fbpx Μήνυμα αυτοδυναμίας από την Θράκη, για τον Κ. Μητσοτάκη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

Μήνυμα αυτοδυναμίας από την Θράκη, για τον Κ. Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα Δημοκρατία
Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η Θράκη στέλνει μήνυμα νίκης», είπε – εναντιώθηκε στην ίδρυση τέταρτης Νομικής, έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, έκανε λόγο για μείωση της φορολογίας

Διονύσης Βοργιάς

Περιοδεία στην Θράκη και στάση για ομιλία στην Κομοτηνή έκανε χθες Παρασκευή 28 Ιουνίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιώντας ομιλία τις απογευματινές ώρες στη Λέσχη Κομοτηναίων.

Τον υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων οι πέντε υποψήφιοι βουλευτές ΝΔ Ροδόπης: Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κώστας Ιατρίδης, Βούλα Ελευθεριάδου, Μουσταφά Κατρατζή, Αλή Ογλού Φεράλ, περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, θεματικός αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ταρκάν Μουλταζά, περιφερειακός σύμβουλος Αχμέτ Ιμπράμ, πρόεδρος ΝΟΔΕ Ροδόπης Γιάννης Βεζυργιαννίδης, στελέχη και φίλοι ΝΟΔΕ, ΟΝΝΕΔ, ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΔΠΘ, κι αρκετός κόσμος.

Μήνυμα αυτοδυναμίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε ισχυρή εντολή, κάνοντας λόγο για αυτοδυναμία της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές. Παραίνεσε, όμως, τα μέλη του κόμματος να μην επαναπαύονται, καθώς στόχος είναι όχι μόνο η συσπείρωση αλλά και η διεύρυνση δυνάμεων. «Εννιά μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 7ης Ιουλίου, η Θράκη στέλνει βροντερό μήνυμα ότι στις εκλογές θα γυρίσουμε σελίδα», είπε, ενώ θύμισε στο κοινό την προσφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Θράκη, η οποία αφορά στο όραμά του – ήτοι την Εγνατία Οδό – αλλά και την «εφαρμογή της ισονομίας και της ισοπολιτείας (…) αυτή την πολιτική θα την υπηρετήσω μετά τις 7 Ιουλίου». 

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, η Θράκη θα είναι σε καλύτερη μοίρα σε τέσσερα χρόνια από σήμερα, ενώ στάθηκε στην παρουσία του κόσμου, ιδίως της νεολαίας. 

Μετέφερε μήνυμα κατά της αποχής στις προσεχείς εκλογές και ζήτησε να μην υπάρξει πολυδιάσπαση ψήφου σε κόμματα που μένουν εκτός Βουλής, κάνοντας λόγο για πάταξη της «χαλαρής ψήφου». «Την επόμενη μέρα θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων – χωρίς διχασμό», είπε σε άλλη του αποστροφή.

Όχι στην τέταρτη Νομική
«Είναι δέσμευσή μου η στήριξη του ΔΠΘ ως έναν πυλώνα αριστείας, καινοτομίας, εξωστρέφειας, ως μία δύναμη σταθερότητας για την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης μας», είπε και υπογράμμισε «τοποθετήθηκα δημόσια κατά της ίδρυσης τέταρτης Νομικής σχολής – το έκανα αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος αυτής της επιλογής».

Τι είπε για την οικονομία
«Τέσσερα χρόνια ξέρετε πολύ καλά τι έχει γίνει στην ελληνική οικονομία, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να ωραιοποιούν τα πράγματα», είπε για την οικονομία, και εξήγησε «η σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο κάθε Έλληνας συγκρούεται με το κυβερνητικό παραμύθι». Έκανε λόγο για φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, επιβολή περισσότερων φόρων «από όσους χρειάζονταν, για να μοιράζονται στο τέλος κάθε χρόνου με τη μορφή επιδομάτων». Ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους, έκανε λόγο για τη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας «που θα βάλει την χώρα μας σε τροχιά ανάπτυξης», ενώ δεν δίστασε να πει ότι η Θράκη θα γίνει πρωτοπόρος στην ανάπτυξη, κάτι που θα γίνει, όπως είπε, σε αρωγή με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τον Χρήστο Μέτιο. Εν τάχει στην ομιλία του παρέθεσε και υπόλοιπα σημεία του προγράμματος της ΝΔ, κατηγορώντας για fake news τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με το βλέμμα στην Τουρκία
«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν σύνορα και σε ξηρά και σε θάλασσα και πρέπει να φυλάσσονται», είπε, γνωστοποιώντας ότι η ΕΕ πρέπει να δώσει περισσότερους πόρους για την ενίσχυση των συνόρων της Ελλάδας που «είναι σύνορα της ΕΕ». «Να στείλουμε στην γειτονική χώρα (σ.σ. Τουρκία) ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς. Θέλουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά αυτές οι καλές σχέσεις να βασιστούν στο διεθνές δίκαιο και στους άγραφους κανόνες καλής γειτονίας», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε