fbpx Γιάννης Γκαράνης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση που εμείς υπηρετούμε, δεν μπορεί να λειτουργήσει με κομματικές στηρίξεις
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου, 2019 - 10:00
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γιάννης Γκαράνης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση που εμείς υπηρετούμε, δεν μπορεί να λειτουργήσει με κομματικές στηρίξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιάννης Γκαράνης
Εκλογές
Δήμος Κομοτηνής

Ανοιχτή σε ενεργούς πολίτες από τη Δεξιά και την Κεντροδεξιά, μέχρι την Αριστερά και την Κεντροαριστερά, είναι η παράταξη της "Κοινωνίας Πολιτών", σύμφωνα με τον επικεφαλής της

Ανοιχτή σε ενεργούς πολίτες από τη Δεξιά και την Κεντροδεξιά, μέχρι την Αριστερά και την Κεντροαριστερά, είναι η παράταξη της "Κοινωνίας Πολιτών", με τον επικεφαλής αυτής Γιάννη Γκαράνη να απευθύνει δημόσιο κάλεσμα συμμετοχής και συμπόρευσης σε όποιον πολίτη ενστερνίζεται το όραμα και τις προτάσεις της παράταξης. Με ειλικρίνεια παραδέχεται ότι κανείς δεν απεμπολεί την ιδεολογική ή την κομματική του ταυτότητα, η παράταξη, όμως, ως σύνολο πρέπει να μείνει μακριά από κομματικές στρατεύσεις.  Μετά την πρώτη επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του για τον Δήμο Κομοτηνής, ο Γιάννης Γκαράνης κατέρχεται δυναμικά στον προεκλογικό αγώνα, επικοινωνώντας με όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες, επισκεπτόμενος την πόλη και τους οικισμούς της.

Ο "Χ" δίνει βήμα στον υποψήφιο δήμαρχο Κομοτηνής και θέτει ερωτήματα σε αυτόν. Φυσικά ο χρόνος μέχρι τις εκλογές θα επιτρέψει για περισσότερες ερωτήσεις και βέβαια απαντήσεις, που χρειάζεται να γνωρίζουν οι δημότες ενόψει της κάλπης για τον Δήμο Κομοτηνής. 

Κε Γκαράνη, μετά την πρώτη επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητα σας, πως συνεχίζεται ο προεκλογικός αγώνας;

-Συνεχίζεται με καθημερινές και συνεχείς επαφές με πολίτες από όλον τον Καλλικρατικό Δήμο της Κομοτηνής. Φροντίζουμε να επικοινωνούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, επισκεπτόμενοι την πόλη και τους οικισμούς της και να καταγράφουμε τις αγωνίες, τα προβλήματα, αλλά και τις προτάσεις τους. Σε καθημερινή βάση όλο και περισσότεροι Κομοτηναίοι έρχονται κοντά μας και ζητούν να βοηθήσουν τον αγώνα μας, που τον θεωρούν αγώνα για τους ίδιους και για τα παιδιά τους. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση α' βαθμού έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως ένα μετερίζι, που τους αφορά άμεσα. Ως ο κοντινότερος σε αυτούς θεσμός, μέσω του οποίου μπορούν όλοι οι ενεργοί πολίτες να παλέψουν για να συνδιαμορφώσουν την πόλη τους.

Προβλήματα στην ενότητα της παράταξής σας υπάρχουν;

-Σε καμία περίπτωση. Είμαστε απόλυτα ενωμένοι κι αυτό μας δίνει δύναμη και σφυρηλατεί ακόμη περισσότερο την προοπτική νίκης της παράταξής μας. Στον βασικό κορμό των παλιών και έμπειρων στελεχών της «Κοινωνίας Πολιτών», προστίθενται καθημερινά καινούριοι συμπολίτες μας που θέλουν να ενεργοποιηθούν μέσα από τις τάξεις της παράταξής μας και να δώσουν μαζί μας τη μάχη για την Κομοτηνή που ονειρευόμαστε. Αυτή η όσμωση έμπειρων και νέων υποψήφιων αυτοδιοικητικών στελεχών αναδεικνύεται ως ένα μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Η διοίκηση ενός Δήμου είναι πλέον μια ιδιαίτερα σύνθετη και απαιτητική υπόθεση, που απαιτεί γνώση κι εμπειρία. Αλλά, παράλληλα, χρειάζεται την ορμή και τον ενθουσιασμό ανθρώπων, που για πρώτη φορά ασχολούνται με τα κοινά της Αυτοδιοίκησης κι έχουν νέες ιδέες και προτάσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας σας στη Δημοτική Αρχή έχετε ασχοληθεί κυρίως με τον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Πόσο σημαντικό τον θεωρείτε για την επόμενη μέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών;

