fbpx Η ατζέντα του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Νίκου Παπακωνσταντίνου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2019 - 10:00
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Η ατζέντα του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Νίκου Παπακωνσταντίνου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νίκος Παπακωνσταντίνου
ατζέντα
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Έχει προτάσεις, θέλει να τις δει να υλοποιούνται και γνωστοποιεί το λόγο που ήταν ο πρώτος υποψήφιος που συνέπραξε με τον Αντώνη Γραβάνη

Διονύσης Βοργιάς

Έχει ατζέντα για τον Δήμο Κομοτηνής και θέλει να εμπλακεί ενεργά στα κοινά, διεκδικώντας μία θέση στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Νίκο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο "Σύμπραξη Προοπτικής" με επικεφαλής τον Αντώνη Γραβάνη. Το βράδυ του Σαββάτου 20/4 στο Avant Garde επί της πλατείας Ειρήνης γνωστοποίησε επίσημα την υποψηφιότητά του και τους λόγους για τους οποίους συντάσσεται με τον κο Γραβάνη.

Πολλές οι παρουσίες, το μήνυμα Αντ. Γραβάνη
Το μαγαζί ήταν κατάμεστο, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκδήλωσης, ενώ οι παρουσίες με νόημα ήταν πολλές. Ασφαλώς παρέστη ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Θεοχαρίδης, Μιχάλης Πολυτσάκης, ο τ. πρόεδρος ΝΟΔΕ Ροδόπης Ντίνος Μορφακίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Κασάπης, τα μέλη του ΔΣ του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Παντελής Χαβιαράς, Σπύρος Θυμικιώτης, ο τ. πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Γιώργος Κυμπαρίδης, ο κυβερνήτης των ΑΧΕΠΑ Κομοτηνής Γιάννης Τζαμπάζης, πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την "Σύμπραξη Προοπτικής", φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες του υποψηφίου, όπως και κόσμος που έσπευσε να ενημερωθεί για την υποψηφιότητα.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του ο Αντώνης Γραβάνης, ο οποίος ζήτησε ψήφο για αλλαγή σελίδας στον Δήμο Κομοτηνής. "Δίνουμε αυτή την μάχη για όλους τους δημότες, για το αύριο της περιοχής μας. Είναι απαραίτητο να κάνουμε την ανατροπή, να οδηγήσουμε τον Δήμο μας στην ανάπτυξη και να κάνουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα ...συγκριτικά πλεονεκτήματα", είπε ο κος Γραβάνης. "Θεώρησα πολύ σημαντικό να συγκροτήσουμε μία ομάδα ανθρώπων, που έχουν την δυνατότητα να συμβάλουν στο σχέδιο που θα φέρει την αλλαγή στον Δήμο Κομοτηνής. Το πιο σημαντικό ήταν να συμπράξουν μαζί μου τέτοιοι άνθρωποι", πρόσθεσε, δείχνοντας ως έναν τέτοιο υποψήφιο τον κο Παπακωνσταντίνου.

Γνώστης της πραγματικότητας της Κομοτηνής
Ως γνώστης των πραγματικών προβλημάτων της Κομοτηνής, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, ο Νίκος Παπακωνσταντίνου. "Οι περισσότεροι με γνωρίζετε από μικρό παιδί να κυκλοφορώ στο κέντρο και τις συνοικίες της πόλης μας και έπειτα, 20 ολόκληρα χρόνια, μέχρι σήμερα, να δραστηριοποιούμαι στο ελεύθερο επάγγελμα. Η συναναστροφή με τον κόσμο, η τριβή με την καθημερινότητα και τα προβλήματά της δεν είναι πάντοτε εύκολη. Σου δίνει όμως μια πιο καθαρή ματιά της κοινωνίας που ζεις. Σε βοηθά να αντιληφθείς και την πραγματικότητα των «άλλων» που τυχαίνει να είναι συμπολίτες σου,  πέρα από τη δική σου", είπε, θυμίζοντας ότι ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε δημόσια την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της "Σύμπραξης Προοπτικής", χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυθόρμητη μεν αλλά συνειδητή, λόγω προσώπου και λόγω προγράμματος.

"Οι δυσχέρειες στην καθημερινότητα των πολιτών είναι το «στοίχημα» που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Δήμοι", σηματοδότησε σε άλλη αποστροφή του λόγου του, εξηγώντας ότι ο Δήμος Κομοτηνής πρέπει να λύσει άμεσα προβλήματα όπως οδοποιία, αγροτική οδοποιία, ευπρεπισμός δημόσιων χώρων, αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, δημιουργία περισσότερων παιδικών χαρών, αναβάθμιση του κέντρου της πόλης, και άλλα. Μίλησε για την απαίτηση οι άνθρωποι της διοίκησης του Δήμου "να καταβάλλουν περισσότερη δουλειά, να κάνουν εργατοώρες στον Δήμο, να λιώσουν παπούτσια, να εντοπίσουν το πρόβλημα και να το λύσουν". 

Προτάσεις για την επόμενη μέρα
Σύμφωνα με τον υποψήφιο "η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί ούτε πρέπει να μένει απλός παρατηρητής των οικονομικών προβλημάτων, οφείλει να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη, μέσης της στήριξης της επιχειρηματικότητας και των ιδιωτικών επενδύσεων", πρόσθεσε, κομίζοντας μία σειρά από προτάσεις του.

Αρχικά, στάθηκε στην διασύνδεση του αγροτικού/παραγωγικού τομέα με το τουριστικό προϊόν και την ταυτόχρονη προώθηση αυτών των προϊόντων, μέσα από την εξωστρέφεια που πρέπει να αποκτήσει ο Δήμος Κομοτηνής. Στην συνέχεια, ανέδειξε την τουριστική ανάπτυξη, η οποία θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στην περιοχή. "Σοβαρή πρόταση για την θεματική διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος είναι η προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού παράλληλα με την προσκυνηματική περιήγηση, τον θρησκευτικό δηλαδή τουρισμό με κίνητρο το προσκύνημα, την συμμετοχή σε θρησκευτικές τελετές/ εκδηλώσεις, την εκπλήρωση τάματος", ήταν μία από τις νέες ιδέες που πρόταξε ο υποψήφιος, φέροντας ως παράδειγμα το ναό της Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος μεταξύ άλλων. Επίσης, ζήτησε, στοχευμένες δράσεις για την τουριστική προβολή του παραλιακού μετώπου αλλά όχι μόνο, στον Δήμο Κομοτηνής.

Το μήνυμά του προς τους δημότες
Καταληκτικά, ο κος Παπακωνσταντίνου ζήτησε στήριξη του συνδυασμού και στήριξη του ίδιου από τους δημότες της Κομοτηνής. "Όταν είσαι έτοιμος να συνεργαστείς με άλλους για να βρεις και να αναδείξεις αξία εκεί που όλοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει, είναι αμέτρητες οι ευκαιρίες που μπορείς να δημιουργήσεις", ήταν το μήνυμά του, ζητώντας εμπιστοσύνη και στήριξη, σηματοδοτώντας ότι θα παραμείνει ενεργός μετά την ενδεχόμενη εκλογή του, "για να φτιάξουμε έναν Δήμο πρότυπο, που θα ακολουθείται και δεν θα ακολουθεί".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε