιοι οι δημότες συνδιαμορφωτές του τελικού του προγράμματος, το οποίο όμως έχει ως βασικούς άξονες ανάπτυξη, πολιτισμό, εκπαίδευση, "να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό αναπτυξιακό σοκ που θα μπορέσει να παρασύρει την Κομοτηνή και τους οικισμούς της", όπως είπε, επιφυλασσόμενος ότι αναλυτικά θα γνωστοποιήσει το πρόγραμμά του σε προσεχή συνέντευξη.


Πολυσυλλεκτικός ο συνδυασμός
Ο συνδυασμός θα είναι πολυσυλλεκτικός, άφησε να εννοηθεί ο υποψήφιος. Η ομάδα του απαρτίζεται από ανθρώπους της Κομοτηνής αλλά και των οικισμών, και κατά 40% από γυναίκες, όπως λέει, ισχυριζόμενος πως "η ομάδα μας έχει τις ικανότητες, το γνωστικό επίπεδο και την εμπειρία ώστε να κάνουμε την Κομοτηνή 'πρωτεύουσα' της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης".

"Όλοι μαζί, χωρίς να ξεχωρίζουμε άντρες και γυναίκες, μπορούμε να συμβάλουμε προς αυτό το σκοπό, ο καθένας είτε ανάλογα με την εμπειρία του με την προϋπηρεσία του και το γνωστικό του επίπεδο", λέει εξηγώντας πως "βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο συγκρότησης ψηφοδελτίου, ο κόσμος έχει νιώσει την ανάγκη αλλαγής, θέλει να συμμετάσχει και να συνδιαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα". Στον συνδυασμό πάντως θα υπάρχουν και τεχνοκράτες - εγγυητές των σωστών και οικονομικών διαδικασιών, ώστε να μην ξεφύγει ο Δήμος Κομοτηνής.

Ο κος Γραβάνης δεν θέλησε να ασκήσει έντονη κριτική στην οκταετία Πετρίδη, περιοριζόμενος στην ανάγκη η Κομοτηνή να αλλάξει σελίδα όπως είπε μη κρύβοντας πως "από το παρελθόν κρατάμε μόνο τα θετικά".

"Το Επιμελητήριο δεν ήταν εφαλτήριο"
Στο περιθώριο της συνέντευξης ο Αντώνης Γραβάνης απάντησε και στην κριτική που έχει δεχθεί, ιδίως από τον Γιάννη Κιλτσίκη, πως έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης ως ένα σκαλί για να διεκδικήσει κατόπιν την δημαρχεία. "Το Επιμελητήριο δεν ήταν εφαλτήριο, όταν διεκδίκησα το Επιμελητήριο δεν υπήρχε ως σκέψη για μένα να μπω υποψήφιος δήμαρχος", απάντησε ο κος Γραβάνης, αποκαλύπτοντας από την συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87,5 fm πως "εφόσον με τιμήσουν οι πολίτες και εκλεγώ, φυσικά και θα παραιτηθώ από την προεδρία του Επιμελητηρίου".

Εξήγησε πως θέλει να σκύψει στα προβλήματα της περιοχής, κατά τον τρόπο που έχει πράξει και στην σύντομη θητεία του στο Επιμελητήριο, δηλαδή με το να είναι κοντά στον επιχειρηματία της περιοχής και στους εργαζομένους. "Είμαι ένας άνθρωπος που όλη μου η εμπειρία και η σταδιοδρομία βασίζεται σε θέσεις τις οποίες με τοποθέτησαν εκεί οι πολίτες της Κομοτηνής", είπε, καλώντας τους δημότες να του δώσουν, όπως και στο ΕΒΕΡ, τώρα στον Δήμο Κομοτηνής, το ύψιστο πόστο ευθύνης, αυτό του δημάρχου.

"Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα της οικονομίας, να δώσουμε ώθηση και ανάπτυξη και στις επιχειρήσεις μας, να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και ο Δήμος μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό", είπε καταληκτικά ο κος Γραβάνης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με μια επίσκεψη στη Θράκη της προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής, προφανώς δεν μπορεί να μείνουν ικανοποιημένοι όλοι, όπως συνέβη και με την επιλογή των συναντήσεων με τους δημάρχους,  που έφεραν τα γνωστά