-Ο τομέας της κοινωνικής πολιτικής θεωρείται από τους πλέον σημαντικούς και για την παρούσα Δημοτική αρχή και για μας. Η κοινωνία μας μαστίζεται από μια μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση και ο Δήμος είναι αυτός που έχει αναλάβει το μεγαλύτερο μερίδιο φροντίδας των πολιτών του που πλήττονται. Περικοπές σε δαπάνες μπορεί να γίνονται σε όλους τους τομείς. Όχι όμως σε αυτόν της κοινωνικής πολιτικής. Τα τελευταία χρόνια αυξάνουμε διαρκώς το κομμάτι της οικονομικής συμβολής του Δήμου στην κατεύθυνση ενίσχυσης της κοινωνικής μέριμνας. Κι αυτό θα συνεχίσουμε συνειδητά να πράττουμε, εφόσον οι συμπολίτες μας, μάς δώσουν την εκλογική δυνατότητα να διοικήσουμε τον Δήμο Κομοτηνής.

Κι άφησα τελευταία, κύριε Γκαράνη, την ερώτηση που αφορά την πρόταση συνεργασίας, που έχει καταθέσει εδώ και καιρό η κα Λαφτσή και που την επανέφερε στο προσκήνιο σε πρόσφατη συνέντευξη, που έδωσε στο ραδιόφωνό μας. Πώς την σχολιάζετε;

-Θέλω, πρώτα απ’ όλα, να σας υπενθυμίσω ότι πριν από λίγους μήνες τα μέλη, που αποτελούν την παράταξη της «Κοινωνίας Πολιτών» με εξέλεξαν μέσα από μια άκρως δημοκρατική διαδικασία ως επικεφαλής τους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Έτσι, λοιπόν, δεσμευτήκαμε να δώσουμε μαζί ενωμένοι τον αγώνα για ένα ακόμη νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα. Κατά δεύτερον, να σας τονίσω ότι η παράταξή μας, όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, είναι πολυσυλλεκτική και ανοιχτή σε συνεργασίες, αλλά σε ατομικό επίπεδο κι όχι συνεργασίες περιχαρακωμένες σε κομματικές ταμπέλες. Μέσα στους κόλπους της υπάρχει χώρος να δραστηριοποιηθούν ενεργοί πολίτες από τη Δεξιά και την Κεντροδεξιά, μέχρι την Αριστερά και την Κεντροαριστερά. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ζητήσουμε ή να δεχτούμε χρίσματα ή συνεργασίες από κανένα κόμμα. 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που εμείς υπηρετούμε δεν μπορεί να λειτουργήσει με κομματικές στηρίξεις και συνεργασίες με κομματικές παρατάξεις, ούτε όμως και με αποκλεισμούς. Είμαστε εδώ, έτοιμοι να συμπεριλάβουμε στα ψηφοδέλτια μας όποιον συμπολίτη μας ενστερνίζεται το όραμά μας και τις προτάσεις μας. Κανένας μας δεν απεμπολεί την ιδεολογική ή την κομματική του ταυτότητα. Η παράταξή μας, όμως, ως σύνολο πρέπει να μείνει μακριά από κομματικές στρατεύσεις. Γιατί ο τόπος μας έχει ανάγκη τις ιδέες, τα οράματα όλων μας, στην κατεύθυνση της υπηρέτησης του κοινού καλού και της προόδου του Δήμου μας.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Διακομματική με νεοδημοκρατικό κυρίως «καπέλο»,  κεκλεισμένων των θυρών, με  αποσπασματικές λογικές ικανοποίησης αιτημάτων περιφέρειας και δήμων για να γίνουν κάποια έργα που ψάχνουν να βρουν χρηματοδοτικά ε