fbpx Κ. Μητσοτάκης από τη Pharmathen: «Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:00
ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΣΗ ΟΙ ΣΑΠΕΣ

Κ. Μητσοτάκης από τη Pharmathen: «Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Pharmathen

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη φαρμακοβιομηχανία συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Μαρέβα Γκαμπρόβσκι 

Θανάσης Τσολάκης

Δεδομένων των υποχρεώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αθήνα, ο προγραμματισμός της άφιξης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης άλλαξε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (με αρχική ώρα προσγείωσης την 15.30) και τελικά αυτό τροχιοδρόμησε λίγο μετά τις 18:30 με πρώτο σταθμό της περιοδείας του πρωθυπουργού στη νέα μονάδα ενέσιμων φαρμάκων βραδείας αποδέσμευσης της φαρμακοβιομηχανίας Pharmaten στις Σάπες Ροδόπης.

Υπενθυμίζεται ότι τη συγκεκριμένη Μονάδα είχε επισκεφθεί τον Σεπτέμβριο του 2019 και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επ’ αφορμής των εγκαινίων της μιας και οι εξαγωγές της Pharmathen αντιπροσωπεύουν το 1% του συνόλου των εξαγωγών της Ελλάδας.

Στη Pharmathen, τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν κορυφαία στελέχη της διοίκησης και πριν από μία μικρή ξενάγηση τον ενημέρωσαν για την παραγωγική δραστηριότητας της, που βασίζεται σε ένα πενταετές επενδυτικό πλάνο άνω των 250 εκ ευρώ. Στην υποδοχή ήταν παρών και ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος καθώς και ο τοπικός βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης ενώ για τον ίδιο λόγο ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη και ο υφυπουργός Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου. 

Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα 
Μιλώντας στους εργαζόμενους και τη διοίκηση της φαρμακοβιομηχνίας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα γιατί θεωρεί πως αυτή ακριβώς είναι η κινητήριος δύναμη η οποία μπορεί να επαναφέρει την πατρίδα μας σε ρυθμούς διατηρήσιμης σταθερής ανάπτυξης. Τόνισε δε πως «εμείς τηρούμε από δικής μας πλευράς αυτά τα οποία είχαμε δεσμευθεί απέναντι στην επιχειρηματική κοινότητα και στους εργαζόμενους. Μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις, μειώνουμε το φόρο στα μερίσματα, διευκολύνουμε την επενδυτική δραστηριότητα των επιχειρήσεων μειώνοντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Ειδικά στη φαρμακοβιομηχανία, δίνουμε πρόσθετα κίνητρα επιτρέποντας τον συμψηφισμό του clawback με παραγωγικές επενδύσεις».

Σημείωσε ακόμα ότι «ότι οι επιτυχημένες επιχειρήσεις δεν μετριούνται μόνο με τα αποτελέσματα των ισολογισμών τους, με τα κέρδη τους, με τα μερίσματα που διανέμουν στους μετόχους τους.

Αποτυπώνονται, κυρίως, με την ικανοποίηση με την οποία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις στηρίζουν συνολικά την επιχειρηματική προσπάθεια. Δεν υπάρχει, κατά την άποψή μου, επιτυχημένη εταιρεία χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους οι οποίοι να αισθάνονται ότι συμμετέχουν με την δική τους συνεισφορά στο ευρύτερο καλό της εταιρείας αλλά και στη δική τους προσωπική ατομική προκοπή». 

Όπως οι αριθμοί το αποτυπώνουν, στις Σάπες Ροδόπης εργάζεται το 36% του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας. Το 2020 οι πωλήσεις του ομίλου αναμένεται να φτάσουν τα 260,6 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας ανάπτυξη κατά 17% σε σχέση με το 2019.

Την ξενάγηση αλλά και τον χαιρετισμό προς τον πρωθυπουργό εκ μέρους της εταιρίας ανέλαβε ο Βασίλης Κάτσος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι κατά την άποψή του η κυβέρνηση επιδεικνύει συνέπεια λόγων και έργων. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα και μία υπέροχη  ευρωπαϊκή οικογένεια θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε,  παράλληλα με την ατάκα του ελληνικού κινηματογράφου,  αναφερόμενοι  στην ΕΕ, από την οποία ζητάμε αλληλεγγύ