fbpx Χαρίτου: «Αφήστε τις θριαμβολογίες». Επί ημερών ΝΔ το χρέος του 12% προς τις επιχειρήσεις
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2020 - 10:00
ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Χαρίτου: «Αφήστε τις θριαμβολογίες». Επί ημερών ΝΔ το χρέος του 12% προς τις επιχειρήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημήτρης Χαρίτου
ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης
Shelman

12%, Shelman και Διακομματική για τη Θράκη στην ατζέντα του βουλευτή

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της βουλής στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την τροπολογία που ενσωματώθηκε στο σχέδιο νόμου και έχει ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή της Θράκης λόγω του 12%.

«Η τροπολογία για το 12% είναι μία θετική εξέλιξη, που αφορά όμως την περίοδο 2010 έως 2015», είπε ο βουλευτής, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας: «Αφήστε τις θριαμβολογίες κύριοι της πλειοψηφίας. Τί δεν θυμάστε; Πώς συσσωρεύτηκε αυτό το χρέος των περίπου 240 εκ; Τίνος δημιούργημα τελικά είναι; Ξεχνάτε ότι γιγαντώθηκε επί των ημερών δικών σας διαδοχικά κυβερνήσεων; Να σας θυμίσω ότι από το πρώτο εξάμηνο του 2010 έχει να καταβληθεί η ενίσχυση στις επιχειρήσεις. Δικές σας είναι οι πληγές που άνοιξαν στο σώμα της επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Αν είστε σήμερα σε θέση να τις απαλύνετε με τις ρυθμίσεις αυτές, αυτό οφείλεται στο ότι ως χώρα είμαστε σε μία άλλη περίοδο που εμείς την οδηγήσαμε εκτός μνημονίων, χωρίς επιτροπεία, με σταθεροποιημένο οικονομικό περιβάλλον, για να μπορείτε σήμερα να φέρνετε ρυθμίσεις που προφανώς ήταν ασύμβατες με την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο βουλευτής αναφερόμενος στην ανάγκη στήριξης με στοχευμένα μέτρα της επιχειρηματικότητας διερωτήθηκε «γιατί δεν αξιοποιείτε το άρθρο 41 του Νόμου 4608/2019 που αναφέρεται στη στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές, σε περιοχές με χαμηλό ΑΕΠ και υψηλή ανεργία; Θα ενεργοποιήσετε επιτελούς αυτήν την υπαρκτή νομοθετική ρύθμιση ή σκέπτεστε να καταργήσετε και αυτό το χρήσιμο νομοθετικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις στην παραμεθόριο για να μη φανεί ότι αξιοποιείτε μία θετική ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;».

Το (κακό;) παράδειγμα της Shelman
Ο βουλευτής τοποθετήθηκε και επί των νέων εξελίξεων στη Shelman, μετά την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής ότι η υπόθεση επαναλειτουργίας της πήρε… αναστολή για το φθινόπωρο. «Δεν μας έχετε πείσει ότι είναι ειλικρινές το ενδιαφέρον σας για την περιοχή. 

Απόδειξη η Shelman, ο υπουργός αναίρεσε τη δέσμευση που ανέλαβε πριν 12 μέρες από το βήμα της Βουλής. Χθες ήταν η μέρα που θα κατατίθετο η προσφορά των επενδυτών, μαζί με την συνακόλουθη δέσμευση που ανέλαβε ο υπουργός εδώ στη Βουλή για να συμμετέχει η Αναπτυξιακή Τράπεζα. Τίποτα από όλα αυτά δε συνέβη. Για άλλη μία φορά φάνηκε η αναξιοπιστία της κυβέρνησης και μαζί της η αναξιοπιστία του ίδιου του υπουργού», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη Διακομματική «ανάπτυξης της Θράκης»
Για την συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, ο βουλευτής σημείωσε «[…] η περιοχή έχει ανάγκη από ένα συνεκτικό σχέδιο βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, που θα αξιοποιεί τα ισχυρά συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τις παραγωγικές της δυνατότητες, που θα ενισχύει ακόμη περισσότερο τις προϋποθέσεις, ώστε η περιοχή να αποτελέσει, όπως ήδη αποτελεί, ένα θετικό διεθνές παράδειγμα αρμονικής και δημοκρατικής συμβίωσης των πολιτών της. Θα ήθελα να υπογραμμίσω και να είναι γνωστό ότι ο κόσμος της εργασίας, της επιχειρηματικότητας, η περιοχή της Θράκης, δεν έχουν ανάγκη, δεν αντέχουν από επικοινωνιακούς χειρισμούς και πολιτικές, που θα αξιοποιούν τα υπαρκτά συσσωρευμένα προβλήματα της περιοχής και θα υπηρετούν προσωπικές στρατηγικές. Ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε όχι μόνο ισχυρή θέση και άποψη για την περιοχή, αλλά έχουμε ήδη δώσει απτό δείγμα γραφής».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αν προσπαθήσει κάποιος να αναλύσει νηφάλια τα τεκταινόμενα  του προχθεσινού διαδικτυακού περιφερειακού συμβουλίου, δεν θα παραμείνει μόνο στα επικοινωνιακά τεχνάσματα της αποχώρησης της περιφερειακής αρχής.