fbpx Γιάννης Γκαράνης: Οι εκλογές είναι κοντά, δεν θα αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Γιάννης Γκαράνης: Οι εκλογές είναι κοντά, δεν θα αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιάννης Γκαράνης
Κοινωνία Πολιτών

Πως τοποθετούνται για το εκλογικό αποτέλεσμα και την επόμενη μέρα η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου και ο Νίκος Σωτηρακόπουλος 

Δήμος Μπακιρτζάκης

"Οι εκλογές είναι κοντά, δεν θα αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη". Στα λόγια αυτά του Γιάννη Γκαράνη, νέου επικεφαλής της παράταξης "Κοινωνία Πολιτών", αποδεικνύεται η διάθεσή του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στις εκλογές του Μαΐου 2019. Η κάλπη ανέδειξε εκείνον νικητή, έχοντας όμως προηγηθεί μία διαδικασία με διεργασίες εσωτερικά της παράταξης. Αυτές άλλωστε ήταν απαραίτητες, όπως αποδεικνύουν τα λόγια του κου Γκαράνη "το σημαντικό δεν είναι μόνο να έχεις στήριξη, αλλά την επόμενη ημέρα να σε στηρίξουν στο ψηφοδέλτιο και την παράταξη στις εκλογές"

Προσωπικό στοίχημα του νέου επικεφαλής είναι "να κρατήσουμε τον κορμό, οι ίδιοι άνθρωποι που μας στήριξαν με τον Γιώργο Πετρίδη, να στηρίξουν την παράταξη". Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως "επικεφαλής μεταξύ ίσων". Θέλει να έχει κοντά του ανθρώπους με τους οποίους να συναποφασίζουν και δηλώνει "η απόφαση δεν θα είναι ενός άντρα. Όλα θα συζητηθούν τις επόμενες μέρες με το σώμα, με τους συμβούλους, με τους παρέδρους και θα είναι κοινή απόφαση όλων το τι ανοίγματα θα κάνουμε, πως θα τα κάνουμε τα ανοίγματα και που ακριβώς θα τα κάνουμε και ποιους θα βρούμε συνυποψήφιους".

Όσο για το στίγμα της παράταξης αυτό, όπως λέει ο νέος επικεφαλής "το έχει δώσει ο Γιώργος Πετρίδης. Εμείς είμαστε μια παράταξη η οποία δεν έχει κόμματα, δεν έχει χρώματα, είμαστε μια παράταξη πολυσυλλεκτική και έτσι θα παραμείνουμε"

Ο σχεδιασμός συνολικά για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αποτυπώνεται στα παρακάτω λόγια του κου Γκαράνη "οι εκλογές είναι κοντά, δεν θα αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη". Άλλωστε βλέπει μπροστά του δύσκολες εκλογές και έναν καινούργιο Νόμο που, ουσιαστικά, επιβάλλει συνεργασίες με άλλες παρατάξεις. "Εμείς είμαστε έτοιμοι να είμαστε μαζί και με άλλους, όμως ο διάλογος γίνεται μετά. Εφόσον δούμε πως θα διαμορφωθεί το δημοτικό συμβούλιο, από εκεί και πέρα μετά θα επιλέξουμε με ποιους θα συνεργαστούμε". Σε πνεύμα συνεργασίας ενήργησε όλα αυτά τα χρόνια και ο Γιώργος Πετρίδης, σύμφωνα με τον Γιάννη Γκαράνη "στο δημοτικό συμβούλιο τόσα χρόνια η συνεργασία με τις παρατάξεις ήταν άψογη.

Ο Γιώργος Πετρίδης είχε καταφέρει η συνεργασία της παράταξής μας με τις υπόλοιπες να είναι πάρα πολύ καλή και το βλέπουμε και στα δημοτικά συμβούλια, δεν είχαμε εντάσεις και πολλές φορές όταν ήταν να εκδώσουμε ένα ψήφισμα ήταν ενιαίο, έτσι θα συνεχίσουμε".

Ο Γιάννης Γκαράνης σήμερα διατηρεί την ιδιότητα του γραμματέα στο ΚΙΝΑΛ Ροδόπης, όμως στη Νομαρχιακή Επιτροπή που θα συγκαλέσει την ερχόμενη εβδομάδα θα υποβάλει την παραίτησή του.


