fbpx Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το Πανεπιστήμιο είναι το αναπτυξιακό όχημα της Ροδόπης»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, 2016 - 11:00
ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το Πανεπιστήμιο είναι το αναπτυξιακό όχημα της Ροδόπης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα Δημοκρατία
Θράκη
Ροδόπη

Έμφαση δόθηκε στον δεύτερο σταθμό της επίσκεψής του στην Κομοτηνή που ήταν το κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, αλλά και πλήθος αυτοδιοικητικών από όλη την περιφέρεια

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης «βλέπει» ως τον αναπτυξιακό όχημα του Νομού Ροδόπης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην κομματική συγκέντρωση στην Κομοτηνή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιόδευσε στη Θράκη από το πρωί του Σαββάτου μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής επισκεπτόμενος και τις τρεις πόλεις της και σημειώνοντας ότι «σε δεύτερο χρόνο θα επισκεφτεί την Ανατολική Μακεδονία» καθώς η περιφέρειά μας είναι μεγάλη σε έκταση. 


Στην Κομοτηνή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε τις επαφές του από το γραφείο του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα, σε μία συνάντηση όμως που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 


Έμφαση δόθηκε στον δεύτερο σταθμό της επίσκεψής του στην πόλη μας που ήταν το κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, αλλά και πλήθος αυτοδιοικητικών από όλη την περιφέρεια. Η συνάντηση έγινε με «ημί-κλειστες» θύρες αφού αμφότεροι οι κύριοι Μέτιος και Μητσοτάκης έκαναν από μία σύντομη τοποθέτηση και στη συνέχεια ζήτησαν την αποχώρηση των ΜΜΕ από την αίθουσα προκειμένου να γίνει η συζήτηση με τους αυτοδιοικητικούς που στην πλειοψηφία τους ήταν δήμαρχοι (σ.σ. εκπροσωπήθηκαν σχεδόν όλοι οι δήμοι της ΑΜ-Θ). 


Ο κος Μέτιος ανέλυσε τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας ΑΜΘ, ο οποίος συνοψίζεται στην εξής φράση: «Αυτός ο διπλός στόχος, να μετατρέψουμε δηλαδή την Περιφέρειά μας σε μεταφορικό και ενεργειακό κόμβο με παράλληλη αξιοποίηση του οφέλους που προκύπτει για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών, είναι ο μεγάλος στρατηγικός μας σχεδιασμός». Ο περιφερειάρχης όμως σημείωσε και κάτι άλλο: «Ο τόπος μας, ωστόσο, δε θέλει να αποτελεί μόνο στρατηγικό πέρασμα. Θέλει να είναι και προορισμός. Γι’ αυτό θεωρούμε πως είναι αναγκαίο να επενδύσουμε στον τουρισμό, στις υποδομές, στην τουριστική προβολή και στη διαμόρφωση μιας ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας που θα είναι ελκυστική στην εγχώρια και διεθνή αγορά».


Δράττοντας την ευκαιρία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι όντως η Θράκη πρέπει να γίνει τουριστικός προορισμός, να επενδύσει και σε άλλες μορφές τουρισμού και να εκμεταλλευτεί αυτό που παλαιότερα ήταν μειονέκτημα: τη γεωγραφική της θέση. Σημαίνοντα ρόλο σε αυτή την προσπάθεια –κατά τον κο Μητσοτάκη- πρέπει και μπορεί να παίξει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και αυτή ήταν μία θέση που ανέλυσε εκτενώς στην βραδινή του ομιλία. Όσα ειπώθηκαν από τους δημάρχους και τους άλλους αυτοδιοικητικούς στον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έγιναν γνωστά με λεπτομέρειες παρόλα αυτά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καθείς εκ των παρισταμένων έθεσε υπόψη του προέδρου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή ευθύνης του και εν τέλει όλα μαζί συνθέτουν τη μεγάλη εικόνα της των προβλημάτων της περιφέρειας. Πέρα από τα «μικρά» προβλήματα που καλύπτουν τα γεωγραφικά όρια των δήμων, τέθηκαν και θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν το σύνολο της περιφέρειας όπως η αντιπλημμυρική της θωράκιση (στον ποταμό Έβρο και όχι μόνο), η ανακήρυξη του 2017 σε έτος τουρισμού, η αξιοποίηση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας και όχι μόνο. 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ
Μακροσκελής ήταν η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Κομοτηνή  και το ξενοδοχείο Chris & Eve, το οποίο όμως κατακλύστηκε από κόσμο που έφτασε στην πόλη μας από διάφορα σημεία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι μάλλον περιττό να πούμε ότι το παρών στην ομιλία έδωσαν άπαντα τα στελέχη της ΝΟΔΕ ΝΔ Ροδόπης και όχι μόνο, ενώ ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης όχι μόνο βρέθηκε στην πρώτη σειρά των καθήμενων στην ομιλία, αλλά είχε συνοδεύσει τον κο Μητσοτάκη σε όλες του τις επαφές και συναντήσεις στην Κομοτηνή.


Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με «άνοιγμα» στη  μειονότητα -πολλά μέλη της οποίας παρακολούθησαν την ομιλία του- και με αναφορές στην «ισονομία και την ισοπολιτεία» ανακάλεσε στη μνήμη του, αλλά και στη μνήμη πολλών εκ των παρισταμένων τις πάλαι ποτέ πολιτικές κινήσεις του πατέρα του: «Πριν από 25 χρόνια, το 1991, ο πατέρας μου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, κήρυξε την πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας απέναντι σε όλους τους πολίτες της Θράκης ανεξαρτήτως θρησκείας. Μια πολιτική που άλλαξε τη ζωή της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και χάρη στην οποία μπόρεσε να ενταχθεί ισότιμα στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική μας ζωή. Οπισθοδρομικές πρακτικές ή καταστάσεις όπως οι μπάρες ή το άρθρο 19 του Κώδικα Ιθαγενείας καταργήθηκαν. Έκτοτε, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις – άλλες με λιγότερη και άλλες με μεγαλύτερη επιτυχία – συνέχισαν αυτήν την πολιτική. Και τα αποτελέσματα ήταν θετικά». 


ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κομοτηνή καταδίκασε και τις δηλώσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης και διατύπωσε τη στήριξη της ΝΔ στην ηγεσία της Κύπρου για τη στάση που κρατά στις συζητήσεις για το κυπριακό. Επαναδιατύπωσε –ακόμη- και το αίτημα του κόμματος του για την ίδρυση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα του 2014 στράφηκε στη φαρέτρα του και άρχισε να εξαπολύει βέλη εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του. 
«Ο κ. Τσίπρας δοκιμάστηκε και απέτυχε» / «Η Νέα Δημοκρατία συνένοχη στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να γίνει»/ «Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα»/ «Μόνο που έτσι ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, ότι είναι και ανήθικος και επικίνδυνος»/ «Ο κ. Τσίπρας είναι, σήμερα, ο καλύτερος σύμμαχος όλων εκείνων των ακραίων φωνών στην Ευρώπη που θέλουν την απομόνωση της Ελλάδας» είναι μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εκφράσει την κριτική του απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, τους συνεργάτες του και το αποτέλεσμα των έως τώρα κυβερνητικών χειρισμών και επιλογών.


Όσο για το αίτημα του περί διεξαγωγής εκλογών, ο κος Μητσοτάκης είπε ότι «οι εκλογές τώρα δεν είναι πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης» και η Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις εκλογές θα κατέβει με το εξής πρόγραμμα: «Το δικό μας σχέδιο είναι ξεκάθαρο. Θα εφαρμόσουμε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων, που θα δείξει ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε μια δυναμική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Ώστε να μπορέσουμε, στη συνέχεια, να πείσουμε τους πιστωτές μας ότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται περισσότερο δημοσιονομικό χώρο για να υποστηρίξει μια διατηρήσιμη ανάπτυξη. Και πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε. Όταν οι δανειστές μας διαπιστώσουν την αποφασιστικότητα μιας αποτελεσματικής κυβέρνησης, δεν θα έχουν κανένα λόγο να επιμείνουν σε πρωτογενή πλεονάσματα που καμιά οικονομία στον κόσμο δεν μπορεί να επιτύχει. Στις εκλογές με αυτό το σχέδιο θα κατέβουμε. Λιγότερους φόρους. Αποκρατικοποιήσεις. Μεταρρυθμίσεις στο κράτος. Αξιόπιστο δίκτυ κοινωνικής προστασίας»


