fbpx Νότης Χαραλαμπίδης: Προσωπική μου φιλοδοξία είναι να υπηρετήσω με επιτυχία τα συμφέροντα των συνδημοτών μου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"

Νότης Χαραλαμπίδης: Προσωπική μου φιλοδοξία είναι να υπηρετήσω με επιτυχία τα συμφέροντα των συνδημοτών μου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νότης Χαραλαμπίδης
Κοινωνία Πολιτών
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Εκλέγεται με την Κοινωνία Πολιτών από το 2010 και διετέλεσε σε θέσεις ευθύνης, όπως πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δήμου Κομοτηνής (Ν. Τσανακλής) και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Το δικό του λιθαράκι στο ότι σήμερα ο Δήμος Κομοτηνής είναι ένας Δήμος υγιής χωρίς χρέη που πληρώνει άμεσα όλους τους προμηθευτές του και μπορεί πλέον να σχεδιάζει με μεγαλύτερη ευελιξία την επόμενη μέρα, έχει ο Νότης Χαραλαμπίδης. Άλλωστε εκλέγεται με την Κοινωνία Πολιτών από το 2010 και διετέλεσε σε θέσεις ευθύνης, όπως πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δήμου Κομοτηνής (Ν. Τσανακλής Α.Ε.).

Μία επιχείρηση που από ζημιογόνα, πέρασε κατά τη διοίκησή του, στην τάξη των κερδοφόρων. Επίσης υπήρξε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά μεθοδικός, εργατικός και με διάθεση προσφοράς, είναι ο δικηγόρος Νότης Χαραλαμπίδης. Στοιχεία που τον κάνουν ιδιαίτερα χρήσιμο στην παράταξή του και στον Δήμο, όπου διεκδικεί να επανεκλεγεί στις προσεχείς εκλογές της 26ης Μαΐου. Το στίγμα της υποψηφιότητάς του δίνει απαντώντας στις ερωτήσεις του "Χ":

Στον απολογισμό σας τι προτάσσετε ως προσωπική σας επιτυχία στα δημοτικά πεπραγμένα;

-Εκλέγομαι με την Κοινωνία Πολιτών από το 2010. Θεωρώ πως σε οποιαδήποτε θέση βρέθηκα έως τώρα κατέβαλα φιλότιμες προσπάθειες να επιτελέσω τα καθήκοντά μου μέχρι κεραίας. Αρχικά, από τη θέση του προέδρου της δημοτικής επιχείρησης αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δήμου Κομοτηνής (Ν. Τσανακλής Α.Ε.) η οποία από ζημιογόνα, πέρασε κατά τη διοίκησή μου, στην τάξη των κερδοφόρων. Και εν συνεχεία από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου όπου κατά γενική ομολογία τόσο των επικεφαλής όσο και των συμβούλων των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, διεξήγαγα τις συζητήσεις με δημοκρατικό και σύμφωνα με τον κανονισμό τρόπο. Επίσης, φρόντισα για τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας δεδομένων όπου όλοι οι σύμβουλοι μπορούσαν ανά πάσα στιγμή και κυρίως κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων να έχουν πρόσβαση σε όλες τις εισηγήσεις και τα σχετικά έγγραφα που αφορούσαν στα θέματα συζήτησης του δημοτικού συμβουλίου. Τούτο είχε σαν αυτόθροη συνέπεια να είναι διάχυτη η αίσθηση της πλήρους διαφάνειας. 

Πιστεύεις στον νέο επικεφαλής Γιάννη Γκαράνη της παράταξης Κοινωνία Πολιτών; 

-Ο Γιάννης Γκαράνης με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί από το 2010 έχει αποδείξει την εργατικότητά και την αποτελεσματικότητά του σε όλους τους τομείς των οποίων είχε την ευθύνη. Και ειδικότερα αναφέρομαι στην Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υποθέσεων, στους παιδικούς σταθμούς, στα Κ.Α.Π.Η. Είναι άνθρωπος της πράξης και έχω διαπιστώσει πως όσοι πολίτες έτυχε να έρθουν σε επαφή μαζί του αποκόμισαν μόνο θετικές εντυπώσεις. Εν ολίγοις πιστεύω πως δικαίως βρίσκεται σήμερα στην ηγετική θέση του συνδυασμού.

Τι πρέπει να προτάξει ως προτεραιότητα η επόμενη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής;

-Αφενός πρέπει να προταχθεί η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη είτε αφόρα στις σχέσεις του με τις υπηρεσίες του δήμου (διά ζώσης ή ηλεκτρονικά) είτε στην ποιότητα ζωής του. Αφετέρου η ανάπτυξη της περιοχής οικονομικά και τουριστικά. Θα προχωρήσουμε σε ακόμη περισσότερα έργα υποδομής στους οικισμούς, κυρίως ύδρευσης και αποχέτευσης (μεγάλο έργο βιολογικού Φαναρίου). Θα ολοκληρώσουμε τα έργα ανάδειξης - ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης και της οδού Ερμού, δίνοντας έμφαση και στην παραλία του Φαναρίου. Όλα τα ανωτέρω σε συνδυασμό με τη διαρκή διαβούλευση με τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες του δήμου είναι ικανά ώστε να δημιουργηθεί η συνθήκη τόνωσης της τουριστικής αγοράς του Δήμου.

Ποια είναι η προσωπική σου φιλοδοξία; Θα δεχτείς οποιοδήποτε αξίωμα αν σου προταθεί;     

-Η προσωπική μου φιλοδοξία είναι να υπηρετήσω με επιτυχία τα συμφέροντα των συνδημοτών μου από οποιαδήποτε θέση βρεθώ μετά τις εκλογές, είτε αυτή αφορά στη θέση του απλού δημοτικού συμβούλου είτε σε οποιαδήποτε άλλη.

Γιατί να σε ψηφίσει ο δημότης της Κομοτηνής;

-Αρχικά θεωρώ πως πρέπει να ψηφίσει την παράταξή μας διότι σήμερα ο δήμος Κομοτηνής είναι ένας δήμος υγιής χωρίς χρέη που πληρώνει άμεσα όλους τους προμηθευτές του ενώ το 2010 όταν τον αναλάβαμε με τον Γ. Πετρίδη με την Κοινωνία Πολιτών, ήταν ένας δήμος αφερέγγυος και στα όρια της χρεοκοπίας. Επίσης, προχωρήσαμε σε έργα πολλών εκατομμυρίων και τέλος διοικήσαμε προς όφελος όλων των δημοτών χωρίς να κάνουμε διάκριση ανάλογα με την πολιτική τους προέλευση. Θεωρώ πως σε όλα τα ανωτέρω μετείχα και εγώ στο βαθμό που μου αναλογούσε και συνεχίζω να έχω τη  διάθεση και τη δύναμη για να εργαστώ και πάλι, ώστε ο δήμος μας να γίνει ακόμα πιο ισχυρός και σύγχρονος.

Πιστεύεις στις συνεργασίες; Μπορούν να επιτευχθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής;

-Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι γεγονός πως συνήθως ψηφίζονται ομόφωνα. Το θέμα όμως των συνεργασιών στη διοίκηση και κατά πόσο αυτές είναι εφικτές αφορά κυρίως στην επόμενη μέρα των εκλογών και στους επικεφαλής.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος δύσκολου πάλι καλοκαιριού τουριστικά στην ΑΜΘ, εξαγγέλθηκε με το κυβερνητικό-πολιτικό- αυτοδιοικητικό «αλαλούμ»,  ανήμερα της απελευθέρωσης της πόλης μας,  με το αδικαιολόγητ