fbpx Κώστας Καραΐσκος Επαναπαυτήκαμε στην ενδιάμεση συμφωνία, αφήσαμε το Μακεδονικό να λιμνάζει
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Κώστας Καραΐσκος Επαναπαυτήκαμε στην ενδιάμεση συμφωνία, αφήσαμε το Μακεδονικό να λιμνάζει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκοπιανό
Συλλαλητήριο
Κώστας Καραϊσκος

Τουλάχιστον ένα λεωφορείο από την Κομοτηνή θα αναχωρήσει την  Κυριακή 21 Ιανουαρίου με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και το συλλαλητήριο

Δήμος Μπακιρτζάκης

Τουλάχιστον ένα λεωφορείο από την Κομοτηνή θα αναχωρήσει την Κυριακή 21 Ιανουαρίου με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και το συλλαλητήριο που θα γίνει εκεί με αφορμή το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και βασικό ζητούμενο το να μην συμπεριληφθεί σε αυτήν ο όρος Μακεδονία. 


Το συλλαλητήριο θα γίνει στο Λευκό Πύργο και ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ο Κομοτηναίος Κώστας Καραΐσκος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σπάρτακος». 


Σχολιάζοντας τη συμμετοχή του, αλλά και το ίδιο το συλλαλητήριο στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, ο κος Καραΐσκος είπε: «Είμαι στους ομιλητές, η οργανωτική επέλεξε τους ομιλητές οπότε μας έκανε την τιμή να είμαστε παρόντες στο συλλαλητήριο. Περιμένουμε να κινηθεί η κοινωνία μόνη της χωρίς την ανάγκη κάποιου οργανωτικού φορέα που να σχετίζεται με το κίνημα εξουσίας και αυτό είναι ένα μεγάλο τεστ για την κοινωνία αν μπορεί να αντιδράσει για κάτι που την καίει. Γιατί πραγματικά είναι φανερό ότι ενδιαφέρεται πολύ ζωηρά ο κόσμος για το θέμα και δεν εμπιστεύεται καθόλου τους διαχειριστές της εξουσίας, ούτε τους παλαιότερους. Αυτή η διαμαρτυρία, χωρίς τις πλάτες του ενός ή του άλλου υπουργείου ή μαζικού φορέα, κόμματος, θεωρούμε ότι είναι ένα μεγάλο πρόκριμα όχι μόνο για τον όρο Μακεδονία αλλά και για άλλα ζητήματα, ώστε να έχει την δυνατότητα η κοινωνία να εκφραστεί χωρίς πλάτες που αργότερα φεύγουν από την θέση τους και μένει κανείς ξεκρέμαστος». 


Μέχρι ώρας, έχουν ναυλωθεί 375 λεωφορεία από όλη την Ελλάδα με προορισμό το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, πράγμα που σημαίνει ότι η διοργάνωση αναμένεται να έχει πολύ κόσμο. Την ίδια ώρα ο κος Καραΐσκος, μιλώντας για το ζήτημα των Σκοπίων «χρεώνει» ολιγωρία και ανικανότητα όχι μόνο στην σημερινή κυβέρνηση, αλλά σε όλες: «Όλα αυτά τα είκοσι επτά χρόνια που μεσολάβησαν στην διαχείριση του θέματος από το 1991 που προέκυψε δεν είδαμε να παίρνεται καμιά πρωτοβουλία από την πλευρά μας. Επαναπαυτήκαμε στην ενδιάμεση συμφωνία και μετά στο βέτο του Καραμανλή και αφήσαμε το θέμα να λιμνάζει.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που δήλωσε ο πρόεδρος της Μακεδονικής στην Ετ3 ότι ακόμα και για την αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος της Μακεδονίας από τις ΗΠΑ πάλι στην δική μας αδράνεια οφειλόταν. Πάλι οι Αμερικάνοι είχαν ζητήσει την δική μας γνώμη παρασκηνιακά πριν το 1992 και εμείς απαντήσαμε τόσο χλιαρά σαν να δίναμε το πράσινο φώς. Μετά από λίγα χρόνια ο υιός Μπους αναγνώρισε την χώρα με το όνομα αυτό. Με αυτό θέλω να πω να μην τα ρίχνουμε όλα πάντα στους ξένους, η δική μας πολιτική ηγεσία είναι άχρηστη σε όλα τα θέματα και φτάνουμε σε αυτό το σημείο. Τι να συζητήσουμε εδώ που ήρθαμε;»


Όσο για αυτά που πρόκειται να ειπωθούν στο συλλαλητήριο, το οποίο οι διοργανωτές του χαρακτηρίζουν ως μοχλό πίεσης, ο κος Καραΐσκος σημειώνει: «Σε γενικές γραμμές αυτά που θα πούμε στο συλλαλητήριο είναι πράγματα που έχουν ειπωθεί, δηλαδή να ξεκόψουνε οι Σκοπιανοί από τον αλυτρωτισμό και εφόσον γίνει αυτό, να δούμε ένα συμβιβασμό για το όνομα της σημερινής Μακεδονίας που να μην περιλαμβάνει καθόλου τον όρο και παράγωγο, γιατί μετά δεν θα έχει νόημα. Αν λείψουν αυτά από την μέση για πιο λόγο να διεκδικήσουν οι Σκοπιανοί την ονομασία της Μακεδονίας; 


Αυτοί το θέλουν για να δείξουν ότι έχουν ρίζες στον τόπο. Αυτούς τους ενδιαφέρει το όνομα Μακεδονία γιατί έχει αυτό το φορτίο»
Πέραν του κου Καραΐσκου, οι άλλοι ομιλητές του συλλαλητηρίου θα είναι: Στέργιος Καλόγηρος δημοσιογράφος,  π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης, Νίκος Λυγερός στρατηγικός σύμβουλος, Φραγκούλης Σ. Φράγκος στρατηγός ε.α. επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ.
Η αναχώρηση του λεωφορείου από την Κομοτηνή θα γίνει στις 10.00 από την Τσανάκλειο Σχολή. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η αβεβαιότητα για το μέλλον,  ο φόβος για επικείμενα λουκέτα και ο δρόμος προς την ανεργία,  είναι τα συναισθήματα που επικρατούν  τελευταία σε εργαζόμενους σε αναστολή και  σε επιχειρήσεις που δεν λειτουργο