fbpx Κόντρες και εντάσεις με «φόντο» την μη επιστρεπτέα ενίσχυση
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, 2020 - 10:00
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ

Κόντρες και εντάσεις με «φόντο» την μη επιστρεπτέα ενίσχυση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
μη επιστρεπτέα ενίσχυση
Μέτιος Χρήστος
Περιφέρει ΑΜΘ

Χρ. Μέτιος: «Με υβριστές δεν συζητώ»

Το περιφερειακό συμβούλιο της προηγούμενης Πέμπτης (που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης), έφερε κόντρες και διαφωνίες, αναφορικά με το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Έτσι ήρθε και η μη συμμετοχή στην συζήτηση αυτή, του περιφερειάρχη και των συμβούλων του, ενώ νωρίτερα και επί του θέματος ανταλλάχτηκαν κουβέντες σε έντονο ύφος με τον επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» Χριστόδουλο Τοψίδη.

Η συζήτηση για το πρόγραμμα
Ο κος Τοψίδης, επικεφαλής της αντιπολίτευσης, έστειλε επιστολή προκειμένου να συμπεριληφθεί ως έκτακτο θέμα στο συμβούλιο,  το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης. 

Τότε, ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος πήρε τον λόγο: «Η εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινήσει στις 4 Νοεμβρίου. Είναι ένα καλό πρόγραμμα. Υπάρχει η δυνατότητα να “πέσουν” στην αγορά μέχρι και 90 εκ. ευρώ για την στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό. Υπάρχει η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν μέχρι και 25.000 επιχειρήσεις. Εξετάζουμε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα και οι ασφαλιστές, οι οποίοι δεν συμμετείχαν από την αρχή. Θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση δεν πρέπει να γίνει».

Στην συνέχεια, ο κος Μέτιος διάβασε ανακοινώσεις της παράταξης του κου Τοψίδη και αποσπάσματα που είχαν βγει και λέει ότι είναι υποκινούμενα από την «Περιφερειακή Σύνθεση». Στο σημείο εκείνο, τα αίματα «άναψαν» και ο κος Τοψίδης χαρακτήρισε τον περιφερειάρχη ψεύτη και συκοφάντη. 

Η απάντηση του κου Μέτιου ήταν η εξής: «Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία κουβέντα με υβριστές, δεν συζητώ με τέτοιους ανθρώπους. Δεν δεχόμαστε να συζητηθεί το θέμα, εάν θέλετε μπορείτε να το συζητήσετε. Τρεις βδομάδες τώρα έχετε αραδιάσει ένα κάρο ψέματα, ντροπή σας. Δεν έχω καμία αντίρρηση, εφόσον ζητηθεί από το περιφερειακό συμβούλιο να δώσω διευκρινίσεις, αλλά συζήτηση σήμερα κάτω από τα σχόλια που διαβάστηκαν, συζήτηση δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω». Στην συνέχεια ο κος Μέτιος και οι σύμβουλοί του δεν συμμετείχαν στην συζήτηση που ακολούθησε για το πρόγραμμα, αφού αυτή είχε υπερψηφιστεί από την πλειοψηφία, οπότε και τελικά η συζήτηση έγινε. 

Να σημειωθεί ότι όπως διαβάσατε και στον «Χ» του Σαββάτου, η ανακοίνωση της παράταξης της «Περιφερειακής Σύνθεσης», ήταν σε αρκετά σκληρό ύφος για την μη συμμετοχή του κου Μέτιου στην συζήτηση και τον χαρακτήριζε «λιποτάκτη από το περιφερειακό συμβούλιο». 

Τι είπε ο Κώστας Κατσιμίγας 
Τοποθέτηση στην συζήτηση, έκανε και ο κος Κατσιμίγας, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας. «Δεν μπορώ να κατανοήσω τον συγκρουσιακό χαρακτήρα του κ. Περιφερειάρχη, γιατί το κάνει αυτό; Εμείς καλοπροαίρετα κάνουμε μία καλόπιστη κριτική, όχι για να πλήξουμε την διοίκηση της περιφέρειας, αλλά για να συμβάλλουμε σε κάποιες αστοχίες και κάποια λάθη που έγιναν στο πρόγραμμα. Η κριτική που κάναμε ήταν σε κάποια στοχευμένα σημεία, τα οποία όπως διαπιστώσαμε είχαν συμμεριστεί και αρκετοί φορείς, κυρίως των νησιωτικών περιοχών της περιφέρειάς μας. Σαφέστατα υπήρχαν επιχειρήσεις που είχαν πληγεί περισσότερο από άλλες και μερικές ακόμα και ωφελήθηκαν κατά την διάρκεια του κορωνοϊού και άλλες που ήταν αδιάφοροι η διαδικασία της υγειονομικής κρίσης. Κάποιοι άλλοι καταστράφηκαν τελείως όπως τα ξενοδοχεία. Θα μπορούσαν να διορθωθούν κάποιες αστοχίες και να υπάρχει πιο δίκαιη κατανομή των επιχειρήσεων, διότι αυτό πρέπει να κάνουμε και όχι να τις “χαρτζιλικώνουμε”», δήλωσε.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το γαϊτανάκι της τουρκικής προπαγάνδας συνεχίζεται, με τη νέα κινηματογραφική ταινία  που ετοιμάζει η τουρκική τηλεόραση,  για τη ζωή του Σαδίκ Αχμέτ, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του καναλιού, λίγες ημέρες