fbpx Μικρή η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου, 2018 - 10:00
ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΟΣΟΙ ΑΠΗΡΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Μικρή η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΔΕΔΥ
ΑΔΕΔΥ Ροδόπης
Απεργία

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης Γ. Τριανταφυλλόπουλος αποδίδει την λειψή συμμετοχή στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, "πρέπει να διερευνήσουμε άλλους τρόπους διαμαρτυρίας" λέει στον "Χ"

Διονύσης Βοργιάς

Μικρή ήταν η συμμετοχή στην Κομοτηνή στην χθεσινή 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Στην Κομοτηνή το νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ κάλεσε σε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο στις 11:00 το πρωί, ωστόσο κι εκεί η ανταπόκριση ήταν πολύ μικρή.

"Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, ζούμε στο πετσί μας ολοένα και περισσότερο τα επώδυνα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζουν απαρέγκλιτα όλες οι κυβερνήσεις εδώ και 8 χρόνια, με το μεγαλύτερο ποσοστό να βρίσκεται πλέον στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης. Ταυτόχρονα η «Πρώτη φορά Αριστερά» με καθαρά προπαγανδιστικό τρόπο επιδιώκει να διχάσει τους δημοσίους υπαλλήλους αυτή τη φορά, χωρίζοντάς τους αυθαίρετα σε δημόσιους λειτουργούς και μη, προκειμένου να δικαιολογήσει ότι στους μεν πρώτους θα δώσει αναδρομικά, ενώ για τους «πληβείους» ούτε κουβέντα", αναφερόταν μεταξύ άλλων στο κάλεσμα για την διαμαρτυρία, με σαφείς αιχμές προς την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αιτήματα της απεργίας ήταν τα εξής:
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ) ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του ελληνικού λαού.

Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματος των εργαζομένων, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας.

Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για υγεία, παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.


Γ. Τριανταφυλλόπουλος: Δύο λόγοι για την μικρή συμμετοχή
Ο "Χ" ζήτησε από τον πρόεδρο του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Ροδόπης Γιώργο Τριανταφυλλόπουλο, να δώσει αρχικά το γενικό στίγμα της απεργίας. "Αγωνιζόμαστε για να έχουμε αξιοπρέπεια στην ζωή μας και για ένα δημόσιο που θα υπηρετεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού, χωρίς ελλείψεις σε προσωπικό, με μόνιμους κι όχι με αναπληρωτές δασκάλους ή συμβασιούχους εργαζομένους. Παλεύουμε για να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση", είπε.

Στην ερώτηση του "Χ" για το λόγο που τα τελευταία χρόνια αυτές οι κινητοποιήσεις συγκεντρώνουν ακόμη και μονοψήφιο αριθμό συμμετεχόντων, ο κος Τριανταφυλλόπουλος, απάντησε πως "συντρέχουν δύο ζητήματα", για να τα αναδείξει: "Πρώτον, υπάρχει διάχυτη απογοήτευση στον ελληνικό λαό από το καλοκαίρι του 2015, όπου έγινε αυτό που ήθελαν οι ισχυροί των ευρωπαϊκών τραπεζών. Αλλά αυτό σιγοβράζει στην ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός κάποτε θα ξεσπάσει. Δεύτερον, όσον αφορά συγκεκριμένα τους δημοσίους υπαλλήλους έχουμε φτάσει σε ένα οικονομικό επίπεδο εξαθλίωσης, για παράδειγμα στο τέλος του μήνα μένουν στους δημοσίους υπαλλήλους ελάχιστα ευρώ μέχρι να ξαναπληρωθούν. 

Οπότε συνάδελφοι έχουν φτάσει σε ένα σημείο απόγνωσης, δηλαδή να μην βγάζουν οικονομικά τον μήνα και γι' αυτό να μην μπορούν να κάνουν απεργία και να χάσουν χρήματα. Οι συνθήκες είναι πολύ άγριες".


Ανάγκη για νέες μορφές αγώνα
Καθόσον οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να χάσουν χρήματα, ανακύπτει ως μείζον ζήτημα η εξεύρεση νέων μορφών αγώνα. "Το έχουμε θέσει και στην ΑΔΕΔΥ κεντρικά, ότι πρέπει να διερευνήσουμε άλλους τρόπους διαμαρτυρίας, γιατί οι παλιοί μέθοδοι αγώνων φαίνεται να μην αποδίδουν, αλλά χρησιμοποιούνται ως κέρδος από τις κυβερνήσεις αντί να έχουμε όφελος. Εμείς θέλουμε να συσπειρώσουμε τους εργαζομένους σε μη ώρες εργασίας, για να μην έχουμε οικονομικό κόστος, για να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, κι αυτό θα το μεθοδεύσουμε το επόμενο διάστημα. Βήμα προς βήμα να υπάρχει αντίδραση των δημοσίων υπαλλήλων σε συμπόρευση και με άλλους φορείς", λέει ο κος Τριανταφυλλόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Υπομονή μέχρι το Πάσχα για να μπορέσουμε να κρατηθούμε αλώβητοι, ξεπερνώντας το σκόπελο των μετακινήσεων και των συναθροίσεων με την επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση, για να έχουμε ένα ελεύθερο καλοκαίρι