fbpx Χριστόδουλος Τοψίδης: "Ισόνομη ανάπτυξη σε όλες τις περιφερειακές ενότητες"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου, 2019 - 10:00
ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Χριστόδουλος Τοψίδης: "Ισόνομη ανάπτυξη σε όλες τις περιφερειακές ενότητες"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χριστόδουλος Τοψίδης
Εκλογές
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχει ανακοινωθεί ο βασικός πυρήνας των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους με την Περιφερειακή Σύνθεση

Διονύσης Βοργιάς

Στους δημοσιογράφους της Ροδόπης συστήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης Χριστόδουλος Τοψίδης, στο πλαίσιο γεύματος, το οποίο και παρέθεσε ο ίδιος ως οικοδεσπότης, μαζί με τους άμεσους συνεργάτες του, το μεσημέρι της Τετάρτης 16/1 στην ταβέρνα Αλλοτινό.

Θέλησε να γνωριστεί με τους ανθρώπους της περιοχής και να συνομιλήσει μαζί τους off camera. Μονοπωλώντας την συζήτηση φάνηκε αν μη τι άλλο παθιασμένος ότι διαθέτει τα προσόντα, μαζί με την ομάδα του, πρώτον να βγουν νικητές στην εκλογική μάχη του Μαΐου '19 και, δεύτερον, να καθοδηγήσουν τις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε καλύτερες ημέρες. Και τα δύο, βεβαίως, θα φανούν στον χρόνο.

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης έδωσε σε αδρές γραμμές το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσει ο συνδυασμός του το επόμενο διάστημα.

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, το αργότερο, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, θα ανακοινώσει το μεγαλύτερο μέρος των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων ανά περιφερειακή ενότητα. Εξήγησε ότι μεμονωμένα υποψήφιοι που τον στηρίζουν έχουν βγει μπροστά κι έχουν πει ότι θα κατέλθουν στην κάλπη, ωστόσο οι οργανωμένες ανακοινώσεις θα γίνουν μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου '19.

Εκτός από τον πυρήνα των υποψηφίων, στην Καβάλα θα εξειδικευτούν και οι βασικοί άξονες του προγράμματός του, όπως τους είχε ανακοινώσει στην πρώτη του πολιτική εκδήλωση στην Κομοτηνή, όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και το όνομα της παράταξης. Θα ακολουθήσουν, μετά την εκδήλωση της Καβάλας, κατά τόπους εκδηλώσεις ανά νομό, όπου θα εξειδικευτεί το πρόγραμμα ανά περιφερειακή ενότητα και θα προταθούν προς τον κόσμο οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής του.

Σε μία σύντομη τοποθέτησή του, στο τέλος του γεύματος, δήλωσε ανοιχτός στην κριτική από τους δημοσιογράφους, ενώ για την ΠΑΜ-Θ δήλωσε πως "έχει να αντιμετωπίσει όλα τα δύσκολα ζητήματα της περιοχής. Εμείς αντιμετωπίζουμε αυτό ως πρόκληση και θέλουμε να αναδείξουμε τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας. Ερχόμαστε να ενώσουμε, να συνθέσουμε και να διατηρήσουμε την ισονομία. Τις πιθανές αδικίες ή άνισες μεταχειρίσεις ή διαχειρίσεις κονδυλίων που υπήρχαν τα προηγούμενα έτη (σ.σ. θα τις διορθώσουμε)".

Όσον αφορά στο τι θέλει να επιτύχει ο ίδιος, στάθηκε στην ανάδειξη της ΑΜ-Θ συνολικά ως "brand name", όπως είπε, κι εξήγησε όμως ότι "πρέπει ισόνομα και ισόρροπα να αναπτυχθούν όλες οι περιφερειακές ενότητες, όλοι οι μητροπολιτικοί Δήμοι, όλα τα χωριά. Αυτό τον ρόλο πρέπει να παίζει η Περιφέρεια, να είναι ο αναπτυξιακός βραχίονας". Δεσμεύτηκε, μάλιστα πως "αυτό θα το κάνουμε πράξη την επόμενη μέρα που θα αναλάβουμε την διοίκηση της Περιφέρειας".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καταλόγισαν βιαστικά ρατσιστικές διαθέσεις και πνεύμα διακρίσεων, στην ανακοίνωση της διοικήτριας του νοσοκομείου Ξάνθης, για τα κρούσματα στον Εχίνο, το μειονοτικό κόμμα και διάφοροι προστάτες της μειονότητ