fbpx Η Σύμπραξη Προοπτικής έχει προτάσεις για τις αθλητικές υποδομές
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2019 - 17:15
Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Η Σύμπραξη Προοπτικής έχει προτάσεις για τις αθλητικές υποδομές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντώνης Γραβάνης
Σύμπραξη Προοπτικής
Αθλητικές υποδομές
Υποδομές

Μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης το οποίο θα βασίζεται σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό με τη φροντίδα των δημοτικών αθλητικών υποδομών και την ενίσχυση των συλλογικών φορέων του τόπου μας

Η Σύμπραξη Προοπτικής έχει προτάσεις για τις αθλητικές υποδομές, επισημαίνοντας ότι ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό, το οποίο θα πρέπει να απολαμβάνουν όσο γίνεται περισσότεροι συνδημότες μας. Γι' αυτό επισημαίνει ότι Δήμος Κομοτηνής θα πρέπει να δώσει έμφαση στην ενίσχυση των υπαρχουσών υποδομών, τη δημιουργία νέων, αλλά και την ανάπτυξη πολιτικών και δράσεων, ώστε ο αριθμός των δημοτών που εντάσσεται και συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφής αθλητική δραστηριότητα να είναι μεγάλος.

Κατηγορεί την απερχόμενη διοίκηση λέγοντας "δυστυχώς, η εικόνα που παρουσιάζουν οι αθλητικές υποδομές του δήμου μας, υπογραμμίζει το αίσθημα εγκατάλειψης που βιώνουν οι πολίτες αυτού του τόπου. Το Υπαίθριο Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής καταρρέει εξαιτίας της αδιαφορίας και της ανοργανωσιάς της απερχόμενης δημοτικής αρχής, οι μικροί χώροι άθλησης σε γειτονιές που πνίγονται στα χόρτα και τα σκουπίδια, αλλά και τα παρατημένα γήπεδα στους οικισμούς μας, συνθέτουν εικόνα παρακμής. Χώροι αναψυχής, που έχουν δημιουργηθεί για τους συμπολίτες μας, δυστυχώς, έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, σε χώρους εγκατάλειψης. Ειδικά για το Υπαίθριο Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής, η αμέλεια του δήμου είναι εγκληματική, με δεδομένο ότι η εκμετάλλευσή του θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τους συνδημότες μας, πολύπλευρα, αφού οι χώροι έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν πολλά αθλήματα, όπως μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, μπάντμιντον, προσελκύοντας μικρά παιδιά, αλλά και αθλητές που θα ψυχαγωγούνταν μέσω της άθλησης.

Δυστυχώς και αυτή η ευκαιρία έμεινε αναξιοποίητη. Όμως αυτό πρέπει να αλλάξει τώρα.

Συμπράττουμε για:

 • Την ανακατασκευή του Υπαίθριου Αθλητικού Κέντρου Κομοτηνής.
 • Την αναβάθμιση των υπαρχόντων ποδοσφαιρικών γηπέδων σε όλους τους οικισμών και τη δημιουργία νέων και την κατασκευή νέων, όπου απαιτείται (π.χ. Παγούρια).
 • Την αναβάθμιση υπαρχόντων και εγκαταλειμμένων χώρων άθλησης σε Δημοτικούς Θεματικούς Αθλοχώρους, ανακατασκευή των γηπέδων τένις, κατασκευή ποδηλατικής πίστας, κατασκευή τοίχου αναρρίχησης, αντικατάσταση του φωτισμού με νέας «πράσινης» τεχνολογίας συστήματα φώτων.
 • Την επέκταση και καθιέρωση των Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού και στους οικισμούς του δήμου.
 • Την κατασκευή οργανωμένων υπαίθριων χώρων άθλησης  στην παραλιακή ζώνη αλλά και σε απομακρυσμένους οικισμούς. 
 • Την οργάνωση και καθιέρωση Πανελληνίων Μαθητικών Αθλητικών Αγώνων (ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης).
 • Την οργάνωση και καθιέρωση Βαλκανικών Αθλητικών Αγώνων (ποδοσφαίρου, στίβου και τένις), σε συνεργασία με το Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ.
 • Την οργάνωση Εγχώριων και Διεθνών αθλητικών διοργανώσεων για αθλητές με αναπηρία.
 • Τη δημιουργία εξειδικευμένων προγραμμάτων άθλησης, που απευθύνονται σε κατηγορίες πολιτών με αναπηρία.
 • Τη διοργάνωση ενδοδημοτικών σχολικών πρωταθλημάτων.
 • Τη διοργάνωση εκδηλώσεων για βραβεύσεις διακριθέντων αθλητών, αλλά και βετεράνων πρωταθλητών.
 • Τη διοργάνωση αγώνων Αλληλεγγύης.
 • Τη δημιουργία μητρώου καλλιτεχνών και αθλητών με σκοπό την ενίσχυση της δράσης  τους.
 • Τη δημιουργία ενός νέου πιστοποιημένου φορέα –επιτροπής με σκοπό την αποκλειστική στήριξη, ανάδειξη και εξασφάλισης χρηματοδότησης των πολιτιστικών συλλόγων, αθλητικών συλλόγων, φορέων και οργανώσεων.

Η «Σύμπραξη Προοπτικής» πιστεύει ότι ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης το οποίο θα βασίζεται σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό με τη φροντίδα των δημοτικών αθλητικών υποδομών και την ενίσχυση των συλλογικών φορέων του τόπου μας, μπορεί να δημιουργήσει, δηλαδή, το αίσθημα εξωστρέφειας που τόσο έχουν ανάγκη οι συνδημότες μας, μέσα από τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η προτροπή των προέδρων των επιμελητηρίων ΑΜΘ στον περιφερειάρχη « να γίνει Τζιτζικώστας»,  ακολουθώντας δηλαδή το παράδειγμα του συναδέλφου του για το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που  πλήττονται απ