fbpx Η Φελίνα Καζάκου ενώνει δυνάμεις με τον Χρ. Τοψίδη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2019 - 10:00
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Η Φελίνα Καζάκου ενώνει δυνάμεις με τον Χρ. Τοψίδη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φελίνα Καζάκου
Χριστόδουλος Τοψίδης
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Παρούσα στις εκλογές για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  αναδεικνύει την δεσπόζουσα θέση και τα μεγάλα πλεονεκτήματα της περιοχής αλλά και τους λόγους που την οδήγησαν στη συνεργασία  με τον Χριστόδουλο Τοψίδη

Δήμος Μπακιρτζάκης

Δεν κρύβει τα λόγια της όταν λέει ότι δέχτηκε με καθυστέρηση την πρόταση από τον Χρήστο Μέτιο να πλαισιώσει τον συνδυασμό του, γεγονός που είχε άμεση συνέπεια στην απόφασή της να κατέλθει ως υποψήφια με τον Χριστόδουλο Τοψίδη. Η Φελίνα Καζάκου κάνοντας τον απολογισμό της δηλώνει πολιτικό πρόσωπο, με πίστη στις αξίες και στις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, αισθάνεται περήφανη για την θητεία της στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και λέει τα παρακάτω στο ράδιο Χρόνος 87,5fm: "Υπηρέτησα αυτή την παράταξη και συνεχίζω να την υπηρετώ. Μάλιστα όταν αυτή η παράταξη βρέθηκε στη δύσκολη θέση, όταν αδυνατούσε να υπάρξει πρόσωπο ως επικεφαλής για την υποψηφιότητα στον Δήμο Κομοτηνής, τότε πήρα την πολύ μεγάλη απόφαση και διεκδίκησα το ρόλο αυτό. Αυτό έγινε μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με νέα πρόσωπα και μόλις 4 μήνες πριν από τις εκλογές.

Οπότε όλο αυτό νομίζω ότι ήταν ένα κατόρθωμα όχι δικό μου, αλλά της ομάδας, των ανθρώπων που στελέχωσαν αυτή την ομάδα. Αυτή η ομάδα κατάφερε να διατηρηθεί, να διατηρήσει τις δυνάμεις της και να τις αυξήσει σε μια δύσκολη περίοδο, ασκώντας αντιπολιτευτικό ρόλο για 5 χρόνια μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Μπορεί ο καθένας να ασκεί οποιαδήποτε κριτική για τις επιλογές, αλλά εγώ απέδειξα ποια ήμουν στο παρελθόν και θα εξακολουθώ να δίνω τις μάχες μου". 

Γιατί απέρριψε την πρόταση του Χρ. Μέτιου
Η Φελίνα Καζάκου είχε από καιρό κάνει γνωστή την πρόθεσή της να μην ηγηθεί ψηφοδελτίου στον Δήμο Κομοτηνής και στις διεργασίες που ακολούθησαν πήρε την απόφαση να συστρατευτεί με την "Περιφερειακή Σύνθεση". Αναφέρει ότι "δέχθηκα πρόταση από τον κο Μέτιο να συμμετάσχω στην ομάδα του, αλλά με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και αυτό με απογοήτευσε. Εγώ πάντα είμαι πολύ ειλικρινής στον δημόσιο λόγο μου, η καθυστέρηση του κου Μέτιου να μου απευθύνει την πρόσκληση, ήταν και ένας από τους παράγοντες που λειτούργησε αρνητικά". Αυτός φυσικά δεν ήταν ο μόνος λόγος της καθόδου της με τον Χριστόδουλο Τοψίδη.

Ο επικεφαλής της "Περιφερειακής Σύνθεσης" την ενέπνευσε, όπως λέει. "Διακρίνω στον κύριο Τοψίδη ότι είχε την ικανότητα και έχει δημιουργήσει την προσδοκία ενός σύγχρονου πολιτικού άντρα, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά από το δημόσιο μάνατζμεντ και μπορεί την επόμενη μέρα να πάει την Περιφέρειά μας ένα βήμα παρακάτω". Παραδέχεται φυσικά ότι οποιαδήποτε επιλογή πέρα από τις επιθυμίες και την στήριξη του κόμματος "πάντα βρίσκει κάποιες αντιδράσεις, παρόλα αυτά, εγώ τα τελευταία χρόνια έχω δείξει δείγματα δουλειάς σε αυτό που επέλεξα να κάνω στην πολιτική μου πορεία. Γι' αυτό χαίρω εκτίμησης και στήριξης των πολιτών  και αυτό με ενθαρρύνει να διεκδικήσω την ψήφο όλων των πολιτών μέσα από μια ανεξάρτητη παράταξη".¨

"Τα κόμματα δεν θα έπρεπε να εμπλέκονται στην τοπική αυτοδιοίκηση"
Πεποίθηση, άλλωστε της Φελίνας Καζάκου, είναι ότι "στην δεδομένη χρονική στιγμή οι επιλογές του κόσμου πρέπει να είναι συγκεκριμένες και να επικεντρωθούν κυρίως στα πρόσωπα, στο έργο κάθε υποψηφίου, πέρα από τα κόμματα. Ήρθε νομίζω αυτή η χρονική στιγμή  που οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν με αυτό το κριτήριο. Κατά την άποψή μου τα κόμματα δεν θα έπρεπε να εμπλέκονται στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε πρώτου, είτε δευτέρου βαθμού. Μπορούν να απαρτίζονται οι παρατάξεις από διαφορετικά πρόσωπα και διαφορετικούς κομματικούς χώρους και αυτό ακριβώς γιατί έτσι μπορούν να συνθέσουν όλοι με διαφορετικές ιδέες και γνώσεις πάνω σε ένα αντικείμενο που νομίζω ότι είναι αρκετά μακριά από τις γραμμές και τις κατευθύνσεις του εκάστοτε κόμματος".

"Λείπει το Ευρωπαϊκό προφίλ στην ΑΜΘ"
Παρούσα στις εκλογές για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  η Φελίνα Καζάκου αναδεικνύει την δεσπόζουσα θέση και τα μεγάλα πλεονεκτήματα της περιοχής, όμως λέει με απογοήτευση "της λείπει το ευρωπαϊκό της προφίλ. Οι διοικήσεις δεν ανέπτυξαν την εξωστρέφεια και τις ευρωπαϊκές συνεργασίες που απαιτούνταν ως τώρα. Το μοντέλο λειτουργίας είναι να αναπτύξουν μεταξύ τους γερές συνεργασίες, να διεκδικούν και να σχεδιάζουν πρότζεκτ που υλοποιούν μέσω  διαπεριφερειακών συνεργασιών και αυτό είναι που τους διασφαλίζει τις συνεχείς χρηματοδοτήσεις. Μια Περιφέρεια σας την δική μας όταν εξαρτάται συνεχώς από τους πόρους και τα εθνικά προγράμματα την εγκλωβίζουν. Θέλοντας να υλοποιήσουμε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό πρέπει να απευθυνθούμε σε άλλες συνεργασίες και χρηματοδοτήσεις για την Περιφέρειά μας". Σε αυτόν τον τομέα η κα Καζάκου κρίνει ότι μπορεί να προσφέρει λόγω της εμπειρίας της και λόγω της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας.

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι σήμερα στις φτωχότερες της Ευρώπης και αυτό όπως λέει η κα Καζάκου "δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει να ακολουθήσουμε σχέδιο με σταθερά βήματα, με αξιολόγηση των εκάστοτε αποφάσεων και πρωτοβουλιών που παίρνει η Περιφέρεια".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Βγήκαν με δελτία τύπου και  ανακοινώσεις οι αυτοδιοικητικοί σε περιφέρεια και δήμους,  για να αντιληφθούμε κι εμείς οι πολίτες,  ότι πέρασε ένας χρόνος από την …σημαντική τους νίκη,  που τους έφερε στην εξου