fbpx Κ. Κατσιμίγας: «Περίτρανη ανάδειξη της ανικανότητας και ανεπάρκειας κυβέρνησης και Περιφέρειας»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020 - 10:00
ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΝΥΜΦΑΙΑ

Κ. Κατσιμίγας: «Περίτρανη ανάδειξη της ανικανότητας και ανεπάρκειας κυβέρνησης και Περιφέρειας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
μεθοριακός σταθμός Νυμφαίας
Κώστας Κατσιμίγας

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης σχολιάζει τα τεκταινόμενα

Πύρινη ανακοίνωση αναφορά με τα τεκταινόμενα των τελευταίων εικοσιτετράωρων στην Περιφέρεια ΑΜΘ, με το διαφαινόμενο τουριστικό κλείσιμο για τους Βούλγαρους τουρίστες του συνοριακού σημείου διέλευσης Μακάζα-Νυμφαία, εξέδωσε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας ΑΜΘ Κώστας Κατσιμίγας, λέγοντας εξ αρχής: «Τα σύνορα δεν κλείνουν με δελτία τύπου. Περίτρανη ανάδειξη της ανικανότητας και ανεπάρκειας κυβέρνησης και Περιφέρειας».

«Τί να πρωτοσχολιάσει κανείς;» διερωτάται ο κος Κατσιμίγας και καταγράφει όλα τα παρακάτω:

  • Το δελτίο τύπου του υφυπουργού Στέλιου Πέτσα με το οποίο ανακοινώθηκε ότι ο μόνος μεθοριακός σταθμός που είναι ανοιχτός με τη Βουλγαρία είναι ο Προμαχώνας.
  • Το γεγονός ότι το δελτίο τύπου δεν συνοδεύτηκε με ανάλογες εντολές προς τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να κλείσουν τους μεθοριακούς σταθμούς Εξοχής, Αγίου Κων/νου, Νυμφαίας (ο δεύτερος μεγαλύτερος σε χερσαίες αφίξεις σταθμός της χώρας), Κυπρίνου και Ορμενίου με αποτέλεσμα η κυκλοφορία μέχρι και αυτή την ώρα να είναι ελεύθερη.
  • Το γεγονός ότι το δελτίο τύπου του κου υφυπουργού έγινε ήδη πρώτη είδηση στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία με αποτέλεσμα οι αφίξεις από τις δύο χώρες να μειωθούν κατά 80% και οι ακυρώσεις σε Αλεξανδρούπολη, Φανάρι, Κεραμωτή, Καβάλα και κυρίως Θάσο να πηγαίνουν σύννεφο.
  • Το γεγονός ότι τορπιλίστηκε ακόμη μία φορά ο τουρισμός στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με ερασιτεχνισμούς και προχειρότητες, ύστερα και από το φιάσκο της κατάταξης από το Υπουργείο Υγείας των νησιών Θάσου και Σαμοθράκης σε νησιά «υψηλού κινδύνου», ως στερούμενα δήθεν υποδομών υγείας και ευρισκόμενα δήθεν σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο ωρών από μεγάλα Νοσοκομεία ή νοσοκομεία αναφοράς και στερούμενα υπηρεσιών ΕΚΑΒ.
  • Την δαιμονοποίηση ορισμένων πολιτών της Θράκης με τον χαρακτηρισμό τους ως ομάδα με υψηλό επιδημικό φορτίο και παράλληλα την διάδοση δήθεν πληροφορίας για υψηλά φορτία και στις διασυνοριακές περιοχές της Βουλγαρίας, Κίρτζαλι και Χάσκοβο που συνορεύουν με την ΑΜΘ, που όμως καταγράφονται επίσημα πως έχουν τα λιγότερα κρούσματα, σε αντίθεση με την διασυνοριακή περιοχή του Μπλαγκόεβγκραντ που βρίσκεται ο Μεθοριακός Σταθμός Προμαχώνα, όπου υπάρχουν τα περισσότερα κρούσματα.
  • Τη θέσπιση του QR Code για όλες τις αφίξεις ακόμη και σε διασυνοριακές περιοχές όπου υπάρχουν, εκτός των άλλων και επισκέψεις και επιστροφές αυθημερόν ή Σαββατοκύριακου. Ένα μέτρο χωρίς ουσία που απλά αποτρέπει τις σύντομες, μη προγραμματισμένες για πολυήμερη παραμονή, αφίξεις.
  • Την απόγνωση που βρίσκονται όλοι οι επιχειρηματίες τουρισμού στην ΑΜΘ, με τις παλινωδίες και τους ερασιτεχνισμούς της διοίκησης.

Αλαλούμ παντού
Και ο κος Κατσιμίγας συνεχίζει: «Σε όλο αυτό το αλαλούμ της κυβερνητικής προχειρότητας κι ανευθυνότητας, η Περιφέρεια ΑΜΘ, παραμένει απούσα μακριά από τις εξελίξεις και τις αγωνίες των πολιτών, που προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει και ποιο είναι το μέλλον αυτού του δύσμοιρου τόπου.
Εμείς, από την πρώτη στιγμή, υποστηρίξαμε ότι χρειάζεται μια τοπική πολιτική διαχείριση καθώς και τοπική ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στην Περιφέρειά μας.

Αντίθετα, η διοίκηση της Περιφέρειας προτίμησε να συμμορφωθεί στις επιλογές της κυβέρνησης για την κεντρική διαχείριση των πάντων, από ανθρώπους που πολύ λίγο γνωρίζουν την περιοχή μας, τα χαρακτηριστικά της και τις ιδιαιτερότητες της, με τραγικά έως και καταστροφικά αποτελέσματα τόσο για την υγειονομική κρίση όσο και για την υποτιθέμενη “επιστροφή στην κανονικότητα”. Κρίμα».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τελικά οι μικροί κυβερνήτες, έτσι βάφτισαν πρωθυπουργοί τους περιφερειάρχες,  αποδεικνύονται ότι είναι  γυμνοί από αρμοδιότητες και πόρους.