fbpx Η απογοήτευση του Αθανάσιου Σαλαμάνη για το δημοτικό συμβούλιο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2016 - 11:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Η απογοήτευση του Αθανάσιου Σαλαμάνη για το δημοτικό συμβούλιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σπάρτακος
Δημοτικό Συμβούλιο
Δήμος Κομοτηνής

Με πίκρα λέει «συμμετέχω σε ένα γραφειοκρατικό μόρφωμα, το οποίο έχει έναν διεκπαιρεωτικό χαρακτήρα. Δεν έχει εκείνη την δυναμική και αν την έχει δε μπορεί να την εξωτερικεύσει»

Δήμητρα Συμεωνίδου

Βρέθηκε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής πριν περίπου 1 χρόνο, αλλά σήμερα δηλώνει απογοητευμένος από τη λειτουργία του. Ο Αθανάσιος Σαλαμάνης κατέλαβε την θέση του Κοσμά Καραΐσκου στο δημοτικό συμβούλιο και στην παράταξη Σπάρτακος, οπότε του δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσει τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης εκ των έσω. Σήμερα με πικρά λέει «συμμετέχω σε ένα γραφειοκρατικό μόρφωμα, το οποίο έχει έναν διεκπαιρεωτικό χαρακτήρα. Δεν έχει εκείνη την δυναμική και αν την έχει δε μπορεί να την εξωτερικεύσει». Στάθηκε μάλιστα και στους «κοπανατζήδες» δημοτικούς συμβούλους, σε όσους συνειδητά απουσιάζουν, απαξιώντας έτσι το θεσμό αλλά και τους ίδιους τους πολίτες που τους ψήφισαν.  «Καλέσαμε τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Χαραλαμπίδη να πράξει τα δέοντα, τουλάχιστον για τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις, όπου έχουμε 1-2 πρόσωπα που άσκησαν και διοίκηση να απουσιάζουν μονίμως. Μας απάντησε πως το προχωράει και αναμένουμε τα αποτελέσματα», είπε ο κ. Σαλαμάνης.


Νωρίτερα σε παρέμβασή του ο κ. Σαλαμάνης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες τα μέλη της παράταξης Σπάρτακος,  αναφέρθηκε σε ένα ακόμα ζήτημα «ηθικής τάξης», όπως το χαρακτήρισε. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο ζήτημα του πόθεν έσχες που καλούνται να υποβάλλουν οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης. 


«Με αφορμή τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που ζήτησε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου από όσους εμπλέκονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήμασταν εμείς που καλέσαμε σε μιαν αντίδραση από την πλευρά του δημοτικού συμβουλίου για το γεγονός ότι η ίδια η Τασία Χριστοδουλοπούλου προ μηνός είχε παραδεχθεί πως ο νόμος για την διαφάνεια στο πολιτικό χρήμα, ο Ν. 4304/2014, όχι μόνο δεν εφαρμόζεται, όχι μόνο η κυβέρνηση δεν έβγαλε τις απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις αλλά και η Βουλή δεν έχει κατασκευάσει ούτε την ιστοσελίδα που θα δημοσίευε τα οικονομικά των κομμάτων! Όταν μάλιστα μιλάμε για κόμματα που χρωστάνε 402.000.000 ευρώ, η υποκρισία καθίσταται ανυπόφορη. Την ίδια στιγμή, θυμίζω, πως πέντε ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να εξαιρεθούν από την δημοσιοποίηση των οικονομικών τους στοιχείων, με τον φόβο μην διαρρεύσουν! Αυτό δεν αφορά και όλους τους άλλους, τους κοινούς θνητούς;». 


Ο Αθανάσιος Σαλαμάνης, τέλος, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο δεν επέδειξε κανένα ενδιαφέρον για το θέμα. 

 


Έκανε γνωστό ότι «η μόνη πρόταση ήταν του κ. Πετρίδη να συνταχθεί ένα κείμενο που θα αποσταλεί στην ελέγχουσα Αρχή αλλά και όταν στείλαμε ένα τέτοιο κείμενο στον ίδιο δεν είδαμε καμία συνέχεια. Να φανταστούμε πως η ρήξη με το κομματικό κατεστημένο δεν είναι επιθυμητή;»
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τα των πολιτικών στους πολιτικούς και τα των καθηγητών στους καθηγητές,  θα μπορούσαμε να πούμε παραφράζοντας βέβαια τη γνωστή ρήση,  αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε με τις αποφάσεις κάποιων σχολών του