fbpx Η εμπειρία τους στον χώρο των ΑμεΑ πολύτιμο εφόδιο για την επόμενη μέρα των εκλογών
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 3 Απριλίου, 2019 - 10:00
ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΕΡΠΑΤΩ ΚΑΙ ΗΡΟΔΙΚΟΣ

Η εμπειρία τους στον χώρο των ΑμεΑ πολύτιμο εφόδιο για την επόμενη μέρα των εκλογών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑμΕΑ
εμπειρία
Σύλλογος Περπατώ
Ηρόδικος

Μιχάλης Ραγκούσης, Βιλντάν Γιουσούφ και Κίμων Λεχούδης θέτουν εαυτούς στην κρίση του κόσμου σε περιφερειακές και δημοτικές εκλογές 2019

Δήμητρα Συμεωνίδου

Η εμπειρία τους στον χώρο των ΑμεΑ πολύτιμο εφόδιο για την επόμενη μέρα των εκλογών. Κοινή τους συνισταμένη οι σύλλογοι Περπατώ και Ηρόδικος, όπου άπαντες γαλουχηθήκαν, μέσω της εργασίας τους, στην αντιμετώπιση όλων των ανθρώπων ισότιμα. Εργάστηκαν για να προσφέρουν ευκαιρίες στα άτομα με αναπηρίες, να αξιοποιήσουν τεχνογνωσία και προγράμματα, να αλλάξουν νοοτροπίες, να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν. Ο καθένας από το πόστο που του ανατέθηκε, αλλά όλοι μαζί μέσα από τον σύλλογο ατόμων με αναπηρία και φίλων Ροδόπης Περπατώ καταρχήν και στην συνέχεια τον αθλητικό σύλλογο ατόμων με αναπηρία Ηρόδικο, για να αλλάξουν τον χάρτη της προσβασιμότητας και της αντιμετώπισης από την κοινωνία των ατόμων με αναπηρία.

Αυτή τους η εμπειρία στον χώρο των ατόμων με αναπηρία είναι ένα πρόσθετο, σημαντικό εφόδιο, για την επόμενη μέρα των εκλογών στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού. Εκεί άλλωστε πλέον χρειάζεται η γνώση για τα προγράμματα που τρέχουν ή θα τρέξουν μέσω ΕΣΠΑ, για την δημιουργία υποδομών που θα εξυπηρετούν όλα τα μέλη της κοινωνίας χωρίς διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα.
Μιχάλης Ραγκούσης, Βιλντάν Γιουσούφ και Κίμων Λεχούδης θέτουν εαυτούς στην κρίση του κόσμου σε περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Από το 2002 στον Περπατώ και από το 2006 στον Ηρόδικο, δηλαδή από την ίδρυσή του, βρίσκεται ο Μιχάλης Ραγκούσης. Ενόψει των εκλογών για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ συντάχθηκε στο πλευρό του Χριστόδουλου Τοψίδη και της "Περιφερειακής Σύνθεσης" και μέσω μίας περιεκτικής δήλωσης στον "Χ" δίνει το στίγμα της υποψηφιότητάς του "ο κος Τοψίδης αντιλαμβάνεται το όραμά μας για μία προσβάσιμη Κομοτηνή και μία προσβάσιμη περιφέρεια. Αυτό είναι κάτι που πιστεύω και για το οποίο έχω πολεμήσει τα τελευταία χρόνια και με την ιδιότητά μου ως μέλος της ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ. Έχω προσπαθήσει να φέρω στην Περιφέρειά μας όσο το δυνατόν περισσότερα πρωταθλήματα ατόμων με αναπηρία. Αυτό πέραν της ανθρώπινης διάστασης που έχει, δηλαδή ότι πρέπει να σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες του κάθε πολίτη και να αναπτύξουμε ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών, μπορεί να είναι και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα.

Οι κάτοικοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν αποδείξει ότι έχουν δεχτεί την αναπηρία στην καθημερινότητά τους πολύ πιο εύκολα από ότι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή άλλες μεγάλες πόλεις. Αν αυτό το δουλέψουμε συντονισμένα θα μπορέσουμε να αναδείξουμε ένα καινούργιο κοινωνικό μοντέλο". Με τον Χριστόδουλο Τοψίδη έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, όταν ο κος Ραγκούσης ήταν πρόεδρος του ΔΕΚΑΜΑΘ και ο κος Τοψίδης πρόεδρος Επιμελητηρίου Έβρου. Ο Μιχάλης Ραγκούσης έχει κατέλθει και στο παρελθόν ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο πλευρό του Άρη Γιαννακίδη.

Στο γιατί αποφάσισε να κατέλθει υποψήφια με την παράταξη "Κοινωνία Πολιτών" και επικεφαλής τον Γιάννη Γκαράνη για τον Δήμο Κομοτηνής, απαντάει η Βιλντάν Γιουσούφ "ήδη, εδώ και αρκετά χρόνια, είμαι μέσα στον κόσμο και βλέπω τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Λόγω του αντικειμένου της εργασίας μου προσπαθώ να επιλύσω αυτά τα προβλήματα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Οπότε για μένα είναι μία ευκαιρία για να μπορέσω να βοηθήσω περισσότερο τον συνάνθρωπο, τους συνδημότες μου, με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να γίνει αυτό. Όταν είσαι μέσα στα πράγματα, μέσα στη διοίκηση, αυτό δίνει την ευκαιρία να ακουστούν οι άνθρωποι που δεν μπορεί να ακουστεί η φωνή τους. Για μένα είναι μία ευκαιρία να τους εκπροσωπήσω και να διεκδικήσω τα δικαιώματά τους".

Η κα Γιουσούφ δηλώνει αισιόδοξη για την επόμενη μέρα των εκλογών και δεν φοβάται ότι ενδεχομένως δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει όλα όσα θέλει για τους συνδημότες μας, όχι γιατί δεν θα έχει την θέληση αλλά γιατί δεν θα έχει τα μέσα (οικονομικά και άλλα) στον Δήμο "γνωρίζω πολύ καλά ότι όταν έχεις τη διάθεση βρίσκεις τρόπους". Η Βιλντάν Γιουσούφ είναι κοινωνική λειτουργός του συλλόγου Περπατώ και κατέρχεται για πρώτη φορά ως υποψήφια στις δημοτικές εκλογές. Ο Κίμων Λεχούδης αναδείχθηκε με σημαία του ΓΑΣ και σήμερα συνεχίζει στον ΓΑΣ καθώς και με την προπονητική του καριέρα με την ομάδα του Ηρόδικου. 

Ο αθλητισμός είναι συνυφασμένος με την οικογένειά του, λέει στον "Χ" ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία "Ηρόδικος". Η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο έχει καταφέρει να εξελιχθεί θετικά εντός της τελευταίας διετίας με τον κο Λεχούδη να αναδεικνύει και την στήριξη του κόσμου σε αυτήν την προσπάθεια. Με την εμπειρία αυτή, ο Κίμων Λεχούδης είπε το "ναι" στον Γιάννη Γκαράνη και από προχθές, οπότε έγινε η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της "Κοινωνίας Πολιτών". Ο αθλητισμός σίγουρα είναι ο χώρος στον οποίον μπορεί να εισφέρει ο κος Λεχούδης, όμως και στον χώρο της αναπηρίας έχει αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες. Ο Κίμων Λεχούδης είναι για πρώτη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πάνω από ένα χρόνο λόγω της πανδημίας,  βιώνουμε πρωτόγνωρες  καταστάσεις σε όλα τα επίπεδα, με  παγκόσμιες διαστάσεις, αρκετούς πειραματισμούς, λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις, αλλά δυστυχώς και αλληλοσυγκρ