fbpx Γιώργος Μανανάς: Απαράδεκτη η ρητορική περί «χαμένης ψήφου» και «θρησκευτικών εκλογών»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝ.ΑΛ. ΡΟΔΟΠΗΣ

Γιώργος Μανανάς: Απαράδεκτη η ρητορική περί «χαμένης ψήφου» και «θρησκευτικών εκλογών»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιώργος Μανανάς
Κίνημα Αλλαγής
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Σχολιάζει τον εκλογικό νόμο που επιτρέπει να γίνουν πολλές εκπλήξεις και πολλές ανατροπές στη Ροδόπη

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ βλέπει ανοδική πορεία του κόμματος τόσο πανελλαδικά όσο και στο νομό Ροδόπης και αναδεικνύει το ότι «μέχρι τελευταία στιγμή την Κυριακή των εκλογών όλοι θα διεκδικούν κάτι στο νομό Ροδόπης»

Δήμος Μπακιρτζάκης

Σε μαζική συστράτευση στο πρόσωπό του καλεί ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Ροδόπης Γιώργος Μανανάς, όντας αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου.  Επικρίνει όσους αυτήν την προεκλογική περίοδο έκαναν λόγο για «χαμένη ψήφο», για «θρησκευτικές εκλογές», χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη αυτήν την ρητορική. Αναδεικνύει ως κρίσιμο «να επιστρέψει η λογική  στην χώρα», σύνθημα που υιοθετεί το ΚΙΝ.ΑΛ. όχι απλώς σαν ένα σύνθημα, αλλά σαν μία πραγματικότητα. Λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές ο Γιώργος Μανανάς φιλοξενήθηκε στο ράδιο Χρόνος 87,5 fm για την υποψηφιότητά του. 

Στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης προβάλλεται ως φαβορί ο Ιλχάν Αχμέτ. Μπορεί ο Γιώργος Μανανάς να διεκδικήσει έδρα;
-Προσωπικά διεκδικώ την πρωτιά.Και τη μία έδρα μπορούμε να διεκδικήσουμε, αλλά υπάρχει πιθανότητα να βγάλουμε και δύο έδρες. Είναι τέτοιος ο εκλογικός νόμος που επιτρέπει να γίνουν πολλές εκπλήξεις και πολλές ανατροπές. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα έχουμε αγωνία. Θα έχουμε ένα δύσκολο και μεγάλο βράδυ την Κυριακή 7 Ιουλίου. Δε νομίζω ότι από τις πρώτες ώρες θα υπάρξουν ξεκάθαρα αποτελέσματα ειδικά στη Ροδόπη.

Πώς σχολιάζετε τη ρητορική της «χαμένης ψήφου» ή της ψήφου σε μικρά κόμματα;
-Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ με την δήλωση του Ευριπίδη Στυλιανίδη περί «μικρών συνυποψήφιων και μικρών κομμάτων». Έκανε μεγάλο λάθος με αυτήν την δήλωση, την στιγμή που λέμε στον κόσμο να πάει να ψηφίσει. Εγώ λέω «πάτε να ψηφίσετε στις εκλογές», πέραν του ότι προσπαθώ να πείσω τον κόσμο να στηρίξει ΚΙΝΑΛ και τον Γιώργο Μανανά σαν πρόσωπο. Η ψήφος δεν είναι χαμένη. Τα μικρά κόμματα έχουν ρόλο στην αυτοδυναμία μέσα στη Βουλή. Είναι αυτό χαμένη ψήφος; Επιτρέπεται να λέγονται αυτά από έναν πρώην υπουργό και σοβαρό πολιτικό;  Ήταν ένα σοβαρό ατόπημα και ταυτόχρονα προσβολή σε όλους αλλά ειδικότερα στους ίδιους τους συνυποψήφιούς του.

Έχω την αίσθηση ότι σε αυτήν την προεκλογική περίοδο στη Ροδόπη δεν ακούστηκαν θέσεις και προτάσεις. Ποιά η άποψή σας;
-Στην Ροδόπη δεν μιλήσαμε καθόλου για συγκεκριμένα πράγματα. Μιλήσαμε για το ποιος πρέπει ή δεν πρέπει να βγει, αν είναι μειονοτικός ή χριστιανός. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να το σκεφτούν πρώτα οι πολιτικοί και υποψήφιοι. Πρέπει να μιλήσουμε για τη μερική απασχόληση, για το Νόμο Κατρούγκαλου που έχει διαλύσει τις συντάξεις, τη ΔΕΗ που κοντεύει να καταρρεύσει,υπερφορολόγηση ειδικά των ελ.επαγγελματιών, αλλά και για τα τοπικά ζητήματα όπως ο  χρυσός(αντίθετος σθεναρά), αγροτική παραγωγή ,κτηνοτροφία, ανεργία των νέων,τουριστική ανάπτυξη και άλλα πολλά που δεν συζητήσαμε .

Καταληκτικά, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ βλέπει ανοδική πορεία του κόμματος τόσο πανελλαδικά όσο και στο νομό Ροδόπης και αναδεικνύει το ότι «μέχρι τελευταία στιγμή την Κυριακή των εκλογών όλοι θα διεκδικούν κάτι στο νομό Ροδόπης. Εγώ προσωπικά δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά αυτή τη φορά πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εκλογής. Γι’ αυτό καλώ όλον τον κόσμο να στρατευτεί μαζί μου». Προέταξε την 20ετή εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά κυρίως την καθημερινή επαφή του με τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε