fbpx Ν. Γκαρά: «Η κυβέρνηση έχει πρόβλημα στην εξωτερική πολιτική»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 18 Ιουλίου, 2020 - 10:00
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ν. Γκαρά: «Η κυβέρνηση έχει πρόβλημα στην εξωτερική πολιτική»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νατάσα Γκαρά
ΣΥΡΙΖΑ

Η Εβρίτισσα βουλευτής καυτηρίασε την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, αλλά και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον πολιτισμό

Τον αποτροπιασμό, την οργή και τη θλίψη για την απόφαση του Τούρκου Προέδρου να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί, κατέθεσε η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης της ΝΔ με τίτλο «Κέντρο Πολιτισμού και Δημιουργίας ΑΚΡΟΠΟΛ και λοιπές διατάξεις».

Η κα Γκαρά αφού επισήμανε πως η εξωτερική πολιτική απαιτεί την πρόβλεψη των κινήσεων του άλλου, υπενθύμισε σειρά γεγονότων τον τελευταίο χρόνο που βρίσκεται η ΝΔ στην κυβέρνηση (παράνομο τουρκολυβικό σύμφωνο, το Ορούτς Ρέις που «το πήρε ο άνεμος», κατά τον κ. Πέτσα, και έφτασε σχεδόν μέχρι την Κρήτη, τα «λίγα δεκάδες μέτρα» του κ. Δένδια, τον αποκλεισμό της Ελλάδας από διεθνείς συζητήσεις, πρόσφατες άστοχες δηλώσεις υφυπουργού Εξωτερικών κλπ) που με αποκορύφωμα τις δραματικές τελευταίες εξελίξεις στην Αγία Σοφία, αποδεικνύουν την προβληματική στάση της σημερινής κυβέρνησης στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. 

Παράλληλα, η βουλευτής από τον Έβρο αναρωτήθηκε αν ο Έλληνας πρωθυπουργός στην προ ολίγων ημερών συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο, έθεσε επί τάπητος και με την απαιτούμενη πυγμή το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. 

Ταυτόχρονα η κα Γκαρά υπενθύμισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση ενός εθνικού μετώπου, που θα ασκήσει μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική συμμαχιών, όπως και την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

Το σχόλιο της βουλευτή για το νομοσχέδιο του «ΑΚΡΟΠΟΛ»
Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού η βουλευτής Έβρου τόνισε πως αποτελεί συνέχεια των καταστροφικών επιλογών της Κυβέρνησης στον τομέα του Πολιτισμού κατά τη διάρκεια της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης των τελευταίων μηνών.

Επίσης, η κα Γκαρά ρώτησε την κα υπουργό Πολιτισμού πως σχεδιάζει να ενισχύσει τους χιλιάδες μουσικούς, καλλιτέχνες και τεχνικούς, τώρα που η κυβέρνηση απαγόρευσε τη διεξαγωγή των πανηγυριών. Παράλληλα, έθεσε στην κα υπουργό και το θέμα της ενίσχυσης που απαιτείται να δοθεί και σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους που διοργανώνουν αυτά τα πανηγύρια και πολλές φορές έχουν ως μοναδικό οικονομικό μέτρο ενίσχυσης τα έσοδα από αυτά.

Κλείνοντας, η κα Γκαρά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ιδιαίτερα επικίνδυνο Άρθρο 20 του νομοσχεδίου με το οποίο επιτρέπεται σε οποιαδήποτε εταιρεία η χρήση της απεικόνισης ενός μνημείου για εμπορικούς λόγους, και μάλιστα χωρίς το ελληνικό κράτος να εισπράττει κάποιο τέλος.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση παραχωρεί την υπεραξία και τα δικαιώματα των μνημείων της χώρας μας και μάλιστα το κάνει αυτό τη στιγμή που πλήττεται η αξία του μνημείου της Αγίας Σοφίας ως σύμβολο όλης της οικουμένης. Οποιαδήποτε εταιρεία θα μπορεί να βγάζει μία φωτογραφία, για παράδειγμα, τον Παρθενώνα, και στη συνέχεια να την τοποθετεί σε μια συσκευασία ή σε ένα προϊόν.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Οι πειραματισμοί με  την χαλάρωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναφορά στην καθημερινότητα,  την ώρα  που η χώρα μας έχει ένα πολύ μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο,  ακόμα και σε τοπικό επίπεδο,  εφαρμόζονται ιδ