fbpx Κριτική Χαρίτου στη ΝΔ, μέσα από το γραφείο του Γιάννη Γκαράνη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:00
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ»

Κριτική Χαρίτου στη ΝΔ, μέσα από το γραφείο του Γιάννη Γκαράνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιάννης Γκαράνης
Δημήτρης Χαρίτου

«Προφανώς ένα πρώτο δείγμα γραφής δεν είναι στην σωστή κατεύθυνση», το σχόλιο του βουλευτή για τις αλλαγές στο νόμο

Θανάσης Τσολάκης

Τα βέλη εναντίον της Νέας Δημοκρατίας έβγαλε από τη φαρέτρα του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη Δημήτρης Χαρίτου, ευρισκόμενος στο γραφείο του δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, το πρωί της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου. Ο κος Χαρίτου βρέθηκε εκεί στο πλαίσιο μίας εθιμοτυπικής επίσκεψης και για να παρατηρήσει το «σημαντικό ρόλο που έχουν οι δήμοι στα τοπικά πράγματα».

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι δήμοι με υπογραφές και αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης λέγοντας: «Γνωρίζω ότι έχει στη διάθεσή του ένα γενναίο χρηματοδοτικό εργαλείο το ‘Φιλόδημο’, έργο της προηγούμενης κυβέρνησης ύψους σχεδόν πάνω από 12 εκ ευρώ, για έργα και την αγροτική οδοποιία, στις παιδικές χαρές αλλά και για άλλα σημαντικά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης. Μετά από μια πολύ συστηματική προσπάθεια δήμου και ΔΕΥΑΚ έχουν αξιοποιηθεί εργαλεία, το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που εγκρίθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση με απόφασή της και για τον βιολογικό καθαρισμό στο Φανάρι και για την υδροδότηση από το φράγμα της Γρατινής».

Εν συνεχεία όμως, καταφέρθηκε εναντίον της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τις αλλαγές που αυτή έχει επιβάλλει στον «Κλεισθένη» πριν καν αυτός εφαρμοστεί. «Προφανώς ένα πρώτο δείγμα γραφής δεν είναι στην σωστή κατεύθυνση. Αναφέρομαι στις αλλαγές που ήδη έκαναν στο θεσμικό πλαίσιο, πράγμα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τη λογική - να παίρνεις προληπτικά μέτρα για έναν νόμο που από τα προηγούμενα δεν είχε καν δοκιμαστεί δεν είχε καν εφαρμοστεί  για το αν μπορούσε ή όχι να αποδώσει σε ένα πνεύμα διάλογου και συνεργασίας ανάμεσα σε όλα τα σχήματα που κινούνται στο χώρο της αυτοδιοίκησης», είπε χαρακτηριστικά ο κος Χαρίτου.

Γ. Γκαράνης: «Οι βουλευτές να βρίσκονται κοντά στην αυτοδιοίκηση»
Ο οικοδεσπότης της συνάντησης από την πλευρά του και δήμαρχος Κομοτηνής, αφού ευχαρίστησε τον κο Χαρίτου για την επίσκεψη, τόνισε ότι «αυτή η σωστή κατεύθυνση και για τους υπόλοιπους βουλευτές. Θα πρέπει να βρίσκονται κοντά στην αυτοδιοίκηση» Στα θέματα υψίστης προτεραιότητας που έθεσε ο Γιάννης Γκαράνης υπόψη του βουλευτή είναι  «η υποστελέχωση του δήμου, η υποχρηματοδότηση του δήμου» για το οποία ωστόσο είχε μιλήσει και ο ίδιος νωρίτερα λέγοντας ότι τα γνωρίζει.   

Στο πλαίσιο των επαφών του με τους δημάρχους, ο κος Χαρίτου επισκέπτεται σήμερα τον δήμαρχο Αρριανών Αμέτ Ριτβάν. Η συνάντησή τους θα γίνει στη Φιλλύρα. 

Συνάντηση Χαρίτου με τους βενζινοπώλες 
Συνεχίζοντας τις επαφές του με την τοπική κοινωνία, ο κος Χαρίτου, συνάντησε και τους βενζινοπώλες της Ροδόπης και εισέπραξε την αγωνία τους αναφορικά με την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους». Δήλωσε διατεθειμένος να συνδράμει στην κατεύθυνση στήριξης τους και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας. Άλλωστε, όπως τόνισε, «στηρίζοντας έναν κλάδο επαγγελματιών που πλήττεται, στηρίζουμε την οικονομία της περιοχής μας». 

Ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου δήλωσε στους εκπροσώπους του Σωματείου Βενζινοπωλών Ροδόπης ότι θα συμβάλλει σε ένα σχέδιο στήριξης του κλάδου των καυσίμων, με την απομείωση των φόρων, με μέτρα ελέγχου και με την εφαρμογή πολιτικών στήριξης γεωγραφικών περιοχών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως ο νομός Ροδόπης. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόνο σε μια κατ'επίφαση  δημοκρατία μπορεί το ανώτατο δικαστήριο,  να εκχωρεί το δικαίωμα της τελικής απόφασης για την τύχη της Αγίας Σοφίας,  το αν θα μετατραπεί σε τζαμί,  στον πρόεδρο της χώρας.