fbpx Κ. Κατσιμίγας: "Λέω αλήθειες με το κεφάλι ψηλά"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2019 - 10:00
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜ-Θ

Κ. Κατσιμίγας: "Λέω αλήθειες με το κεφάλι ψηλά"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κώστας Κατσιμίγας
Υποψήφιος περιφερειάρχης

Με άξονα τον πρωτογενή τομέα και την "δεσπόζουσα πολιτική θέση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ" διεκδικεί την ψήφο και παρουσιάζει ονόματα

Δήμος Μπακιρτζάκης

Τα πρώτα ονόματα υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από Καβάλα και Θάσο, ανακοίνωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Κώστας Κατσιμίγας χθες το βράδυ σε εκδήλωση στην Καβάλα. Μέσα από το ράδιο Χρόνος 87,5fm πληροφορεί ότι σε κατά τόπους εκδηλώσεις θα ακολουθήσει η ανακοίνωση ονομάτων σε Ξάνθη, Ροδόπη, Δράμα, Έβρο. Έχει συγκροτήσει τουλάχιστον το 50% του ψηφοδελτίου του σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, αλλά παραμένει ανοιχτός και σε στρατηγικούς ελιγμούς της τελευταίας στιγμής, όπως δεν κρύβει, αναγνωρίζοντας ότι πέρα από το πρόγραμμα οι εκλογές κερδίζονται και μέσω στρατηγικής.

"Θέλω να συγκροτήσω ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, με πρόσωπα από διάφορους χώρους", λέει ο υποψήφιος, ο οποίος χαρακτηρίζει τους υποψηφίους του συνδυασμού του ανθρώπους της κοινωνίας, δραστήριους. 

Χωρίς μεγάλες υποσχέσεις, αλλά με ατζέντα

Αναφορικά με το πρόγραμμά του, ο κος Κατσιμίγας θέλει να προσδώσει στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ τον ρόλο που της αξίζει. "Οι Περιφέρειες μέχρι σήμερα δούλευαν ως Ομοσπονδίες πρώην Νομαρχιών που προσπαθούσαν να μοιράσουν μία πίτα κατά τα δίκαια που είχαν στο μυαλό τους. Ας πάρουμε χαμπάρι ότι η Περιφέρεια είναι μία και ενιαία. Εγώ, εάν εκλεγώ, χωρίς να θέλω να δώσω τεράστιες υποσχέσεις, θα ανακινήσω ζητήματα τα οποία μπλοκάρονται στην Αθήνα που έχει τον τελευταίο λόγο στα πάντα", σημειώνει και μιλάει κυρίως για πρωτογενή τομέα και την "δεσπόζουσα πολιτική θέση", όπως την χαρακτηρίζει, αναφερόμενος στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Ιδιαίτερη μνεία κάνει σε έργα υποδομών, ύδρευσης, άρδευσης, όπως και στην αξιοποίηση των δικτύων μεταφορών προς την ενδοχώρα, προτάσσοντας ένα συγκεκριμένο παράδειγμα που αφορά στο νομό Ροδόπης. Λέει χαρακτηριστικά: "Από τις τελευταίες μετρήσεις προκύπτει ότι η Νυμφαία έχει σχεδόν 1,7εκ αφίξεις μη κατοίκων σε σύνολο περίπου 3,5εκ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι πρώτη μακράν με τους Κήπους - που τους ξέρουν όλοι - να είναι στα μισά. Κι ενώ τους Κήπους τους γνωρίζουν όλοι, τη Νυμφαία δεν την γνωρίζει ουδείς. Ακόμη και στην Θάσο δεν γνωρίζουν ότι οι τουρίστες που τους έρχονται από την Βουλγαρία εισέρχονται από τη Νυμφαία. Τους ενδιαφέρει ότι έρχονται, κι εδώ είναι η έλλειψη περιφερειακής συνείδησης". Επαναφέρει την πρότασή του να ανοίξει ο κάθετος άξονας και για λεωφορεία, σημειώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η απαγόρευση διέλευσής τους είναι αναίτια.

Δεν παρασύρεται σε υποσχέσεις ο κος Κατσιμίγας, ο οποίος κάνει λόγο για σοβαρή δουλειά, στοχεύσεις στο έργο και αξιολογήσεις όταν αυτό παράγεται, ανάδειξη της ΠΑΜ-Θ ως ολότητας, μεταξύ άλλων. Μάλιστα, στο πλαίσιο της συνέντευξης καταλήγει σε ένα γενικότερο σχόλιο αναφορικά με την δική του πολιτική σταδιοδρομία. "Δεν χτίζω καριέρα πολιτική στην ηλικία μου - την ολοκληρώνω με ψηλά το κεφάλι λέγοντας αλήθειες", καταλήγει ο Κώστας Κατσιμίγας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ανάγκα και οι θεοί πείθονται,  ή η πενία τέχνες κατεργάζεται, θα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αφού  μας κάνει εντύπωση το γεγονός της ηλεκτρονικής προσαρμογής, σε τόσο σύντομο χρόνο.