Κλεοπάτρα Στογιαννίδου: Η θέση των μελών ήταν ξεκάθαρη, δεν ήθελαν να διχαστούν
Το καλό κλίμα που επικρατεί με τους συνυποψηφίους του και μετά την ανάδειξη του αποτελέσματος, σημείωσε ο Γιάννης Γκαράνης, εκφράζοντας την πεποίθηση "θα είναι δίπλα μας την επόμενη μέρα". Το πως τοποθετούνται για το εκλογικό αποτέλεσμα και την επόμενη μέρα η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου και ο Νίκος Σωτηρακόπουλος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Σεβάστηκε τη θέση μελών της παράταξης να μην υπάρξει διχασμός και αποφάσισε να αποσυρθεί την τελευταία στιγμή από την ψηφοφορία. "Δεν μετάνιωσα ή είδα ότι δεν έχω πιθανότητες. Η θέση των μελών ήταν ξεκάθαρη ότι δεν ήθελαν να διχαστούν. Στο πλαίσιο της ενότητας θεώρησα σωστό να αποσυρθώ", λέει η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου. Σύμφωνα με την ίδια η παράταξη βγαίνει  από το κλίμα εσωστρέφειας στο οποίο είχε μπει αυτό το μικρό διάστημα και σχεδιάζει την επόμενη μέρα. Για τον Γιάννη Γκαράνη εκφράζει την πεποίθηση ότι "θα αποδειχθεί αντάξιος των προσδοκιών των ανθρώπων που στήριξαν την υποψηφιότητα του. Αισθάνομαι ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να πάμε σε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα και αυτό αξίζει ένας συνδυασμός που δούλεψε όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσει να δουλεύει". Και μπορεί μέχρι τον Μάιο να μεσολαβεί ένα μεγάλο διάστημα, όμως η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου δηλώνει ξανά παρούσα στις εκλογές. 


Νίκος Σωτηρακόπουλος: Καλεί τον Γιάννη Γκαράνη να λειτουργήσει ομαδικά
Εκφράζει τον προβληματισμό για τη διαδικασία με την οποία αναδείχθηκε ο επικεφαλής της παράταξης, αλλά δηλώνει με έμφαση "κρατάω το λόγο μου ότι θα είμαι υπό οποιονδήποτε θα υποδείξει η παράταξη και το τηρώ αυτό". Ο Νίκος Σωτηρακόπουλος δέχτηκε με το κεφάλι ψηλά την ήττα του, όμως δηλώνει πως "ίσως να χρειάζονται πιο ανοικτές διαδικασίες στις οποίες να μιλάει ο κόσμος. Τα μηνύματα που είχα λάβει προς το πρόσωπό μου από τον κόσμο ήταν θετικά. Με παρακινούσαν και μου έλεγαν να προχωρήσω μπροστά. 

Όμως το εκλογικό σώμα ήταν πολύ κλειστό, δηλαδή έχεις 23 συμβούλους και 23 προέδρους, ενώ θα μπορούσε να είναι όλα τα συμβούλια. Ήταν κάτι που δεν το είχαμε θίξει, δεν το είχαμε συμφωνήσει. Αυτό ήταν κάτι που το έθιξαν μερικοί σύμβουλοι στην ομιλία τους. Μία τέτοια διαδικασία θα ήταν πιο αντιπροσωπευτική, γιατί θα έπαιρνες τα μηνύματα του κόσμου, τι θέλουν και ίσως να μην είναι μόνο μέσα στους μηχανισμούς της παράταξης".

Κάλεσε τον νέο επικεφαλής της παράταξης Γιάννη Γκαράνη "να λειτουργήσει ομαδικά, να μην ξεχωρίσει αυτούς που τον ψήφισαν και αυτούς που δεν τον ψήφισαν" και δηλώνει την ανάγκη να υπάρχει επαφή με τον κόσμο "άλλαξαν οι καιροί, πλέον η τοπική αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται τα κόμματα να δώσουν χρίσμα. 

Οι τοπικές κοινωνίες άλλαξαν, τα κόμματα έρχονται δεύτερα, δηλαδή ο κόσμος υποδεικνύει ποιον θέλει για αντιδήμαρχο, ποιον θέλει δήμαρχο, αυτοί υποδεικνύουν με την αγάπη τους".

Όσο για το μέλλον της παράταξης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κος Σωτηρακόπουλος πιστεύει πως "η πορεία και το μήνυμα που θα δώσει ο νέος αρχηγός της παράταξης και ο σημερινός δήμαρχος θα δείξουν αν θα βγει πάλι πρώτη η παράταξή μας. 

Εγώ το τόνισα και στον δήμαρχο ότι πρέπει να δουλέψουμε αυτόν το χρόνο όλοι και να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αυτό το διάστημα που μένει πρέπει να δουλέψουμε, έχουμε πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει να τα λύσουμε. Έχουμε κάνει μεγάλο έργο, αλλά πρέπει τα δει και ο πολίτης"

Ο Νίκος Σωτηρακόπουλος συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και δηλώνει με βεβαιότητα ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου 2018.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Γαλουχημένος στους διαύλους της επικοινωνιακής τέχνης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εφάρμοσε στο διαδικτυακό διάλογο χθες με όλους τους φορείς του Έβρου,  τη μέθοδο των συσσωρευμένων θετικών ερωταπαντ