Σχολιάζοντας το «παρών» που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τη χορήγηση της 13ης σύνταξης ενόψει Χριστουγέννων, ο πρόεδρος είπε: «Θέλω εδώ να είμαι ξεκάθαρος. Και εμείς θέλουμε να δοθεί το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους. Αλλά όχι με όρους πολιτικού τζόγου. Όχι πριν οριστικοποιηθούν τα στοιχεία για το πλεόνασμα του 2016 και πριν ολοκληρωθεί η κρίσιμη δεύτερη αξιολόγηση. 
Αν ο κ. Τσίπρας σκεφτόταν τη χώρα και όχι το πώς θα χάσει αξιοπρεπώς τις επερχόμενες εκλογές, θα χρησιμοποιούσε την υπέρβαση του στόχου του πλεονάσματος ως διαπραγματευτικό όπλο για να πετύχει λιγότερα μέτρα για το μέλλον. Αλλά δεν το κάνει, πρώτον, γιατί δεν ξέρει πώς γίνονται οι διαπραγματεύσεις και, δεύτερον, γιατί δεν τον νοιάζει. Τον νοιάζει μόνο το επικοινωνιακό σόου. Η φτηνή προπαγάνδα»


Η θέση της Θράκης στην ομιλία του Προέδρου
Τα της Θράκης θέματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα άφησε για το τελευταίο μέρος της ομιλίας του και μάλιστα χώρισε την περιοχή ανά Νομό. Έτσι λοιπόν, για το Νομό Ροδόπης είπε: «Για τη Ροδόπη, για την Κομοτηνή, θα επιμείνω ιδιαίτερα στην ανάδειξη και την υποστήριξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ως ενός πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή. Εμείς είμαστε υπέρμαχοι της αλλαγής του άρθρου 16 του Συντάγματος για τη δημιουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι δε θα στοχεύσουμε στην ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου. Και θέλω αυτό να το καταστήσω τελείως ξεκάθαρο. Τα δημόσια Πανεπιστήμια πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτονομία, μεγαλύτερη ευελιξία, μεγαλύτερη δυνατότητα διασύνδεσης με την αγορά, μεγαλύτερη δυνατότητα διασύνδεσης με ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, μεγαλύτερη δυνατότητα να μπορούν να προσφέρουν ξενόγλωσσα προγράμματα σε προπτυχιακό επίπεδο, ώστε να μπορούν να γίνουν εστίες προσέλκυσης ξένων φοιτητών. Αντί οι Έλληνες φοιτητές να φεύγουν για να σπουδάσουν στο εξωτερικό, θα έπρεπε να έρχονται ξένοι φοιτητές να σπουδάσουν εδώ, στη Θράκη, στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη»


Για τον Έβρο: «Ο Έβρος χρειάζεται την ταχεία υλοποίηση του επιχειρησιακού του σχεδίου που θα αναβαθμίσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με την προοπτική της ζώνης ελευθέρου εμπορίου. Να συνδεθεί με τους οδικούς άξονες και την Εγνατία»
Για την Ξάνθη: «Η Ξάνθη χρειάζεται η ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση μεγάλων αρδευτικών έργων, η ανάδειξη του παραδοσιακού της οικισμού, του μεγαλύτερου στην Ελλάδα, η ταχεία ολοκλήρωση του κάθετου άξονα με τη Βουλγαρία»
Όσο για τη Θράκη συνολικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: 


«Είναι οξύμωρο αλλά ενώ ιστορικά η Θράκη ένιωθε την απομόνωση από την υπόλοιπη Ελλάδα, ως οικονομικό μειονέκτημα, σε λίγα χρόνια μπορεί να είναι εγγύτερα σε πολλές από τις ευρωπαϊκές αγορές για τις εξαγωγές, τον τουρισμό, και την ανάδειξή της σε πύλη εισόδου προς την Ανατολική Ευρώπη».


Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 
Στην Ξάνθη από όπου ξεκίνησε την περιοδεία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντήσεις με κομματικά στελέχη, αλλά και με το δήμαρχο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, ενώ επισκέφθηκε και το μουσείο των Αβδήρων. 
Στην Αλεξανδρούπολη πήρε μέρος σε μία ευρεία σύσκεψη παραγωγικών φορέων στο Επιμελητήριο και «έκλεισε» στην ιχθυόσκαλα, όπου είχε συνάντηση με το Σωματείο των αλιέων. Μαζί του στην περιοδεία του ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος παρέμεινε για λίγο ακόμη στην Αλεξανδρούπολη μετά την αποχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να ολοκληρώσει έναν κύκλο κομματικών επαφών και όχι μόνο. 

ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…
Κατά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε και από ένα bazaar ενός φιλοζωικού σωματείου της πόλης. Εκεί, λοιπόν, θέλοντας να αγοράσει κάτι για να ενισχύσει την προσπάθεια του σωματείου, διαπίστωσε ότι δεν είχε μαζί του λεφτά! Την κατάσταση έσωσε ένας από τους άνδρες της προσωπικής του φρουράς, ο οποίος του δάνεισε δέκα ευρώ για να εκπληρώσει τη φιλοζωική του ενέργεια και αν μας επιτρέπεται ένα σχόλιο αυτή είναι η μικρογραφία της εν Ελλάδι πολιτικής κατάστασης και της επιρροής της στην κοινωνική: Τα δανεικά τα οποία μάλιστα καλύπτουν μόνο την ανάγκη του φαίνεσθαι και καμία άλλη «πραγματική». 
Αντιστοίχως, στην ιχθυόσκαλα της Αλεξανδρούπολης ο Πρόεδρος ενδιαφέρθηκε για την αλιεία του τόνου (!) και μετέφερε την εμπειρία του από τις ψαραγορές της Ιαπωνίας μη αντιλαμβανόμενος προφανώς ότι μιλάει σε ανθρώπους που πασχίζουν κυριολεκτικά για τον «άρτο τον επιούσιο» και η προσπάθεια αυτή δεν τους επιτρέπει «ταξίδια τόσο μακρινά», έστω και με το νου… 
 

ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

H τοπική οργάνωση Ροδόπης σχολιάζει στην επίσκεψη Μητσοτάκη 

Δριμεία κριτική σε όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ 


Με έναν στίχο του Κώστα Βάρναλη απάντησε στις δηλώσεις-εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Κομοτηνή, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Σταμάτης Σακελλίων. Ο κος Σακελλίων επέλεξε το στίχο «Δειλός μοιραίος κι’ άβουλος αντάμα να περιμένει κάποιο θάμα» για να σχολιάσει ότι το «θάμα» δεν θα ‘ρθει, εννοώντας προφανώς ότι δεν πρόκειται να γίνουν σύντομα εκλογές παρά τα συνεχή αιτήματα του Κ. Μητσοτάκη. Όλη η δήλωση του κου Σακελλίων: 


«Κατά την ομιλία του στην Κομοτηνή ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν μας είπε για τις ευθύνες του που οδήγησαν την ΒΙ.ΠΕ. της περιοχής μας σε μαρασμό, δεν μας είπε τίποτε για τις καταστροφικές πολιτικές του κόμματός του και του ίδιου προσωπικά που οδήγησαν την χώρα μας στην κατάσταση που βιώνουμε όλοι. Αντιθέτως υποσχέθηκε μείωση των φορολογικών συντελεστών από το 29% στο 20% για τις επιχειρήσεις άμεσα. Μάλλον θα ατυχήσει. Γιατί η πρόταση της κυβέρνησης είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα  να μειωθούν κατά μία μονάδα  και η μονάδα αυτή να πάει σε ελάφρυνση του φόρου των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών εισφορών. Ο κύριος Μητσοτάκης επ’ αυτού δεν λέει τίποτε. Και δεν λέει τίποτε γιατί απλώς θέλει να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες. Δηλαδή λιγότερα σχολεία και νοσοκομεία και απολύσεις. Ο κύριος Μητσοτάκης μας κατηγόρησε ότι γράφουμε τον πρόλογο του 4ου Μνημονίου. Ποιος αυτός; Που ήδη έχει έτοιμο μνημόνιο διαρκείας για τον ελληνικό λαό. Αυτός που αρνήθηκε το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους φωνάζοντας  παρών στο προσκλητήριο του Δ.Ν.Τ. και του Σόϊμπλε; Μονότονα ζητά εκλογές γιατί πιστεύει ότι θα γυρίσει για να συνεχίσει το καταστρεπτικό του έργο. 


