fbpx Φαρμακερή απάντηση Γαβρόγλου στη μήνυση Καραμπίνη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 26 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Φαρμακερή απάντηση Γαβρόγλου στη μήνυση Καραμπίνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κώστας Γάβρογλου
Αθανάσιος Καραμπίνης
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

"Με όσα συμβαίνουν στο Δημοκρίτειο, το γεγονός δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση"
 

Δήλωση - απάντηση στην μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε σε βάρος του εξέδωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου. «Επειδή δημοσιεύματα φέρουν τον πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου κ. Καραμπίνη να έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον μου, έχω να δηλώσω ότι με όσα συμβαίνουν στο Δημοκρίτειο, το γεγονός δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση» σημειώνει ο υπουργός Παιδείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρυτανείας του ΔΠΘ, ο Αθανάσιος Καραμπίνης «κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά προς τη Βουλή των Ελλήνων, μέσω της εισαγγελέως του Πρωτοδικείου Ροδόπης, κατά του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, σχετικά με την πειθαρχική δίωξη του πρύτανη και τις δηλώσεις του υπουργού σε βάρος του ΔΠΘ». Εις βάρος του πρύτανη του Πανεπιστημίου, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας, την οποία υπογράφει ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη αναφορικά με τα κονδύλια σίτισης και το πλέγμα των εξωπανεπιστημιακών εταιρειών.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΟΥ: «Να διαλευκανθούν οι υποθέσεις του ΔΠΘ και να συνεχίσει την ομαλή λειτουργία του»


Το δικό του σχόλιο για την υπόθεση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και την κόντρα του υπουργού Παιδείας με τον πρύτανη Θανάση Καραμπίνη, κατέθεσε μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5 fm ο Δημήτρης Χαρίτου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κος Χαρίτου πάντως έβαλε το ζήτημα σε μια κάπως διαφορετική βάση, προτάσσοντας κατ’ αρχήν την ιστορική διαδρομή του πανεπιστημίου και τη σημασία της ύπαρξης του για την περιοχή: «Νιώθω ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είναι ένα κομμάτι από την ιστορία της περιοχής μας. Αναπτύχθηκε μαζί με την ανάπτυξη της ίδιας της περιοχής εδώ. Για αυτό θεωρώ ότι η πορεία του είναι ανεξάρτητη και από τα αξιώματα και από τα πρόσωπα και από τις διοικήσεις. Αυτές θα παρέρχονται, το πανεπιστήμιο όμως θα παραμείνει. Άλλο πράγμα είναι η πορεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου με τις δυσκολίες ή με τις καθυστερήσεις και άλλο η σχέση του με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Άλλο πράγμα είναι η πορεία του πανεπιστημίου και άλλο πράγμα ο διοικητικός έλεγχος, από ότι αντιλαμβάνομαι. Νομίζω ότι και η πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και όλοι οι πολίτες και της Κομοτηνής και της ευρύτερης περιοχής που παρακολουθούν πράγματι θέλουν να κλείσει η υπόθεση όσο γίνεται με τον ταχύτερο τρόπο». 


Όσο για το ζήτημα που έχει ανακύψει, ο κος Χαρίτου εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει όλες οι υποθέσεις να διαλευκανθούν το συντομότερο δυνατό και να επανέλθει η κανονικότητα στη λειτουργία του ιδρύματος. Σημείωσε δε, ότι κατάλληλα να αποφανθούν επί αυτών των ζητημάτων είναι τα αρμόδια όργανα και επίσης είναι τα μοναδικά που δικαιούνται να λάβουν θέση: «Να διαλευκανθούν οι όποιες υποθέσεις έτσι ώστε να μην υπάρχουν σκιές και να συνεχίσει το πανεπιστήμιο την ομαλή του λειτουργία. Δεν θα μπω στα ιδιαίτερα διότι δεν με αφορούν και ήδη είναι σε εξέλιξη, διότι ασχολούνται με αυτά επιτροπές ελεγκτικές των πανεπιστημιακών που εκεί έχει παραπεμφθεί η διοίκηση του πανεπιστημίου. Δεν θέλω να συμβάλω σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται δυστυχώς υποβάθμισης συνολικά του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Ακούω διάφορα σχόλια από άλλους θεσμικούς παράγοντες εκτός πανεπιστημίου και δεν μπορώ να αντιληφθώ ούτε τα κίνητρα ούτε τα εφαλτήρια όλων αυτών που παρεμβαίνουν γύρω από το θέμα αυτό. Εγώ κρατιέμαι στην άποψη ότι το Δημοκρίτειο ήταν και θα παραμείνει ένα κομμάτι της αναπτυξιακής πορείας της περιοχής εδώ». 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Διακομματική με νεοδημοκρατικό κυρίως «καπέλο»,  κεκλεισμένων των θυρών, με  αποσπασματικές λογικές ικανοποίησης αιτημάτων περιφέρειας και δήμων για να γίνουν κάποια έργα που ψάχνουν να βρουν χρηματοδοτικά ε