fbpx Μόνιμη αμερικάνικη στρατιωτική βάση θέλει στην Αλεξανδρούπολη ο Π. Καμμένος
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΤΖΕΙΜΣ ΜΑΤΙΣ

Μόνιμη αμερικάνικη στρατιωτική βάση θέλει στην Αλεξανδρούπολη ο Π. Καμμένος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάνος Καμμένος
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε με σαφές αίτημα στις ΗΠΑ

Τη δημιουργία μόνιμων αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων εκτός από τη Σούδα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας πρότεινε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς Μάτις, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο της συνάντησής τους στο Πεντάγωνο, σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ της "Καθημερινής". «Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη», είπε ο κος Καμμένος. 

Οι αναφορές του κου Καμμένου δεν είναι τυχαίες, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει χρησιμοποιηθεί ήδη από τον αμερικανικό στρατό για την προώθηση αμερικανικών ελικοπτέρων στην ανατολική Ευρώπη. Επίσης, στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα είναι μόνιμα σταθμευμένα αμερικανικά drones MQ9 ενώ τους προηγούμενες μήνες έχουν πραγματοποιήσει μεταστάθμευση F-22 Raptor. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, οι Αμερικανοί αξιολογούν τη χρήση του αεροδρομίου της Λάρισας καθώς και άλλων κρίσιμων εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας για τη στάθμευση μεγαλύτερων αεροπλάνων, όπως είναι τα ιπτάμενα τάνκερ. 

Ο Τζέιμς Μάτις από την πλευρά του επιβεβαίωσε τη στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στον τομέα της Άμυνας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της Ελλάδας για αμυντικές δαπάνες της τάξεως του 2% αλλά και την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16. 

Νέα επικίνδυνα μαντάτα από την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις ΗΠΑ
Στο «νέα επικίνδυνα μαντάτα από την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις ΗΠΑ» αναφέρεται η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη με ανακοίνωσή της σχετικά με τις δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ. Η ανακοίνωση αναφέρει: "Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη καταγγέλλει στον ελληνικό λαό και καταδικάζει την εντεινόμενη, όλο και πιο βαθιά, ελληνική εμπλοκή στην προώθηση των επικίνδυνων σχεδίων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, η οποία χαρακτηρίζει και την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου στις ΗΠΑ, τις συζητήσεις με τα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης και τον υπουργό Άμυνας Τζ. Μάτις, συνεχίζοντας τις σχετικές συνομιλίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών πριν από λίγες μέρες. Το Πεντάγωνο στην ανακοίνωσή του χαιρετίζει την πρόσδεση της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και ευχαριστεί για τη "συνεχή υποστήριξη" της κυβέρνησης με την παραχώρηση της Σούδας, την αύξηση του 2% του ΑΕΠ για τις ΝΑΤΟικές δαπάνες και την πρόσφατη υπογραφή σύμβασης αναβάθμισης των “F-16” ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων."

Ο Π. Καμμένος με τη σειρά του σε ένα ακόμα πιο επικίνδυνο βήμα στην κατεύθυνση που έχει χαράξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δήλωσε στον Αμερικανό ομόλογό του το πόσο σημαντική είναι για την Ελλάδα "η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων (...) σε πιο μόνιμη βάση, όχι μόνο στη Σούδα, αλλά και στη Λάρισα, στο Βόλο, στην Αλεξανδρούπολη και -γιατί όχι- στο μέλλον στην Κάρπαθο" γι' αυτό πήρε νέους επαίνους για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό συμπεριλαμβανομένου και του "ξεπλύματός" του… Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει αποφασιστικά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και την πολιτική της κυβέρνησης που έχει τη στάμπα των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και κινείται με αιχμή την περιβόητη "γεωστρατηγική αναβάθμιση". Καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν τη δράση τους κατά των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων, του ΝΑΤΟ και της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εκθέτουν σε μεγάλους κινδύνους το λαό μας". 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε