fbpx Χαρίτου: Ανοίξτε την κλειστή Εθνική Τράπεζα Σαπών
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 12 Μαΐου, 2020 - 13:12
ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Χαρίτου: Ανοίξτε την κλειστή Εθνική Τράπεζα Σαπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημήτρης Χαρίτου
Εθνική Τράπεζα Σαπών

Πάντως, το κατάστημα έκλεισε επί ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου σε συνέχεια της επιστολής που έστειλε προ ημερών στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας και τον υπουργό Οικονομικών, για την ανάγκη επαναλειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας στις Σάπες της ΠΕ Ροδόπης, κατέθεσε σήμερα σχετική ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών.

Ο βουλευτής τονίζει ότι το κατάστημα στην Κομοτηνή δεν είναι σε θέση να  καλύψει τις ανάγκες των πολιτών σχεδόν όλης της ΠΕ Ροδόπης ούτε υπό κανονικές συνθήκες και πολύ περισσότερο  υπό συνθήκες πανδημίας και προκειμένου να εκλείψουν οι ντροπιαστικές εικόνες συνωστισμού στους  εξωτερικούς χώρους της τράπεζας που απειλούν τη δημόσια υγεία, πρέπει να τεθεί ξανά σε λειτουργία το υποκατάστημα ΕΤΕ στις Σάπες.

Πάντως, αυτό που δεν αναφέρεται στην ερώτηση, είναι πως το υποκατάστημα της Εθνικής στις Σάπες έκλεισε κατά τη διάρκεια που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση.

Όλη η ερώτηση:

Μπαίνοντας στη δεύτερη φάση της πανδημίας και στη σταδιακή άρση των περιορισμών οι πολίτες απευθύνονται, όπως είναι φυσικό, και στα Τραπεζικά Ιδρύματα προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές τους. Η μεγάλη προσέλευση που παρατηρείται έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ατέλειωτες «ουρές», στις οποίες η τήρηση των μέτρων προστασίας και απόστασης είναι αδύνατη, με συνέπεια όσοι προσέρχονται και ιδίως οι ηλικιωμένοι  και οι ευπαθείς ομάδες που αναμένουν τις συντάξεις τους να καταταλαιπωρούνται και να εκτίθενται σε προφανείς κινδύνους.

Η άσχημη αυτή κατάσταση ήταν διογκωμένη και πριν από την πανδημία στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας που βρίσκεται στην Κομοτηνή, λόγω της απόφασης της ΕΤΕ να κλείσει το υποκατάστημα στις Σάπες και να εξυπηρετεί από το κατάστημα της Κομοτηνής τους κατοίκους και όλων των άλλων μεγάλων Δήμων,  δηλαδή τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Ταυτόχρονα το ίδιο κατάστημα εξυπηρετεί και πλήθος δημόσιων υπηρεσιών και φορέων που  βρίσκονται στην  Κομοτηνή αφού αυτή αποτελεί έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η κατάσταση αυτή επιβαρύνθηκε δυστυχώς από τα πρόσθετα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας και από το γεγονός ότι οι υπάλληλοι της τράπεζας συνεχίζουν να παρέχουν εκ περιτροπής την εργασία τους για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Ενώ είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος των πολιτών αδυνατεί να συναλλαχθεί ηλεκτρονικά με την τράπεζα λόγω της ηλικιακής και πληθυσμιακής σύνθεσης  της περιοχής μας.

Επειδή η  ΕΤΕ  έκλεισε το υποκατάστημα που υπήρχε στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, στις Σάπες, που κάλυπτε μια ευρύτερη περιοχή και  διατήρησε  ένα μόνο κατάστημα στην Κομοτηνή, το οποίο δεν είναι σε θέση να  καλύψει τις ανάγκες των πολιτών σχεδόν όλης της ΠΕ Ροδόπης ούτε υπό κανονικές συνθήκες και πολύ περισσότερο  υπό συνθήκες πανδημίας.

Επειδή εξαιτίας αυτού οι πολίτες υποβάλλονται σε απίστευτη ταλαιπωρία με   ντροπιαστικές εικόνες στους  εξωτερικούς χώρους της τράπεζας με σοβαρό κίνδυνο να πληγεί η  δημόσια υγεία. 

Επειδή η Πολιτεία οφείλει να ελέγχει εάν με τις αποφάσεις τους τα τραπεζικά ιδρύματα εξυπηρετούν και το δημόσιο συμφέρον, όπως άλλωστε προβλέπεται και στους σκοπούς ίδρυσής τους.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

-Εάν προτίθεσθε να παρέμβετε  ώστε η ΕΤΕ να  επανεξετάσει την απόφασή της και να επαναθέσει σε λειτουργία το υποκατάστημά της στις Σάπες του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε