fbpx Μιχάλης Μιμιρίνης: «Τρία μνημόνια και τέταρτο σε εξέλιξη, οι πολίτες κουράστηκαν»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΡΑ 25 Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

Μιχάλης Μιμιρίνης: «Τρία μνημόνια και τέταρτο σε εξέλιξη, οι πολίτες κουράστηκαν»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μιχάλης Μιμιρίνης
Μέρα25
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Γνωστοποίησε τους επτά άξονες του προγράμματος του ΜέΡΑ25, μετέφερε και θέσεις του κόμματος όπως το «όχι στην εξόρυξη υδρογονανθράκων» 

Διονύσης Βοργιάς

Με το μήνυμα ότι οι πολίτες κουράστηκαν και πως το ΜέΡΑ 25 έχει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα κατά της λιτότητας, αλλά μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γνωστοποίησε τις θέσεις του κόμματος ως υποψήφιος βουλευτής ν. Ροδόπης ο Μιχάλης Μιμιρίνης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στο ξενοδοχείο «Ανατόλια». Ο κος Μιμιρίνης γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1975, μεταξύ άλλων ήταν ενεργό μέλος της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης και σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Άνγκλια Ράσκιν του Κέιμπριτζ.

«Να καταργηθεί άμεσα η χρεοδουλοπαροικία»

«Τρία μνημόνια μετά και με ένα τέταρτο σε εξέλιξη, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν την 7η Ιουλίου τους διαχειριστές της κρίσης χρεωκοπίας», σηματοδότησε στο λόγο του ο υποψήφιος, και αναλυτικά είπε: «Εκείνοι που εκλέχτηκαν για να κάνουν την ρήξη και να φέρουν την ελπίδα, αναπαραγάγουν καθημερινά το μη βιώσιμο παρελθόν που κάποτε καταδίκαζαν. Από την άλλη, οι εξαρχής συμβιβασμένοι ζητούν να επανεκλεγούν υποσχόμενοι πράγματα που απαιτούν την ρήξη την οποία δηλώνουν ότι δεν διανοούνται να κάνουν. Τα αποτελέσματα γνωστά: Μετακύλιση του προβλήματος του χρέους, ερημοποίηση της χώρας, απαξίωση της μισθωτής εργασίας, υπερφορολόγηση της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, φυγή νέων ανθρώπων στο εξωτερικό. Οι πολίτες κουράστηκαν στην ατελείωτη νύχτα των Μνημονίων που όλο ‘τελειώνουν’ μονιμοποιούμενα. 

Στις εκλογές αυτές υποστηρίζω τις ρεαλιστικές, υπεύθυνες, συγκεκριμένες, ριζοσπαστικές προτάσεις του ΜέΡΑ25 για το τι πρέπει και μπορεί να γίνει ώστε να καταργηθεί άμεσα η χρεοδουλοπαροικία στην Ελλάδα».

Οι επτά τομές του ΜέΡΑ 25
Ο Μ. Μιμιρίνης γνωστοποίησε τις 7 τομές του ΜέΡΑ 25, του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, που έχουν ως εξής:

  1. Τερματισμός λιτότητας με δραστική μείωση των πλεονασμάτων.
  2. Αναδιάρθρωση δημόσιου χρέους με ρήτρα ανάπτυξης:  Όσο υψηλότερο το εθνικό εισόδημα τόσο πιο πολλά θα εισπράττουν οι δανειστές – και το αντίθετο.
  3. Κατάργηση της 100% προπληρωμής φόρου. Μέγιστος ΦΠΑ στο 18%. Κατάργηση της προπληρωμής φόρου των επιχειρήσεων και μείωση φορολογικού συντελεστή στο 20% για τις μεσαίες και 15% για τις μικρές. 
  4. Ίδρυση Δημόσιας Εταιρίας Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων, ώστε να σταματήσουν άμεσα οι πωλήσεις τους σε αρπακτικά ταμεία καθώς και οι εξώσεις κατοικίας και μικρών επιχειρήσεων.
  5. Ένταξη στο ΙΚΑ όσων εργάζονται με μπλοκάκι πάνω από 8 ώρες την εβδομάδα και 5-ετή φορολογική και ασφαλιστική ασυλία στις επιχειρήσεις νέων ανθρώπων.
  6. Μετατροπή ΤΑΙΠΕΔ/Υπερταμείου σε Αναπτυξιακή Τράπεζα, με τις μετοχές της να περνούν στα ασφαλιστικά ταμεία προς ενίσχυση τους.
  7. Δημόσιο Σύστημα Ψηφιακών Πληρωμών, για δωρεάν συναλλαγές, για να στηριχθεί το πρόγραμμα εναντίον της φτώχειας, για να μειωθεί η εξουσία των τραπεζών και της τρόικας επί της κοινωνίας.

Σύμφωνα πάντα με τον υποψήφιο «οι προτάσεις αυτές μπορούν να τονώσουν την τοπική οικονομία και να διαμορφώσουν ένα υποστηρικτικό πλαίσιο ανάπτυξης και για τη Ροδόπη με αιχμή την αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό και τη βιομηχανική και βιοτεχνική παραγωγή, τις καινοτόμες τεχνολογίες».

Απέναντι στο δίλημμα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Στο ερώτημα γιατί ο κόσμος να στηρίξει το ΜέΡΑ 25, ο υποψήφιος είπε ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να ψαλιδιστεί η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, είναι να βρίσκεται το ΜέΡΑ 25 στη Βουλή. Κατηγόρησε τη ΝΔ κρυφή ατζέντα, για προώθηση ιδιωτικοποιήσεων, μέτρων ενάντιων στα εργασιακά και μία σειρά άλλων ζητημάτων. Επίσης, χαρακτήρισε «χαμένη ψήφο» αυτή που δίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί «θα επενδυθεί στην κίβδηλη προοδευτική ρητορεία του ΣΥΡΙZA, τα ξεφτισμένα διλήμματα, το συστηματικό ‘βάπτισμα του κρέατος σε ψάρι’». Αναφορικά με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας) εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα μπει στην Βουλή, γι’ αυτό και στρατηγικά η ψήφος προς αυτό δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία της ΝΔ προς την αυτοδυναμία, ενώ δεν έκρυψε ότι υπάρχουν πολιτικές διαφορές, γύρω από την ΕΕ, το ευρώ, την έξοδο από τα μνημόνια.

Επίσης, έθεσε λοιπά ζητήματα, ως εξής: «Γιατί η επιτάχυνση των επιπτώσεων της κλιματικής καταστροφής (π.χ. Μάτι, Μάνδρα) κάνει επιτακτική την ανάγκη για ένα συνολικό πρόγραμμα Πράσινης Μετάβασης όπως αυτό που προτείνει το ΜέΡΑ25 που θα αφορά την ενέργεια, τις μεταφορές, την βιομηχανία/βιοτεχνία, τον τουρισμό, την αγροτική πολιτική, την διαχείριση απορριμμάτων. Γιατί μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών το χαμόγελο επέστρεψε στα πρόσωπα όλων όσων αγωνιούν και αγωνίζονται για μια ρεαλιστική διέξοδο από τη ‘νύχτα’ των μνημονίων».

«Όχι στους υδρογονάνθρακες»
Ο υποψήφιος, πέρα από τις γενικότερες τοποθετήσεις του, ανέδειξε και τοπικά ζητήματα. Ένα εξ αυτών, το επίκαιρο γύρω από την εξόρυξη ή μη χρυσού στην περιοχή. «Το ΜέΡΑ 25 αντιτίθεται ξεκάθαρα στην εξόρυξη υδρογονανθράκων – δεν υπάρχει μέλλον σε αυτά, δεν γίνεται να εξαρτόμαστε από τον ορυκτό πλούτο – χρειάζονται ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Αναγνωρίζουμε την ανησυχία των ανθρώπων της περιοχής για το ζήτημα του χρυσού. Υπερψηφίζοντας το ΜέΡΑ 25, χωρίς αστερίσκους, πισωγυρίσματα, θα εναντιωθούμε στην εξόρυξη χρυσού».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πονηριές και δήθεν αφέλεια, η καθαρά διατεταγμένη υπηρεσία, ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν κάποιοι  αυτοαποκαλούμενοι εκπρόσωποι της  «τουρκικής μειονότητας» στη Διακομματική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης