fbpx Με συνάντηση στο ΤΑΙΠΕΔ ξεκινάει η «μάχη» κατά των διοδίων
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 1 Νοεμβρίου, 2016 - 11:00
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ

Με συνάντηση στο ΤΑΙΠΕΔ ξεκινάει η «μάχη» κατά των διοδίων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΥΠΕΔ
διόδια
Θράκη
Βαγγέλης Λαμπάκης
Δημήτρης Πέτροβιτς
Γιάννης Σταυρίδης
Χριστόδουλος Τοψίδης

Παρόντες στη συνάντηση ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης και δήμαρχοι του νομού Έβρου

Δήμος Μπακιρτζάκης

Με συνάντηση στο ΤΑΙΠΕΔ ξεκινάει η «μάχη» κατά των διοδίων. Πρόκειται για τη συνάντηση φορέων της Θράκης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα. Στο ραντεβού αυτό θα βρίσκεται ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Ο κ. Λαμπάκης φιλοξενούμενος χθες στη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87,5 fm επιβεβαίωσε τη σημερινή συνάντηση, σημειώνοντας πως «εκεί ανήκει όλο το έργο και από εκεί εξαρτάται». Παρόντες θα είναι επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης και δήμαρχοι του νομού Έβρου. 


Σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου, στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, είχε αποφασιστεί, να μεταβεί στην Αθήνα επιτροπή από εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, για να συναντήσει τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Χρήστο Σπίρτζη αντίστοιχα, καθώς και τους προέδρους του ΤΑΙΠΕΔ και της Εγνατίας Οδού, για το θέμα των διοδίων στη Μέστη.


Η πρώτη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ υπάρχει αίτημα των εκπροσώπων της Θράκης για συνάντηση την ίδια μέρα με τους υπουργούς Χρήστο Σπίρτζη και Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη «εμείς θα κάνουμε τον αγώνα μας. Θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε ότι τα πράγματα δεν θα είναι καλά, αν δεν εισακουστεί η παράκλησή μας. Εμείς θα αγωνιστούμε με ό,τι μέσα μπορούμε, διαθέτουμε και έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε εμείς εδώ στην Θράκη».

Οι φορείς της Θράκης μεταβαίνουν σήμερα στην Αθήνα με τα εξής επιχειρήματα, ενάντια στη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων: Αύξηση οικονομικού κόστους στη διακίνηση των προϊόντων από και προς την Θράκη οδικώς, δεδομένης της απουσίας τα τελευταία χρόνια σιδηροδρομικής εμπορικής γραμμής. Οικονομική επιβάρυνση των μετακινούμενων καθημερινά για επαγγελματικούς λόγους εντός της περιφέρειας (εκπαιδευτικοί μειονοτικών σχολείων, στρατιωτικοί, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.α.), καθώς και των ασθενών που εξυπηρετούνται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.


Η περαιτέρω φθορά του επαρχιακού οδικού δικτύου, το οποίο ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Το γεγονός ότι η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης έχει διαθέσει μέχρι σήμερα για την αποπεράτωση της Εγνατίας Οδού, σημαντικά ποσά από τα προγράμματά της και τα οποία θα μπορούσε να αξιοποιήσει σε μία σειρά άλλων έργων. Ως εκ τούτου η Εγνατία Οδός Α.Ε., θα μπορούσε να εξαιρέσει τη Θράκη από επιπλέον εγκατάσταση διοδίων.


«Ζητάμε να μην γίνει σταθμός διοδίων σε όλο τον χώρο της Ροδόπης και του Έβρου. Δεν μιλάμε για το ισοδύναμο των Κήπων, αν θέλουν ας το βρουν αυτοί και θα δούμε αν το αποδεχτούμε. 


Επίσης θα ζητήσουμε να μην παραδοθεί σε ιδιώτες αυτό το έργο το οποίο είναι επικερδές για την κυβέρνηση και για τον ελληνικό λαό, μιλάμε για την Εγνατία Οδό. Νομίζω ότι έχουμε και κάποιους από την κυβέρνηση οι οποίοι μας υποστηρίζουν, έχοντας την ίδια άποψη με εμάς», είπε σχετικά ο Βαγγέλης Λαμπάκης.


Αντιδράσεις για το νέο σταθμό διοδίων στη Μέστη καταγράφηκαν τόσο από αυτοδιοικητικούς, όσο και επιχειρηματίες και επαγγελματίες, ενώ και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Ροδόπης και του Έβρου έχουν τεθεί επίσημα αντίθετοι με τη δημιουργία του σταθμού αυτού. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τόσο δύσκολο είναι να  μπορούν  να συνδυαστούν  σε αυτή τη χώρα, οι συμβουλές και οι προτάσεις των επιδημιολόγων, οι πολιτικές αποφάσεις με πλήρη ανάληψη  ευθυνών όμως,  με το κόστος στην επιχειρηματικότητα,