fbpx Λιμενικό Σταθμό σε Φανάρι και Μαρώνεια οραματίζεται ο Ε. Στυλιανίδης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 23 Μαΐου, 2020 - 10:00
ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Λιμενικό Σταθμό σε Φανάρι και Μαρώνεια οραματίζεται ο Ε. Στυλιανίδης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης
Υπουργείο Εσωτερικών

Εν τω μεταξύ, παρενέβη τριπλά και προς το Υπουργείο Εσωτερικών με συγκεκριμένη ατζέντα

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον αρχηγό του Λιμενικού είχε ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.

Γιατί πρέπει να γίνει η αναβάθμιση
Ο βουλευτής επισήμανε την ανάγκη αυτής της αναβάθμισης υποστηρίζοντάς την με σχετικές επιστολές του δημάρχου Μαρώνειας-Σαπών Ντίνου Χαριτόπουλου και του προέδρου του Φαναρίου Πέτρου Καραβέτη. Επιχειρηματολογώντας ανέλυσε στον υπουργό και στον αρχηγό του Λιμενικού τους λόγους για τους οποίους πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στη σχετική απόφαση:

Οι δύο οικισμοί αποτελούν τους κεντρικούς τουριστικούς προορισμούς τόσο για τον ντόπιο πληθυσμό, όσο και για τον οδικό τουρισμό, που εισέρχεται από την Νυμφαία και τους Κήπους.

Διαθέτουν πολλούς αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, προστατευόμενους βιότοπους και κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις, που χρήζουν της προστασίας του Λιμενικού Σώματος.

Η ακτογραμμή της Ροδόπης έχει αποτελέσει συχνά σημείο άφιξης παρανόμων μεταναστών, που εισήλθαν στη χώρα δια της θαλάσσης από την Τουρκία και αποβιβάστηκαν στις παραλίες μας, που ήταν αφύλαχτες.

Συχνά παραβιάζονται τα εθνικά θαλάσσια όρια από ξένους ψαράδες κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και των Ευρωπαϊκών Οδηγιών και σε βάρος των συμφερόντων των ντόπιων αλιέων.

Υπάρχουν διαθέσιμα κτίρια
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διαβεβαίωσε την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας ότι υπάρχει διαθέσιμο κτίριο, ετοιμοπαράδοτο στο αλιευτικό καταφύγιο Φαναρίου και μπορεί να διασφαλιστεί αντίστοιχο κτίριο στις πρώην κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Μαρωνείας στον Άγιο Χαράλαμπο Μαρώνειας.

Ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του βουλευτή Ροδόπης και έδωσε εντολή να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων.

Τριπλή παρέμβαση στο ΥΠΕΣ
Ο βουλευτής έκανε παρέμβαση και στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, προτάσσοντας τρία ζητήματα.

Συγκεκριμένα:

Ζήτησε τη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών, που προκάλεσαν στις νεόδμητες κατασκηνώσεις τα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα μετά από ενημερωτική επιστολή του Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμονος. 

Επισήμανε την ανάγκη να επεκταθεί η έκτακτη χρηματοδότηση του Covid-19 για τις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών, κατόπιν σχετικού αιτήματος του δημάρχου, Ντίνου Χαριτόπουλου με θέμα το οποίο ετέθη και σε σχετική σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη.  

Διεκδίκησε για λογαριασμό της 21ης Ταξιαρχίας Κομοτηνής την αξιοποίηση κάποιων κατασχεμένων αυτοκινήτων, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τις ένοπλες δυνάμεις στη Θράκη. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τελικά οι μικροί κυβερνήτες, έτσι βάφτισαν πρωθυπουργοί τους περιφερειάρχες,  αποδεικνύονται ότι είναι  γυμνοί από αρμοδιότητες και πόρους.