fbpx Α. Γραβάνης: «Η ‘αλήθεια’ του κ. Γκαράνη και η πραγματικότητα της πόλης και των οικισμών»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2019 - 18:31
ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΑΒΑΝΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Α. Γραβάνης: «Η ‘αλήθεια’ του κ. Γκαράνη και η πραγματικότητα της πόλης και των οικισμών»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντώνης Γραβάνης
Γιάννης Γκαράνης
Δήμος Κομοτηνής

Διευκρινίζει πάντως ότι κοινός στόχος, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, είναι οι αποτελεσματικές  υπηρεσίες για τους δημότες

Απάντηση στην …απάντηση του δημάρχου Γιάννη Γκαράνη, έδωσε πριν λίγα λεπτά με κείμενό του ο Αντώνης Γραβάνης. Ακολουθεί αναλυτικά η απάντηση:

«Αγαπητέ κ. Δήμαρχε, είναι θετικό  το γεγονός, έστω και μετά από πέντε ημέρες και με διαφορετική απάντηση από την συνεδρίαση , ότι μας απαντάτε στην τοποθέτηση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο (το δελτίο τύπου ήταν απλά η τοποθέτηση μας) στις 16/10/2019.

Ελπίζουμε βέβαια στο μέλλον, οι οριστικές απαντήσεις να δίνονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, πίσω από δελτία τύπου που συντάσσουν  συνεργάτες.

Για το λόγο αυτό, σας προτείνουμε δημόσια, τα δημοτικά συμβούλια να μεταδίδονται ζωντανά, με ευθύνη του Δήμου, ώστε να μην διαστρεβλώνεται η αλήθεια, της οποίας  δηλώνετε υπέρμαχος. Μετά από οχτώ χρόνια άρνησης, αναμένουμε να αποδεχτείτε την πρόταση μας.

Στην ουσία του θέματος, αποδέχεστε και εσείς τα ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα, τον οδοφωτισμό και την ανακύκλωση. Εμείς δεν υποστηρίξαμε, όπως ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι είμαστε η πιο βρώμικη πόλη της ΑΜΘ, τονίσαμε απλά ότι είμαστε μία βρώμικη πόλη. Και η απάντηση σας σε αυτή την κριτική, που ο ίδιος παραδέχεστε, είναι τα οχήματα που αγοράσατε και ο τρόπος πληρωμής. Επομένως καμία διαστρέβλωση της αλήθειας, καθώς όλοι δεχόμαστε την κακή ποιότητα υπηρεσιών στην καθαριότητα, με δική σας αποκλειστικά ευθύνη.

Σχετικά με την ανακύκλωση, μας αναφέρετε κάποιες δράσεις που υλοποιήθηκαν. Αλήθεια, οι δράσεις αυτές, θεωρείτε, ότι αποτελούν ολοκληρωμένο σχέδιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας; Αυτό λοιπόν είναι το σχέδιο σας;

Eμείς επιμένουμε ότι η ανακύκλωση και η κυκλική οικονομία πρέπει αν αποτελέσουν βασικούς στόχους για την νέα δημοτική περίοδο, και σας καλούμε να σχεδιάσουμε από κοινού ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με διαρκή ενημέρωση και  παροχή κινήτρων για τους δημότες.

Στο θέμα του οδοφωτισμού, θα επιμείνουμε ότι είμαστε η πιο σκοτεινή πόλη στην περιφέρεια. Η κατάσταση στους οικισμούς είναι ακόμη χειρότερη. Στην οικονομική επιτροπή αποδεχτήκατε την πρόταση μας, ότι είναι λάθος να αλλάζουμε τον οδοφωτισμό σταδιακά, καθώς  χάνουμε χρόνο αλλά και στο τέλος, κάθε γειτονιά θα έχει διαφορετικό τύπο φωτιστικού, και δηλώσατε ότι  πλέον θα προχωρήσετε σε μία συνολική αντικατάσταση των φωτιστικών (υπάρχουν πρακτικά της συνεδρίασης, και μετέπειτα δήλωση του κ. Πολιτειάδη στις 26/09/2019).Στο δημοτικό συμβούλιο αναγνωρίσαμε  το ποσοστό αλλαγής φωτιστικών που αναφέρεστε, αλλά σας τονίσαμε  ότι δεν είναι αρκετό καθώς η πόλη και τα χωριά είναι σκοτεινά. Επίσης παρατηρούμε, ότι δεν κάνετε καμία αναφορά στις αιτιάσεις του κ. Καρασταύρου, ότι ως δήμος περιμένατε να πέσουν οι τιμές, (το υποστηρίξατε στην συνεδρίαση) καθώς αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με την φιλοσοφία του εν λόγω δελτίου τύπου, που είναι η ανάδειξη των λαμπτήρων που αλλάξατε.

Και σας ρωτάω, καθώς με κατηγορήσατε για άγνοια, τελικά ξέρετε τι θέλετε να κάνετε;

Καλώς ή κακώς, αλλάξατε ως τώρα κάποια φωτιστικά; Θα προχωρήσετε σε συνολική αντικατάσταση, αποδεχόμενος την πρόταση μας ώστε επιτέλους να μην είμαστε στο σκοτάδι, ή θα περιμένετε να πέσουν επιπλέον οι τιμές;

Η ουσία στην αύξηση τελών είναι μία. Ότι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στην καθαριότητα και στον οδοφωτισμό είναι κακή, με ευθύνη δική σας. Για το λόγο αυτό απείχαμε ως παράταξη και δεν δεχτήκαμε την αύξηση 16% στα τέλη που επιβάλλατε.

Για αυτό «μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα» και ασχοληθείτε με τον κοινό μας στόχο, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, που είναι οι αποτελεσματικές  υπηρεσίες για τους δημότες. Ίσως έτσι, κάποια στιγμή η πόλη και τα χωριά να είναι καθαρά και φωτισμένα».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Γαλουχημένος στους διαύλους της επικοινωνιακής τέχνης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εφάρμοσε στο διαδικτυακό διάλογο χθες με όλους τους φορείς του Έβρου,  τη μέθοδο των συσσωρευμένων θετικών ερωταπαντ