fbpx Κ. Τσολάκη: Παραιτούμαι από πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020 - 10:00
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ

Κ. Τσολάκη: Παραιτούμαι από πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σταύρος Σταυρίδης
Απόστολος Ιωάννου
Μιχάλης Βασιλειάδης
Τσολάκη Κυριακή

Την ίδια ώρα, κοινό αίτημα για δια ζώσης συνεδριάσεις υπέβαλαν οι Σταυρίδης, Ιωάννου, Βασιλειάδης

Δήμος Μπακιρτζάκης

Την παραίτησή της υπέβαλε στον δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο, από πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική σύμβουλος Κυριακή Τσολάκη. Στην έγγραφη παραίτησή της καταλογίζει έλλειμμα επικοινωνίας στη διοίκηση και εξηγεί τους λόγους που πήρε την απόφαση.

Η ανακοίνωσή της: «Αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αποδέχτηκα την τιμή που μου κάνατε, ορίζοντάς με ως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά το διάστημα της προεδρίας μου, προσάρμοσα τις οικογενειακές και επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να διασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θεωρώ ότι τους δεκατέσσερις μήνες που προέδρευσα, έκανα το παν για την τήρηση της νομιμότητας, όσον αφορά τη διαδικασία των συνεδριάσεων αλλά και τις προβλεπόμενες διαδικασίες πριν και μετά από αυτές. Πιστεύω ότι η παρουσία μου ήταν κοινώς αποδεκτή από όλους τους συμβούλους και η συνεργασία μου με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων ήταν άψογη. Δυστυχώς όμως με την πάροδο των μηνών, το έλλειμμα επικοινωνίας μου με τη Δημοτική Αρχή και η δυσχερής συνεργασία μου μαζί της γινόταν όλο και πιο έντονα, με αποτέλεσμα η άσκηση των καθηκόντων μου να γίνεται με ολοένα και μεγαλύτερη δυσχέρεια. Για τους λόγους αυτούς, υποβάλλω στο Δημοτικό Συμβούλιο την παραίτησή μου από το αξίωμα της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου».

Συστράτευση Σταυρίδη, Ιωάννου, Βασιλειάδη
Την ίδια ώρα που η διοίκηση του Δήμου «είδε» την πρόεδρο του Δ.Σ. να παραιτείται, οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης βρίσκονται σε κοινή γραμμή και κατέθεσαν από κοινού αίτημα για τη δια ζώσης λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, οι παρατάξεις των Γιάννη Σταυρίδη, Απόστολο Ιωάννου, Μιχάλη Βασιλειάδη, αναφέρουν: «[…] Ο ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος πραγματοποιείται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και δεν αναλώνεται σε μια επιφανειακή ανταλλαγή διάφορων πληροφοριών και επιδιώκει την εύρεση της αλήθειας, που προκύπτει μέσα από την πλήρη διερεύνηση των αντικρουόμενων απόψεων και επιχειρημάτων. Αυτό επιτυγχάνεται με την άμεση επαφή όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι πλέον με τις συνεδριάσεις δια  περιφοράς. Μετά την εμπειρία όλων μας από την πανδημία covid-19, και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε ο καθένας μας για την ατομική υγιεινή, είναι πλέον σαφές πως δια ζώσης συνεδριάσεις του Δ.Σ. μπορούμε να πραγματοποιήσουμε σε υποδομές που ήδη υπάρχουν στην πόλη των Σαπών.

Με  αυτή την ευκαιρία καταθέτουμε την πρότασή μας, βάσει των νέων οδηγιών από τις κείμενες διατάξεις, ώστε από εδώ και πέρα οι συνεδριάσεις να γίνονται δια ζώσης με αντίστοιχα μέτρα προστασίας  στα εξής κτίρια που θεωρούμε πως υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αυτά μπορεί να είναι κατά αξιολογική σειρά τα εξής: 

Ο χώρος του αμφιθεάτρου Γυμνασίου Σαπών περίπου 300 τ.μ. με ανάλογες υποδομές σε μικροφωνική, μικρόφωνα, θρανία κτλπ. Το συνεδριακό κέντρο Μαρώνειας το οποίο πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις για τις συνεδριάσεις του ΔΣ».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με σχετική πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη,  που συνάντησε πλήθος αντιδράσεων από τα συνδικάτα, σε  δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και   από όλα τα κόμματα