fbpx Και ο δήμαρχος Κομοτηνής λέει «όχι» στο χρυσό
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:00
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΝΗΣΕΙΣ

Και ο δήμαρχος Κομοτηνής λέει «όχι» στο χρυσό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιάννης Γκαράνης
χρυσό
Γιάννης Ζαμπούκης

Δύο νυν και ένας πρώην δήμαρχος της Θράκης ‘αφορίζουν’ την επένδυση

Θανάσης Τσολάκης

Και το όνομα του δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη προστίθεται πλέον στη λίστα των δημάρχων της Θράκης που είναι αντίθετοι με το ενδεχόμενο της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη. Ο δήμαρχος Κομοτηναίων με γραπτή ανακοίνωσή του «διαλέγει» πλευρά και λέει: 

«Διερμηνεύοντας και εκφράζοντας τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των συνδημοτών μου δηλώνω ότι θα αντιταχθώ με κάθε τρόπο σε οποιοδήποτε εγχείρημα των εταιρειών χρυσού να παραβλέψουν και να υπερκεράσουν την αντίθεση των τοπικών κοινωνιών στις  χρυσοεξορυκτικές τους προτάσεις.

Συμπλέω ομόθυμα και ολόψυχα με τους συμπολίτες μου, είτε αυτοί είναι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, είτε είναι ενεργοί πολίτες, που εδώ και χρόνια, εγείρουν σθεναρή αντίσταση στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού.

Η εύφορη και ευλογημένη γη της Θράκης προσφέρει δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης, που θα έχουν στο επίκεντρό τους τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς και πολίτες θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, όρθιοι στις επάλξεις, προκειμένου να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να υλοποιήσει επενδυτικά σχέδια, που θα αγνοούν κατάφωρα τη βούληση των τοπικών κοινωνιών»

Δύο όχι από την Αλεξανδρούπολη 
Αρνητικός σε μία «χρυσή» προοπτική για τον τόπο του, εμφανίστηκε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης. Στην πρόσφατη ομιλία του για τα εγκαίνια της Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών, ο δήμαρχος είχε κάνει την εξής κατακλείδα: «Όσο και αν δεν αρέσει στους γνωστούς καπηλευτές του ακτιβισμού και των κοινωνικών αγώνων, η θέση μας είναι ξεκάθαρη: ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ. 

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι το προσωπικό και συλλογικό μας “Πιστεύω” και η προσωπική μας στάση ζωής. Η ελληνική γη, η γη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μας προσφέρει πολλά, άλλων ειδών χρυσάφια, χωρίς να χρειάζεται κυάνιο για να τα απολαύσουμε.

Ο προκάτοχος του, Βαγγέλης Λαμπάκης, μπορεί να άλλαξε θέση στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά όχι στάση στο θέμα του χρυσού. 
Παραμένει ευθέως απέναντι «στην πρόθεση των χρυσοθήρων» και δηλώνει ότι «αν πρόκειται να πολεμήσουμε για να μην έρθει ο θάνατος, είμαστε έτοιμοι να γίνουμε και ήρωες». 

Ωστόσο σημειώνει –μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm- ότι «καλόπιστα αποδεχόμαστε την αναγκαιότητα του πρωθυπουργού και την προσπάθεια του να βρει όσο γίνεται περισσότερα επενδυτικά σχέδια για να βοηθήσει την οικονομία της χώρας» όμως κατά την άποψή του αυτά τα σχέδια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν Χρυσωρυχεία στη Θράκη. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όπου «γάμος και χαρά», νέα φουγάρα και  αισιοδοξία,  η κυβέρνηση και οι βουλευτές της δίνουν το παρόν.