fbpx Κατά μέτωπο επίθεση Δημάρχου στον Α. Γραβάνη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2019 - 10:00
«ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατά μέτωπο επίθεση Δημάρχου στον Α. Γραβάνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιάννης Γκαράνης
Αντώνης Γραβάνης

Γ. Γκαράνης: «όχι στην άγνοια, στην διαστρέβλωση της αλήθειας και στη συνειδητή απόκρυψή της»

Σχεδόν αμέσως σήκωσε το γάντι, που πέταξε ο Αντώνης Γραβάνης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, είχε προ ολίγων ημερών ασκήσει δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή με αφορμή την αύξηση των τελών καθαριότητας και οδοφωτισμού κατά 16%. 

«Κακή καθαριότητα, κακός οδοφωτισμός, καμία πρωτοβουλία για ανακύκλωση και κυκλική οικονομία από τον Δήμο Κομοτηνής», ήταν μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που είχε χρησιμοποιήσει στην ανακοίνωσή του ο κος Γραβάνης για να λάβει την απάντηση από τον δήμαρχο ότι «η παράταξη Σύμπραξη Προοπτικής επέλεξε την άσκηση αβάσιμης κριτικής».

Στη δική του ανακοίνωση ο κος Γκαράνης απαντάει σημείο προς σημείο σε όσα καταλογίζει στην παράταξή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αλλά πριν αυτό σημειώνει –σχεδόν αξιωματικά- ότι  «η ανάπτυξη,  κύριε Γραβάνη, έρχεται μόνο όταν διασφαλίζεται η οικονομική ευρωστία ενός Δήμου».

Γιάννης Γκαράνης: «Δεν είμαστε αδρανείς»
Εξηγώντας την άποψή του περί οικονομικής ευρωστίας, ο δήμαρχος λέει ανάμεσα στα άλλα ότι «αποτέλεσμα αυτής είναι η ικανότητά μας να εκσυγχρονίζουμε τον στόλο των οχημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας, διασφαλίζοντας, έτσι, καλύτερες συνθήκες τόσο στην καθαριότητα, όσο και στην ασφάλεια των εργαζομένων. Έτσι, να σας πληροφορήσω ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε αγοράσει 4 νέα απορριμματοφόρα, 1 εκ των οποίων από τον ΤΑΠ και τα υπόλοιπα τρία με δικούς μας πόρους, πληρώνοντάς τα τοις μετρητοίς. Αγοράσαμε, έναντι 78.000€ τοις μετρητοίς, 5 ημιφορτηγά κλειστού τύπου, τα 4 εκ των οποίων θα μας παραδοθούν εντός των επόμενων ημερών και το 1 στο άμεσο προσεχές διάστημα».

Επίσης, απαριθμεί πάνω από δέκα δράσεις ενημέρωσης και προώθησης της ανακύκλωσης, για να αντικρούσει τους περί αδράνειας ισχυρισμούς του Αντώνη Γραβάνη.

«Άναψαν» και τα λαμπάκια
Όσο για το τι έχει γίνει σχετικά με την αντικατάσταση του οδοφωτισμού από λαμπτήρες LED, ο δήμαρχος λέει: «Ήδη από  2016, πολύ πριν εσείς μας καταθέσετε την πρότασή σας, είχαμε αρχίσει να αντικαθιστούμε τους συμβατικούς λαμπτήρες με LED. Η υπηρεσία υπολογίζει ότι σε ετήσια βάση τοποθετούμε 3.500-4500 λαμπτήρες LED. Να σας αναφέρω χαρακτηριστικά ότι μόνο το 2018 τοποθετήθηκαν 4.700 λαμπτήρες LED».

Πάντως αν και η απάντηση Γκαράνη είναι σε σκληρή γραμμή, όπως άλλωστε ήταν και η αντίστοιχη του Αντώνη Γραβάνη, κάπου στο βάθος «αχνοφαίνεται» μια λευκή σημαία καθώς ο κος Γκαράνης λέει: «Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις που στοχεύουν στην περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας». Αν δει όμως κανείς όλο το πλαίσιο στο οποίο ενσωματώνεται αυτή η πρόταση, σίγουρα αντιλαμβάνεται μια «όξυνση». Ιδού η κατακλείδα της ανακοίνωσης του δημάρχου:

«Αγαπητέ κύριε Γραβάνη. Ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα, τον οδοφωτισμό και την ανακύκλωση στον Δήμο μας σίγουρα υφίστανται. Η Δημοτική Αρχή, όμως, σε αγαστή συνεργασία με το στελεχιακό δυναμικό και τους εργαζόμενούς μας εργάζεται καθημερινά, επιφέροντας διαρκώς μεγαλύτερα και καλύτερα αποτελέσματα. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις που στοχεύουν στην περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Προτάσεις, όμως, που είναι στοιχειοθετημένες και εδράζονται στην αλήθεια και στην ορθή πληροφόρηση. Και όχι στην άγνοια, στην διαστρέβλωση της αλήθειας και στη συνειδητή απόκρυψή της!».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε