fbpx Μουσταφά Μουσταφά: «Θα χρειαστεί λίγος καιρός για να καταλάβουμε τα οφέλη της αξιολόγησης»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 13 Ιουλίου, 2017 - 11:00
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μουσταφά Μουσταφά: «Θα χρειαστεί λίγος καιρός για να καταλάβουμε τα οφέλη της αξιολόγησης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μουσταφά Μουσταφά
ΣΥΡΙΖΑ
Ροδόπη
Κρίση

Ο βουλευτής χαρακτήρισε υπερβολικά τα σχόλια και την κριτική της αντιπολίτευσης και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επαναπαύεται μόνο στο κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά εφαρμόζει και άλλα αναπτυξιακά μέτρα
 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Την υπομονή των πολιτών ζήτησε κατά κάποιο τρόπο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά ο οποίος μιλώντας στη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5 fm αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της β’ φάσης της αξιολόγησης για να την χαρακτηρίσει ως ένα θετικό βήμα της κυβέρνησης. Από την άλλη πλευρά όμως, ο κος Μουσταφά παραδέχτηκε ότι τα θετικά οφέλη από αυτή την εξέλιξη δεν θα γίνουν άμεσα αντιληπτά από τον μέσο πολίτη, αλλά θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα: «Έγινε αυτή η δεύτερη αξιολόγηση την οποία θεωρούμε σημαντική εξέλιξη στην προσπάθεια της χώρας μας να ξεφύγουμε από τα δύσκολα και με το θετικό κλίμα που δημιουργείται και μέσα στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, χρειάζεται να το αξιοποιήσουμε, να το αξιολογήσουμε ώστε να μπορέσει να αρχίσει η αναρρίχηση από αυτή την δύσκολη κατάσταση της χώρας.


Υπάρχει μια θετική εκτίμηση για την πορεία μας με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και δημιουργείται ένα θετικό κλίμα για την παραπέρα πορεία της χώρας μας και ευελπιστούμε. Πρέπει και εμείς να εντείνουμε την προσπάθεια και η κυβέρνηση και οι βουλευτές που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια να επιταχυνθούν οι ρυθμοί της παραγωγής πολιτικής. Βέβαια αυτή η εξέλιξη για να έχει ανταπόκριση στον κόσμο και ο κόσμος να το αισθανθεί θα πάρει λίγο χρόνο. Δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε αλλά είναι τόσες πολλές οι πληγές από το 2009 στον κορμό της κοινωνίας μας που πραγματικά και από άποψη ψυχολογίας, αλλά και από άποψη αντικειμενική είναι όντως δύσκολο να πούμε ότι ο κόσμος την τάδε ημέρα θα ανασάνει και θα μπούμε στους δρόμους της ανάπτυξης».


Παράλληλα, ο κος Μουσταφά χαρακτήρισε υπερβολικά τα σχόλια και την κριτική της αντιπολίτευσης και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επαναπαύεται μόνο στο κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά εφαρμόζει και άλλα αναπτυξιακά μέτρα, στην προσπάθεια του να βγάλει τη χώρα από την οικονομική στενωπό: «Εμείς και με τον αναπτυξιακό νόμο αλλά και με τις επαφές που γίνονται σε διάφορα μέρη του κόσμου επιδιώκουμε να έχουμε ανάπτυξη που θα δώσει πρώτα από όλα θέσεις εργασίας, θα έχουνε προοπτική για τον τόπο μας, θα μπορέσουν να κινητοποιήσουν και τις ντόπιες δυνάμεις της οικονομίας και της κοινωνίας».


Ο βουλευτής έκανε και μία μικρή αυτοκριτική, παραδεχόμενος ότι η συγκεκριμένη περίοδος είναι «δύσκολη» για να είναι κάποιος βουλευτής, εκτίμησε όμως στο τέλος θα υπάρξει δικαίωση, εφόσον ευοδωθούν οι αναπτυξιακές προσπάθειες της κυβέρνησης: «Νομίζω ότι αρκετός κόσμος καταλαβαίνει αυτό το πράγμα και εμείς στον τόπο μας έχουμε μια λαϊκή σοφία που λέει επτά χρόνια μπερεκέτια, επτά χρόνια στερήσεις, κύκλους κάνει η ζωή και έτσι περνάει. Είναι μια δύσκολη περίοδος και ευελπιστούμε στο τέλος αυτής της περιόδου να μπορέσουμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι και ο κόσμος να δει χειροπιαστά μερικά πράγματα βελτίωσης και θα αισθανθούν ότι ήτανε μια μπόρα την οποία έπρεπε να ζήσουμε ή έπρεπε να πληρώσουμε αυτό το κόστος για τα λάθη μιας περιόδου και μάλλον επιτέλους θα προχωρήσουμε σε ένα ξέφωτο»


Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΘ 
Εν τω μεταξύ, ο κος Μουσταφά κοινοποίησε και ένα δελτίο τύπου, δηλώνοντας τη θέση του για ζητήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης. Με αφορμή αυτό ο κος Μουσταφά, έκανε μία γενικότερη αναφορά στις απόψεις του σχετικά με τη μειονοτική εκπαίδευση στην περιοχή, λέγοντας τα εξής: «Από το πέρασμά μας σε αυτή την συγκυρία από το 2015 πρέπει να μείνει και κάτι καλό σε αυτή την περιοχή. Αυτά που εμείς πρεσβεύαμε από την δεκαετία του 70 και εγώ προσωπικά και ο πολιτικός μου χώρος, από θέσεις ευθύνης να τα υλοποιήσουμε και να τα κάνουμε πράξη. Η ανακοίνωση των «επαθιτών» και πολιτικά με στενοχώρησε και προσωπικά με στενοχώρησε. Στο τέλος της χρονιάς έπρεπε να γίνει ένας απολογισμός, γιατί την προηγούμενη χρονιά πανελλαδικά λειτούργησαν καλά τα σχολεία και εδώ λειτούργησαν καλά και έγκαιρα με τους διορισμούς των αναπληρωτών.

Εγώ τους πρότεινα και είπα και σε χωριά που έχουν εκλείψει δάσκαλοι να διορίσουμε. Όπως το πατριαρχείο διορίζει επισκόπους να διορίσουμε δασκάλους και σε αυτά τα χωριά και να παίρνουν τον μισθό τους. Να δένουμε κόμπο και να λέμε ότι συνδικαλιζόμαστε και αγωνιζόμαστε δεν είναι ορθό. Έχει πολλά προβλήματα, να κάτσουμε να τα συζητήσουμε, να τα δούμε, μπορεί να κάνουμε λάθη αλλά πρέπει να υπάρχει και η καλή διάθεση. Και στο μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο της Ξάνθης αυτό που γίνεται δεν βοηθάει καθόλου την θετική εξέλιξη. Αυτό το σχολείο το επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός και υπάρχει μια προοπτική να γίνει και ένα άλλο τμήμα να ανασάνουν λίγο τα παιδιά και να λειτουργήσει πιο άνετα το σχολείο. Το ότι είμαστε κυβερνητικοί βουλευτές δε σημαίνει ότι πρέπει να υπερασπιστούμε ή το κόμμα μας ή την κυβέρνηση, είμαστε υπηρέτες της λογικής και της ορθής πολιτικής πρακτικής και στην περιοχή μας αυτό το έχουμε περισσότερη ανάγκη»


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ «ΙΟΣ» 
Ερωτώμενος, τέλος, για το αν θα ξαναθέσει εαυτόν στην κρίση των ψηφοφόρων, ο κος Μουσταφά Μουσταφά, έδωσε μία απάντηση μάλλον... «πολιτική», αφού δεν ξεκαθάρισε με σαφήνεια τις προθέσεις του. Είπε πάντως, ότι η πολιτική είναι «ιός»: «Ειλικρινά εγώ αισθάνομαι και την βαριά ευθύνη σε αυτή την συγκεκριμένη συγκυρία. Το 1996-2000 που ήμουνα βουλευτής παιχνιδάκι ήταν τότε και σαν χώρα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα και από την θέση του βουλευτή της αντιπολίτευσης ήμασταν πολύ πιο άνετοι κλπ. Να δούμε πως θα πάει αυτή η περίοδος, να επιτελέσουμε το ουσιαστικό μας καθήκον όσο μπορούμε καλύτερα, σεμνά, ταπεινά, αποδοτικά, ουσιαστικά και λένε ότι η πολιτική είναι ένας ιός που δεν θεραπεύεται. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εγώ θέλω σε αυτή την συγκυρία να βοηθήσω την περιοχή να μπορέσουμε να πάμε ένα δύο τρία βήματα μπροστά αλλά και την χώρα να ξεφύγουμε από αυτή την δύσκολη μέγγενη στην οποία βρισκόμαστε». 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άραγε αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τις συμπεριφορές που επέδειξαν οι συνδικαλιστές στην  κατάθεση στεφάνων,  τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά στην πόλη μας;