fbpx Γιατί λένε όχι στην επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη, φοβούνται προβοκάτσια
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Γιατί λένε όχι στην επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη, φοβούνται προβοκάτσια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερντογάν
Κώστας Καραϊσκος
Επίσκεψη

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι Κώστας Καραΐσκος, Γιώργος Γεωργιάδης, Ελένη Χατζηγεωργίου, Σάββας Στεργίου

Δήμητρα Συμεωνίδου

Λένε όχι στην επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη και εκφράζουν φόβους ακόμα και για  προβοκάτσια που θα μπορούσε να διαταράξει την ειρήνη στην περιοχή. Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο "Ανατόλια" στην Κομοτηνή οι Κώστας Καραΐσκος, Γιώργος Γεωργιάδης, Ελένη Χατζηγεωργίου και Σάββας Στεργίου εκ μέρους της άτυπης, όπως την χαρακτήρισαν, συντονιστικής επιτροπής που έχει ήδη στείλει έγγραφη διαμαρτυρία στην ελληνική κυβέρνηση για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Κομοτηνή την ερχόμενη Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου. 


Έζησε την τουρκική εξωτερική πολιτική στο πετσί της, η εκτοπισθείσα από την Ζώδια Κύπρου Ελένη Χατζηγεωργίου πρόεδρος του συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης. Μετέφερε την προσωπική της μαρτυρία και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη Θράκη. "Υπάρχει σχέδιο για τη Θράκη και αυτοί που επισκέπτονται την περιοχή μας αυτό εξυπηρετούν και πρέπει να το καταλάβουν οι κυβερνήσεις μας" είπε και κάλεσε τους πολίτες "να λειτουργήσουμε όλοι σαν γροθιά για το καλό της Θράκης μας". 


Την ανάγκη αφύπνισης των ελληνικών κυβερνήσεων, επισήμανε ο Σάββας Στεργίου από την Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης και τόνισε πως "ο Ερντογάν μπορεί να πάει στην Αθήνα αλλά δεν έχει καμία δουλειά στη Θράκη. Δεν χρειάζεται να δηλητηριάζει τους κατοίκους της περιοχής" και ειδικά για τον Τούρκο πρόεδρο "δεν θα δεχτούμε μαθήματα δημοκρατίας από τον διαχρονικό ταραξία της ευρύτερης περιοχής". 


"Μομφή" κατά του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας κατέθεσε ο Γιώργος Γεωργιάδης από το παράρτημα ΕΑΑΣ ν. Ξάνθης λέγοντας "ανέμενα την επίσκεψη Ερντογάν να την κρατήσει αποκλειστικά στην Αθήνα διότι οι αρχηγοί κράτους συναντώνται στην Αθήνα". 
Στο γεγονός ότι σε διάστημα 6 μηνών επισκέπτονται στη Θράκη ο Τούρκος Πρόεδρος, ο Τούρκος αντιπρόεδρος και ο Τούρκος πρωθυπουργός, στάθηκε στην τοποθέτηση του ο Κώστας Καραΐσκος και ρώτησε με απορία "υπάρχει κάποια τουρκική επαρχία την οποία επισκέφτηκαν όλοι αυτοί οι αξιωματούχοι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα". Χαρακτήρισε την επίσκεψη του Ερντογάν ως "σημείο καμπής" για το "πως θα πορευτούμε από δω και πέρα". Έκανε λόγο για "ευρωπαϊκές σάλτσες" αναφερόμενος στην επίσκεψη στην Αθήνα και πρόσθεσε "το κύριο διακυβεύεται εδώ".

Ακόμα το ενδεχόμενο μιας προβοκάτσιας, έθεσε ο κος Καραΐσκος αναρωτώμενος "ποια θα είναι η θέση της τοπικής κοινωνίας αν βρεθεί ένας γκιουλενιστής και κάνει κάτι ήσσονος σημασίας σε βάρος του Ερντογάν ή της συνοδείας του ποια θα είναι η θέση της ελληνικής πολιτείας; Μπορεί να διασφαλίσει την τάξη και την ασφάλεια μέσα σε όλο αυτό το πλήθος; Πως θέτει όλους εμάς, χριστιανούς και μουσουλμάνους, έρμαια της οποιαδήποτε προβοκάτσιας ή σχεδιασμού σε βάρος μας; Έπρεπε να το είχαν δει σοβαρά όσοι έδωσαν την άδεια να έρθουν εδώ δεκάδες ένοπλοι αστυνομικοί Τούρκοι". 


Στην κοινή συνέντευξη Τύπου οι συμμετέχοντες απευθύνθηκαν στην τοπική κοινωνία και την κάλεσαν να εκδηλώσει ειρηνικά, μα και ξεκάθαρα, την αντίθεσή της σε κάθε εξωχώριο σχεδιασμό, με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η αβεβαιότητα για το μέλλον,  ο φόβος για επικείμενα λουκέτα και ο δρόμος προς την ανεργία,  είναι τα συναισθήματα που επικρατούν  τελευταία σε εργαζόμενους σε αναστολή και  σε επιχειρήσεις που δεν λειτουργο