fbpx Το καλό της Ροδόπης προτάσσει στις επαφές του ο υπ. βουλευτής Κώστας Ιατρίδης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Το καλό της Ροδόπης προτάσσει στις επαφές του ο υπ. βουλευτής Κώστας Ιατρίδης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κώστας Ιατρίδης
Χρήστος Μέτιος
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Μητροπολίτης

Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του, καταθέτει προτάσεις και ζητάει την συνεργασία των τοπικών φορέων 

Ο υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Ροδόπης Κώστας Ιατρίδης επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα προκειμένου να τον ενημερώσει συνοπτικά για την υποψηφιότητά του και να λάβει την ευχή του.

Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης και κατανόησης. Κατά τη διάρκειά της, ο σεβασμιώτατος εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο πτέραρχος κ. Ιατρίδης, ανάμεσα στα άλλα, συνεχίζει να αντιμετωπίζει με ευαισθησία και ξεχωριστό ενδιαφέρον οικουμενικά θέματα με μεγάλη σημασία για τη Ροδόπη, όπως το δημογραφικό, οι οικογενειακές αξίες, η πνευματική καλλιέργεια και η Γενική Παιδεία, καθώς και ο σύγχρονος ρόλος της Εκκλησίας πάνω στα θέματα αυτά. Επίσης συζητήθηκαν τα εθνικά θέματα και διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση απόψεων, τόσο όσον αφορά τις γενικές τους όσο και τις τοπικές τους διαστάσεις. Ο υπ. βουλευτής της Ν.Δ. με τη σειρά του, εκδήλωσε για μία ακόμα φορά τη χαρά του για την ελκυστική και παραγωγική εικόνα της θρησκευτικής μας παράδοσης και της παρουσίας της Ορθοδοξίας, την οποία εκπροσωπούν λαμπροί και αεικίνητοι ιεράρχες, όπως ο Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων. «Με τη γνωστή προσήλωσή του στην ουσιαστική προσφορά στο ποίμνιό του, με σεμνότητα αλλά και επίμονη αποφασιστικότητα. Και διαρκή επαγρύπνηση, στην ακριτική Ροδόπη», όπως είπε σχετικά ο υπ. βουλευτής. 

Η συνάντηση έληξε με τις ευχές του μητροπολίτη προς τον κ. Ιατρίδη και τον εκλογικό του αγώνα και την αμοιβαία διαβεβαίωση ότι σε κάθε ευκαιρία θα φροντίζουν να συναντώνται, είτε θεσμικά, είτε φιλικά, για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη Ροδόπη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
Επίσης ο υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. Ροδόπης Κώστας Ιατρίδης, την Πέμπτη 20 Ιουνίου το πρωί, είχε συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον οποίο επισκέφθηκε στο γραφείο του.
Αφού τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη, ο κ. Ιατρίδης ευχήθηκε στον κ. Μέτιο μια ανέφελη και παραγωγική θητεία, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του ειδικά στην περίπτωση που ο λαός της Ροδόπης τον τιμήσει με εκλογική επιτυχία στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. 

Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τα ζωτικά προβλήματα του Νομού Ροδόπης, και τις διαθέσιμες λύσεις και διεξόδους, με έμφαση στη στενή συνεργασία κυβέρνησης και Περιφέρειας, ώστε να προκύψουν βιώσιμες και ρεαλιστικές δράσεις, έργα και πολιτικές στη Ροδόπη. Ανάμεσα στα άλλα συζητήθηκαν θέματα όπως η ανάπτυξη και εκμετάλλευση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, η διαδικαστική απλοποίηση στην ανάπτυξη πολιτικών, η συνοχή και η συνεξέλιξη στον αναπτυξιακό προγραμματισμό του κεντρικού κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, η διαμόρφωση ενός φιλόδοξου και δυναμικού σχεδιασμού απογείωσης της περιοχής με ταχεία αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της φυσικής της προίκας, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η έξυπνη γεωργία και η σύνδεση πρωτογενούς παραγωγής με την μεταποίηση, η διαμόρφωση και αξιοποίηση μιας ελκυστικής τουριστικής ταυτότητας στο πλαίσιο ενός ειδικού μοντέλου ευέλικτης τουριστικής ανάπτυξης προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της Ροδόπης, η ενδυνάμωση και τόνωση της ελκυστικότητας και του κύρους των τοπικών πανεπιστημιακών σχολών, οι προτεραιότητες σε αναγκαία έργα υποδομών, η λειτουργία και περαιτέρω υποστήριξη κοινωνικών δομών και θεσμών κ.α.

Αφού ανανέωσαν το ραντεβού τους για συνεχή επαφή με γνώμονα την αγωνία για την υπέρβαση της δυσπραγίας που πλήττει δυσανάλογα την περιοχή της Ροδόπης και απαιτεί τη συνέργεια πολλών παραγόντων για να αντιμετωπισθεί, οι κ.κ. Μέτιος και Ιατρίδης συμφώνησαν ότι ενωμένοι και σε κοινό συντονισμό, με σωστή τεκμηρίωση, πλούτο ιδεών και πολλή δουλειά, οι Ροδοπαίοι θα πετύχουν να απογειώσουν τον τόπο τους και να απολαύσουν τους καρπούς της προσπάθειάς τους γιατί το αξίζουν. Ειδικά μετά τα νέα δεδομένα για την ανάπτυξη της χώρας συνολικά, όπως πιθανότατα θα διαμορφωθούν από την επικείμενη νίκη της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Μέτιος αποχαιρετώντας τον κο Ιατρίδη, αφού τον ευχαρίστησε για την επιδίωξή του να συμβάλει με τόσο ενθουσιασμό στην προκοπή της Ροδόπης με την γεμάτη προκλήσεις διεκδίκηση βουλευτικής έδρας σε μια δύσκολη περίοδο, του εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του, τις ικανότητές του, τη μαχητικότητα και το δυναμισμό του, καθώς και την πολιτική του παρουσία, και του ευχήθηκε θερμά για επιτυχία στον αγώνα του, προσδοκώντας στενότατη κι αρμονική μετεκλογική συνεργασία, με ένωση δυνάμεων με πολλαπλασιαστικά θετικό αποτέλεσμα για το καλό του τόπου. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με μια επίσκεψη στη Θράκη της προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής, προφανώς δεν μπορεί να μείνουν ικανοποιημένοι όλοι, όπως συνέβη και με την επιλογή των συναντήσεων με τους δημάρχους,  που έφεραν τα γνωστά