fbpx Μουσταφά Μουσταφά και Ευριπίδης Στυλιανίδης σχολιάζουν τις αλλαγές
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 30 Αυγούστου, 2018 - 10:00
ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μουσταφά Μουσταφά και Ευριπίδης Στυλιανίδης σχολιάζουν τις αλλαγές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μουσταφά Μουσταφά
Κυβέρνηση
Ευριπίδης Στυλιανίδης

Άτυπο μπρα-ντε-φερ των δύο πολιτικών της περιοχής

Δήμος Μπακιρτζάκης

Δύο πολιτικά πρόσωπα της Ροδόπης φιλοξενήθηκαν στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και σχολίασαν τον ανασχηματισμό που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο βουλευτής Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά συνδέει άμεσα τον ανασχηματισμό με τις εξελίξεις που προκαλεί στην κοινωνία η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια, ενώ ο τέως υπουργός επί ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης τον χαρακτηρίζει ως "αδιάφορο" και έχει εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη.

Μουσταφά Μουσταφά: “Ο ανασχηματισμός δίνει προοπτική
Περίπου μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος με την κρατούσα άποψη στην κυβερνώσα παράταξη να θέλει το ενεστώς σχήμα ικανό να υπηρετήσει τη νέα προοπτική που άνοιξε για την ελληνική κοινωνία αυτή η έξοδος. Αυτή είναι η άποψη που πρεσβεύει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ροδόπη Μουσταφά Μουσταφά, που μεταξύ άλλων αναφέρει: “Γενικότερα και μέσα στον πολιτικό κόσμο και μέσα στην κοινωνία υπάρχει μια πλειοψηφία η οποία με κριτικό μάτι με την αγωνία με μεγάλη προσμονή με υπομονή περιμένει κάποιες θετικές εξελίξεις από εδώ και πέρα (εν. μετά την έξοδο από τα μνημόνια). Νομίζω ότι και ο ανασχηματισμός αυτή την πραγματικότητα αντικατοπτρίζει και ταυτόχρονα δίνει και μια προοπτική που στηρίζεται σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και σε πολιτικά στρώματα”.

Ε. Στυλιανίδης: "Ο ανασχηματισμός είναι αδιάφορος"
Στον αντίποδα, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που έχει επιτελέσει υπουργός επί των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά ότι ο ανασχηματισμός αυτός είναι “αν όχι ο πιο αδιάφορος, ένας από τους πιο αδιάφορους από τη Μεταπολίτευση και μετά” και αυτό διότι όπως λέει: "Ο Αλέξης Τσίπρας βάζει μπροστά πρόσωπα αναλώσιμα για να μπορέσουν να υλοποιήσουν μια δέσμευση την οποία έχουν πάρει έναντι των ξένων και την έχουν ψηφίσει για περικοπή των συντάξεων. Μπορεί να πάει για εκλογές με αυτό το σχήμα, αλλά δεν θα επηρεάζει πλέον αυτό, δηλαδή διαχείριση θα κάνουν το επόμενο διάστημα. Εγώ νομίζω ότι ο Τσίπρας θα επιδιώξει να μπει σε ένα πόλεμο εντυπώσεων, έχει δημιουργήσει κάποια αποθεματικά τα οποία κανονικά αποσκοπούν να συμβάλουν στην ορθοπόδηση της ελληνικής οικονομίας, φοβάμαι ότι μεγάλο ποσοστό θα το δαπανήσει προεκλογικά για να μπορέσει να μειώσει τη διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία αλλά η ιστορία αποδεικνύει ότι τέτοιου είδους χειρισμοί και επιπόλαιες θα έλεγα αποφάσεις τιμωρούνται από το εκλογικό σώμα".

Και στο βάθος… εκλογές
Στη μεγάλη εικόνα του ανασχηματισμού πάντως, ο Μουσταφά Μουσταφά επιμένει ότι η νέα σύνθεση είναι αυτή με την οποία η κυβέρνηση θα φτάσει έως τις εθνικές εκλογές, που ούτως ή άλλως πρέπει να γίνουν μέσα στο 2019. Κι αυτό διότι, το σχήμα κρίνεται ικανό να υπηρετήσει την πολιτική που χαράσσει η κυβέρνηση απεγκλωβισμένη πια από τα Μνημόνια, πλην όμως υποχρεωμένη να αποτυπώσει εν τοις πράγμασι αυτή την απαγκίστρωση και αυτή την προοπτική υπηρετεί ο ανασχηματισμός.

Ο κος Στυλιανίδης πάλι υπερασπίζεται σθεναρά την άποψη ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια ξεκάθαρη λαϊκή εντολή, που αυτή τη φορά θα τη λάβει η Νέα Δημοκρατία: “Αν ρωτήσουμε σήμερα έξω στο δρόμο έναν οποιοδήποτε εργαζόμενο, άνεργο, αγρότη, επαγγελματία, επιστήμονα πόσο πιστεύει ότι αυτού του είδους ο ανασχηματισμός θα φέρει μια νέα δυναμική στα πράγματα θα γελάσει. Εγώ πιστεύω ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια νέα λαϊκή εντολή και θα πρέπει ειδικά σε περιοχές όπως είναι η δική μας, να προσέξουμε πάρα πολύ, είναι πάλι ριγμένη, εμείς είχαμε τα ισχυρότερα υπουργεία στα χέρια μας και μπορούσαμε να ανταποδώσουμε σε αυτή την περιοχή με τα τόσα προβλήματα, οφέλη τα οποία δυστυχώς τα τινάζουν τα τελευταία χρόνια όλα στον αέρα” λέει χαρακτηριστικά. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όσο αρχίζει και μακραίνει ο κατάλογος των διάσπαρτων περιστατικών και συγχρόνως να αυξάνονται κατά πολύ στη Ροδόπη,  ιδιαίτερα σε χώρους που συνωστίζονται πολλοί και  θετικοί είναι  κυρίως νέοι, η κατάσταση