ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ»

Μ. Ταπατζάς: «Την Κυριακή εξαρτάται το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιφέρεια ΑΜΘ
Μανώλης Ταπατζάς
Περιφερειακή Σύνθεση

Κάνει λόγο για μεγάλη φτώχεια στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και μιλάει για την ανάγκη ανάδειξης του Χριστόδουλου Τοψίδη ως περιφερειάρχη αντί του Χρήστου Μέτιου

Διονύσης Βοργιάς

«Την Κυριακή εξαρτάται το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας». Με αυτά τα λόγια σχολιάζει την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, μεταξύ Χριστόδουλου Τοψίδη και Χρήστου Μέτιου, για την ηγεσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Μανώλης Ταπατζάς. Ο κος Ταπατζάς μετά από μία μακρά προεκλογική περίοδο επιβραβεύτηκε από τους πολίτες της Π.Ε. Ροδόπης με την πρώτη θέση σε σταυρούς στην κάλπη του νομού, για την συγκεκριμένη παράταξη. Έλαβε άνω των 3.100 ψήφων και δηλώνει χαρούμενος γι’ αυτή την επιτυχία, όμως δεν κρύβει, ότι πρώτο του μέλημα είναι η εκλογή του κου Τοψίδη ως περιφερειάρχη ΑΜ-Θ αυτή την Κυριακή.

Μιλώντας στον «Χ» από το προεκλογικό κέντρο της παράταξης, δεν έκρυψε πως περίμενε ντέρμπι μεταξύ των δύο παρατάξεων στον πρώτο γύρο και κάτι αντίστοιχο περιμένει και στον δεύτερο γύρο, γι’ αυτό και απευθύνει κάλεσμα «σε όλους τους Ροδοπίτες να έρθουν να ψηφίσουν, γιατί την Κυριακή εξαρτάται το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας».

Ο κος Ταπατζάς κατηγορεί τη νυν διοίκηση της Περιφέρειας για το ότι υπάρχει στασιμότητα, ιδίως στην Π.Ε. Ροδόπης όλα αυτά τα χρόνια, η οποία έχει ως αποτέλεσμα «να υπάρχει μεγάλη ανεργία στον τόπο μας, να μην δημιουργούνται προϋποθέσεις για τους νέους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να φεύγουν από την Ροδόπη προκειμένου να βρουν εργασιακό διέξοδο σε άλλες περιοχές».

Άλλωστε, επί των ημερών του κου Μέτιου, όπως κατηγορεί ο Μανώλης Ταπατζάς, «η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η φτωχότερη στην Ελλάδα και μία από τις πιο φτωχές σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση». Διαμηνύει κατόπιν, ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος, ότι αυτή την Κυριακή η απόφαση των πολιτών πρέπει να σηματοδοτήσει «το να ξεφύγουμε από την μιζέρια που χαρακτηρίζει τον τόπο μας και να του δώσουμε μία νέα προοπτική, ώστε μέσα από την ανάπτυξη, να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας».

Όσον αφορά στον ίδιο προσωπικά, εξηγεί ότι μία πολύμηνη προεκλογική του πορεία στέφθηκε από επιτυχία, αλλά βασικός στόχος είναι η εκλογή του κου Τοψίδη την Κυριακή. Τέλος, αναφορικά με την δέσμευσή του για την επόμενη μέρα, υπογραμμίζει: «Αυτό που θα με χαρακτηρίζει στο περιφερειακό συμβούλιο θα είναι η προσπάθεια που θα καταβάλω με απώτερο σκοπό φυσικά το καλό του τόπου και των συμπολιτών μου».
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τώρα που  ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τις πύλες για να φύγουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες και προφανώς να πλημμυρίσει τη χώρα μας,  προάγγελος του τι μέλλει να  συμβεί, είναι η πολιτική που θέλει να εφα