fbpx Ηγείται συνδυασμού η Ελένη Λαφτσή και λέει "δεν κατεβαίνουμε για τα λίγα"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου, 2019 - 10:00
ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙ ΕΝΟΣ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ

Ηγείται συνδυασμού η Ελένη Λαφτσή και λέει "δεν κατεβαίνουμε για τα λίγα"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελένη Λαφτσή
Δήμος Κομοτηνής
Εκλογές

Κατηγορεί όσους παρουσιάζονται ως υποψήφιοι με κριτήριο την οικονομική επιφάνεια και τον τραπεζικό λογαριασμό και όχι την ικανότητα και την διάθεση

Δήμος Μπακιρτζάκης

Τέλος στην προσπάθεια δημιουργίας ενός ευρύτερου σχήματος για τον Δήμο Κομοτηνής, υπό τον Παύλο Δαμιανίδη, δίνει η απόφαση της νομαρχιακής συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης να δώσει το "χρίσμα" στην Ελένη Λαφτσή. Η κα Λαφτσή θα ηγηθεί, εκ νέου, συνδυασμού στηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ, στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου και δηλώνει χαρακτηριστικά στο ράδιο Χρόνος 87,5fm πως "δεν κατεβαίνουμε για τα λίγα, αλλά για να πάρουμε τον Δήμο". Η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Πολη-τική Ανατροπή" ήταν που είχε προτείνει δημόσια την δημιουργία ενός ενωτικού σχήματος με επικεφαλής τον Παύλο Δαμιανίδη.

Οι ζυμώσεις έγιναν, όμως, όπως παραδέχεται η κα Λαφτσή "δεν βρήκαμε ανταπόκριση στην πρόταση αυτή". Βέβαια συμπληρώνει "την αντίληψη αυτή δεν την απεμπολώ, την αντίληψη αυτή την χρειάζεται μια πλατιά συμπαράταξη πολιτών, κινημάτων, κοινωνικών δυνάμεων για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα σε αυτήν την πόλη. Δυστυχώς αυτές οι ζωντανές δυνάμεις παραμένουν έξω από αυτή την λογική. Αλλά το ότι δεν καταφέραμε να γίνει αυτό το πλατύ σχήμα  με υποψήφιο κοινής αποδοχής, δεν σημαίνει ότι δεν έφτασε η ώρα να κάνουμε αυτό το πλατύ σχήμα με όλες τις ζωντανές δυνάμεις από όλους τους πολιτικούς χώρους, ακόμη και με μένα επικεφαλής".

Η υποψηφιότητά της για τον Δήμο Κομοτηνής "επικυρώθηκε" στην τελευταία νομαρχιακή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, με την Ελένη Λαφτσή να δίνει το στίγμα του πως θα ηγηθεί του συνδυασμού "κατέρχομαι προσπαθώντας να δημιουργήσω αυτό το πλατύ σχήμα από την δεξιά, το κέντρο μέχρι και την αριστερά, κρατώντας ο καθένας την πολιτική του ταυτότητα που θα λειτουργήσει αντί για τροχοπέδη, ως πλούτος και κινητήριος δύναμη. Εγώ με την πρόταση απέδειξα ότι στην πράξη επιθυμώ την διεύρυνση, θέτοντας τον εαυτό μου κάτω και από κάποιον άλλο επικεφαλής".

Και ενόσω η προεκλογική περίοδος εξελίσσεται, η κα Λαφτσή κατηγορεί όσους παρουσιάζονται ως υποψήφιοι με κριτήριο την οικονομική επιφάνεια και τον τραπεζικό λογαριασμό και όχι την ικανότητα και την διάθεση. "Κάτι που με ενόχλησε στον προεκλογικό αγώνα, όπως και στις τελευταίες εκλογές, και τώρα φαίνεται ακόμα πιο έντονα, είναι ότι παίζεται με όρους που θυμίζουν ...οθωμανική αυτοκρατορία, γιατί κριτήριο για την υποψηφιότητα κάποιου δεν είναι η ικανότητα, η διάθεση, αλλά κυρίως η οικονομική του επιφάνεια και ο τραπεζικός του λογαριασμός. Αυτό το είδαμε και στο ΚΙΝ.ΑΛ. και σε άλλες παρατάξεις. Εγώ αρνούμαι να παίξω το παιχνίδι με αυτούς τους όρους, γιατί πιστεύω ότι υποτιμάει και εμένα και τους συμπολίτες μου, υποτιμάει την πόλη και τον Δήμο. Αυτά πρέπει να σταματήσουν, σαν κοινωνία έχουμε αλλάξει επίπεδο και έχουμε προχωρήσει, οπότε οφείλουμε να ξεπεράσουμε τέτοιες λογικές".

Καταληκτικά εμφανίζεται αισιόδοξη και λέει με έμφαση "θα είμαι μια από τις κερδισμένες των εκλογών, έχω τέτοιο προαίσθημα. Ο στόχος μας είναι να πάρουμε τον Δήμο, δεν κατεβαίνουμε για τα λίγα, έχουμε άποψη και θέλουμε να την κάνουμε πράξη".

Η Ελένη Λαφτσή θα ηγηθεί του συνδυασμού που θα πλαισιώσουν πρόσωπα ήδη δοκιμασμένα σε αυτόν, ενώ δηλώνει έτοιμη για ανανέωση σε μεγάλο ποσοστό. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Επειδή πάντα στις λεπτομέρειες κρύβονται οι παγίδες,  γι' αυτό ας προσέξουν ιδιαίτερα οι τοπικοί παράγοντες και πολιτικοί, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ψηφιστεί η τροπολογία, για το 12%.