fbpx "Καμπανάκι" κινδύνου για την Θράκη χτύπησαν στο συλλαλητήριο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 6 Ιουλίου, 2018 - 10:00
ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

"Καμπανάκι" κινδύνου για την Θράκη χτύπησαν στο συλλαλητήριο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλαλητήριο
Κομοτηνή
Μακεδονία
Σκοπιανό

Μίλησαν οι Μ. Κακουλίδης, Δ. Παντέλας, Κ. Βουζουκίδης, επιφυλασσόμενοι ότι προσεχώς θα υπάρξουν και άλλες αντιδράσεις

Διονύσης Βοργιάς

Καμπανάκι κινδύνου για την Θράκη "χτύπησαν" με τις τοποθετήσεις τους οι Μιχάλης Κακουλίδης, Βασίλης Παντέλας και Κώστας Βουζουκίδης. Οι τρεις άντρες ανέβηκαν στο άτυπο βήμα του συλλαλητηρίου κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 4 Ιουλίου σε κεντρικά σημεία της Κομοτηνής, όπως σας ενημέρωσε με χθεσινό ρεπορτάζ ο "Χ".

Πρώτος απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους ο Μιχάλης Κακουλίδης, δηλώνοντας ότι το συλλαλητήριο είναι η αρχή κι άλλων διαδηλώσεων και εξήγησε ότι "μία ομάδα πολιτών" είναι οι διοργανωτές του. "Σήμερα είμαστε όλοι Μακεδόνες. Η καρδιά μας, εδώ στην Κομοτηνή, χτυπάει για την ιστορική Μακεδονία μας. Δεν μπορούσαμε να βλέπουμε ότι σε όλη την Ελλάδα, ο κόσμος να έχει σηκωθεί και να βρίσκεται στις πλατείες και στους δρόμους, βροντοφωνάζοντας για την Μακεδονία, κατά της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, κι εμείς να είμαστε στα σπίτια μας", δήλωσε, χαρακτηρίζοντάς το ως "υποχρέωσή μας, γιατί ζούμε στην ακριτική Θράκη, όπου οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι από ό,τι είναι για την Μακεδονία μας. Πιστεύουμε ότι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα είναι το ξεπούλημα της Θράκης μας, γι' αυτό πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να συμμετάσχουμε, όπως γίνεται πανελλαδικά, γιατί είμαστε Έλληνες, άσχετα αν κάποιοι έχουν την Θράκη θεωρητικά δοσμένη".

Κατόπιν, στο ακροατήριο απευθύνθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού παραρτήματος Ροδόπης Δημήτρης Παντέλας. "Η Ένωση είναι εδώ, όπως παρούσα ήταν και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας. Από οποιονδήποτε φορέα γίνεται οποιαδήποτε κίνηση που αφορά εθνικό θέμα, εμείς θα είμαστε παρόντες. Έπρεπε να γίνει κάτι και στην Κομοτηνή. Έπρεπε να ξεσηκωθούμε, να πούμε κάποια πράγματα", είπε, και στη συνέχεια διάβασε το πανελλαδικό ψήφισμα που έχει εκδώσει η Ένωση. 

"Η «συμφωνία των Πρεσπών» (17.6.2018) αποτελεί διπλωματικό και Εθνικό ολίσθημα  καθόσον βλάπτει σοβαρότατα το συμφέρον  και το μέλλον  της χώρας και κατ' επέκταση των Ελλήνων πολιτών. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε αναγνωρισθεί, από καμιά ελληνική κυβέρνηση, «Μακεδονική» εθνότητα ή «Μακεδονική» γλώσσα, που είναι η κορωνίδα των αλυτρωτικών βλέψεων της γείτονας χώρας, με ότι τούτο συνεπάγεται για το εγγύς η μακρότερο μέλλον σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας μας. Η συμφωνία των Πρεσπών σφετερίζεται την ιστορική πραγματικότητα, εκχωρεί την εθνότητα, τη γλώσσα και το όνομα της Μακεδονίας μας στους γείτονες, διχάζοντας τους Έλληνες στη κρισιμότερη ίσως περίοδο, λόγω των δυσμενών καταστάσεων τόσο στα εθνικά θέματα και της κλιμακούμενης προκλητικότητας της Τουρκίας, όσο και της ισχύουσας και επιδεινούμενης οικονομικής κατάστασης της χώρας. Αναγνωρίζουμε φυσικά το δικαίωμα του κράτους των Σκοπίων να εισέλθει στους διεθνείς οργανισμούς της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Αυτό όμως που δεν είναι αποδεκτό είναι τούτο να γίνει με τη κλοπή – σφετερισμό της ιστορικής πραγματικότητας, της ταυτότητας, της γλώσσας και του ονόματος της Μακεδονίας, καθιστώντας την σύνθετη αυτή ονομασία έναν ακραίο και ανήθικο συμβιβασμό, με τον οποίο η χρήση του όρου ‘’Μακεδονία’’ από την πλευρά των Σκοπίων, αποκτά σε ότι μας αφορά, εθνοτική και όχι γεωγραφική έννοια", αναφερόταν μεταξύ άλλων σε αυτό.

Στην συνέχεια, σύντομο λόγο απηύθυνε ο απόστρατος και τέως μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ροδόπης - που παραιτήθηκε μετά την συμφωνία των Πρεσπών - Κώστας Βουζουκίδης. "Βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου ορισμένοι άθεοι, απάτριδες και αρνησηπάτριδες διαχειρίζονται την τύχη της χώρας μας. Άρχισαν το ξεπούλημα με την Μακεδονία, συνεχίζουν με τη Βόρεια Ήπειρο και δυστυχώς θα συνεχίσουν με την Θράκη. Να σταματήσουμε την ιδιώτευση, να σταματήσουμε να είμαστε στον καναπέ μας. Σήμερα εδώ έπρεπε να γινόταν πολύ μεγαλύτερος χαμός, όπως σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη ή Αθήνα, γιατί σε αυτή την περιοχή κινδυνεύουμε άμεσα πάρα πολύ, όπως και στην Μακεδονία", ήταν το κάλεσμά του.

Ο ομιλητής εξέφρασε και την εξής άποψη: "Εκχώρησαν όχι μόνο το όνομα, αλλά και την ιθαγένεια και την ιστορία 4.000ων ετών που την πούλησαν για ...ένα κομμάτι μνημονίου. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση εκπροσωπεί μόνο το 20%, λόγω της αποχής από τις εκλογές ή των άκυρων, των λευκών και των κομμάτων που έμειναν εκτός βουλής. Είμαστε πολύ περισσότεροι όσοι αντιδρούμε. Θα πρέπει να είμαστε πιο δυναμικοί".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κομάντος  του καναπέ,  επαναστάτες του Facebook,  υπερπατριώτες  αλαλάζοντες,  συνομοσιολόγοι του παλιού καιρού,  του ψυχρού πολέμου και των άδυτων των μυστικών υπηρεσιών και σχεδίων, ζώστηκαν τα άρματα,  γι