fbpx Μια πόλη που «χάνει» καθημερινά τα αυτονόητα και τα κεκτημένα…
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 24 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΦΕΛΙΝΑ ΚΑΖΑΚΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΠΘ

Μια πόλη που «χάνει» καθημερινά τα αυτονόητα και τα κεκτημένα…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φελίνα Καζάκου
ΔΠΘ
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

"Όχι κε Πετρίδη, δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τις αποφάσεις και υποσχέσεις οποιουδήποτε υπουργού"

Απογοητευμένη από τις εξελίξεις που αφορούν στο ΔΠΘ, εμφανίζεται η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς …η πόλη» Καζάκου Φελίνα, καλώντας τον δήμαρχο Κομοτηνής και ευρύτερα της τοπικές αρχές να συνεχίσουν την προσπάθεια να ανατραπεί το σχέδιο της κυβέρνησης για δημιουργίας τέταρτης νομικής σχολής που θα αποδυναμώσει τη Νομική Σχολή Θράκης. 


Αναλυτικά η τοποθέτηση της κας Καζάκου: Υπό την  «σκιά» ενός σημαντικού έργου για τη Ροδόπη το οποίο προέρχεται από ιδιωτική πρωτοβουλία (δημιουργία του νέου νοσοκομείου με τη στήριξη του Ι. Σ. Ν), με «ψιλά» γράμματα και άτυπες δηλώσεις των τοπικών ηγετών φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να προσπεράσουμε τον  απολογισμό της πρόσφατης συνάντησης του κ. Γαβρόγλου με τους κ. Μέτιο, Τουλουπίδη, Λαμπάκη και Πετρίδη. Τα όσα έχουν αποφασισθεί και σχεδιαστεί από την Ελληνική Κυβέρνηση για το μέλλον του ΔΠΘ και κυρίως της τοπικής κοινωνίας και της Ροδόπης.


Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις και διαβουλεύσεις οι τοπικοί άρχοντες επιστρέφουν στη Ροδόπη με μια ακόμη ήττα. Ήττα της διαπραγμάτευσης, με επιπτώσεις τεράστιες για την τοπική κοινωνία και οικονομία.


Ως παράταξη εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή, την ανησυχία,  τις απόψεις μας  και τις προτάσεις μας για το ΔΠΘ, την δημιουργία της 4ης Νομικής, την συγχώνευση του ΤΕΙ με το ΔΠΘ, αλλά και για τις μεταγραφές των φοιτητών. Δυστυχώς όμως οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν καθώς η δημιουργία της νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα είναι γεγονός όπως και ο νόμος που δίνει το δικαίωμα των μαζικών μεταγραφών των φοιτητών. Για ακόμη μια φορά θεατές στις εξελίξεις που θα αποτελέσουν την καταδίκη της περιοχής και ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πόλη μας.
Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον  από τον κ. Πετρίδη, που ήταν παρών στη συνάντηση να μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα των συναντήσεων την στιγμή που οι υπόλοιποι  συμμετέχοντες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση. Και αποδέχομαι το γεγονός  να δηλώνει  ικανοποιημένος και ευτυχής από τα αποτελέσματα, και τις υποσχέσεις του υπουργού ο κ. Λαμπάκης, καθώς τρείς νέες σχολές θα δημιουργηθούν στην Αλεξανδρούπολη χωρίς καμία απώλεια. Σε αντίθεση με την πόλη μας όπου η  αποδυνάμωση της νομικής μας, είναι πλέον βέβαιη  με τη δημιουργία της νέας στην Πάτρα και  με αντάλλαγμα τη δημιουργία ενός νέου Τμήματος Εργοθεραπείας και ενός Τμήματος Ψυχολογίας.
Κάθε άλλο παρά ικανοποίηση θα μπορούσα να εκφράσω καθώς είναι ολοφάνερο ότι η αποδυνάμωση του ΔΠΘ πλήττει ήδη  και  θα έχει ακόμη περισσότερες επιπτώσεις στην πόλη μας, οικονομικά και κοινωνικά. Η δημιουργία της νέας σχολής, οι μαζικές μεταγραφές των φοιτητών  καθώς και η γενικότερη αποδυνάμωση του ΔΠΘ από το Υπουργείο Παιδείας  όχι μόνο θα αποτελέσουν  πλήγμα στην οικονομική  και κοινωνική ζωή αλλά «ταφόπλακα» σε οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης. 


Δεν αποδεχόμαστε πλέον τις αποφάσεις και τους σχεδιασμούς της οποιαδήποτε κυβέρνησης ως δεδομένα, δεν θα δεχόμαστε το τέχνασμα της κυβέρνησης που προσπαθεί να κατευνάσει την τοπική κοινωνία με τη δημιουργία των Τμημάτων Εργοθεραπείας και Ψυχολογίας.
Όχι κ. Πετρίδη, δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τις αποφάσεις και υποσχέσεις οποιουδήποτε υπουργού, γιατί με τον τρόπο αυτό θα είμαστε συνένοχοι και συμμέτοχοι σε ένα ακόμη έγκλημα εις βάρος της Θράκης,  του  Δήμου μας και των συμπολιτών μας. 


Σας καλούμε  κ. Πετρίδη να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια ως Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τους λοιπούς τοπικούς φορείς να διεκδικήσουμε την συνέχιση ενός ουσιαστικού και αποτελεσματικού διαλόγου με τις δικές μας προτάσεις και με την επιδίωξη  συγκεκριμένων και μετρήσιμων αποτελεσμάτων για τους συνδημότες μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή.


 Άλλωστε ρόλος  της Διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής,  του εκάστοτε  κ. Πετρίδη και όλων εμάς, είναι να αποτρέπει με επιχειρήματα την περαιτέρω υποβάθμιση της τοπικής κοινωνίας. Είναι λοιπόν χρέος όλων μας να υπερασπιστούμε το συμφέρον του τόπου μας. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Επαίρεται ο υπουργός Εργασίας  για το   τολμηρό και εκσυγχρονιστικό νομοσχέδιο του, που προσαρμόζεται στις τεχνολογικές οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις,  όπως το χαρακτηρίζει,  παρόλο που αλλάζει άρδην