Όμως ο ελληνικός λαός και μνήμη έχει και κρίση. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιος κατακρήμνισε τα εισοδήματά τους και οι άνεργοι ξέρουν ποιος τους οδήγησε στην ανεργία. Ειδικά οι νέοι άνθρωποι οι οποίοι ήταν απόντες από την ομιλία του στην Κομοτηνή. Όσες τρικλοποδιές και να προσπαθεί να βάλει στην χώρα και στην κυβέρνηση δεν θα αρκέσουν για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού. 


Άλλωστε ο λαός ξέρει με ποιους συμπορεύεται ο κύριος Μητσοτάκης, με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών και με τις σκιές της Ζήμενς και του Χριστοφοράκου.  Γι’ αυτό θα είναι χρήσιμο να σταματήσει να ζητά συνεχώς εκλογές γιατί θα καταλήξει στην καλύτερη περίπτωση γραφικός. «Δειλός μοιραίος κι’ άβουλος αντάμα να περιμένει κάποιο θάμα» που δεν θα έρθει» 
Η έτερη ανακοίνωση υπογράφεται από τον Τάκη Χαρίτου και κινείται σε δριμύ ύφος και συνιστά αυστηρή κριτική σε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεταξύ άλλων, γράφει ο κος Χαρίτου: 


«Η εξαγγελθείσα από καιρό επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη και όσα ανακοίνωσε, προκάλεσαν περισσότερα ερωτήματα ακόμα και σε όσους είχε δημιουργήσει προσδοκίες.  Είναι να αναρωτιέται κανείς. Πώς είναι δυνατόν να εμφανίζεται  μάλιστα ως εξοργισμένος δηλώνοντας ότι δεν αξιοποιήθηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής; Ή το ίδιο εξοργισμένος γιατί  οι πόροι των κοινοτικών  πλαισίων  στήριξης δεν έπιασαν τόπο!!! και η Θράκη είναι τελευταία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όπως ο ίδιος είπε; Αλήθεια  ποιος άραγε βρισκόταν  στο τιμόνι της χώρας δεκαετίες τώρα; Δεν ήταν κυβερνήσεις της Ν.Δ. –και όχι μόνο- που διαχειρίστηκαν δυσθεόρατους ευρωπαϊκούς και εθνικούς  πόρους, ύψους τουλάχιστον 6 με 7 δις μόνο για τη Θράκη; Τι απέμεινε τελικά από όλα αυτά; Το μόνο  βασικά που έμεινε είναι η Εγνατία οδός και εκείνη  ακόμα ανολοκλήρωτη. Μια ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής  που μοιάζει περισσότερο με  νεκροταφείο εργοστασίων και πολλών  χιλιάδων  χαμένων θέσεων εργασίας, που εκτίναξαν την ανεργία στην περιοχή! […]


Αν πράγματι το Δ.Π.Θ. αποτελεί  σήμερα για τη Ν.Δ.  ένα σημαντικό αναπτυξιακό πυλώνα για την περιοχή  οφείλει  να εξηγήσει γιατί οι κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε και ο κ. Μητσοτάκης, το κρατούσαν  σε οικονομική ασφυξία. Μήπως η επιμονή του στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, που επανέλαβε και χθες, θα πλήξει πρώτα απ’ όλα τα περιφερειακά πανεπιστήμια και θα υπονομεύσει το Δ.Π.Θ., ως αναπτυξιακό πυλώνα της περιοχής;  Μήπως δεν άκουσε ότι σε συμφωνία του Υπουργείου Παιδείας με την ευρωπαϊκή τράπεζα  επενδύσεων, εντάχθηκαν η ολοκλήρωση των κτιριακών υποδομών των σχολών του Δ.Π.Θ.; Ή  ότι μετά από πολλά χρόνια προκηρύσσονται ξανά θέσεις Δ.Ε.Π.;»
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.