fbpx Φ. Γεννηματά: "Ορίστε επιτέλους ημερομηνία εκλογών"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2019 - 10:00
Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Φ. Γεννηματά: "Ορίστε επιτέλους ημερομηνία εκλογών"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φ. Γεννηματά
ΚΙΝΑΛ
αρχηγός
Αλεξανδρούπολη

Η αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛ. γιόρτασε την 25η Μαρτίου και περιόδευσε στον Έβρο, σε "πρώτο πλάνο" Αχμέτ Ιλχάν και Κωστής ημιτσής

Ως μία απόπειρα στήριξης του υποψήφιου περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Κωστή Σημιτσή, ερμηνεύτηκε από πολλούς η επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στην Αλεξανδρούπολη, η οποία ξεκίνησε στις 24 και τελείωσε στις 25 Μαρτίου. Εξ αυτού καθίσταται κατανοητό, ότι η αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛ. συμμετείχε και στον επίσημο εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην πρωτεύουσα του Έβρου, όμως μία ημέρα νωρίτερα είχε γίνει και προεκλογική εκδήλωση του Κινήματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Από εκείνη την ομιλία της, την οποία "άνοιξε" ο Κωστής Σημιτσής, η κα Γεννηματά έκανε ευθείας αναφορά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, επικεντρώνοντας όμως κυρίως στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και σχεδόν καθόλου στους Δήμους. Ωστόσο, είχε πει: «Πιστεύουμε στην ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση και στο πρόγραμμά μας προβλέπουμε την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και πόρων σε Περιφέρειες και Δήμους. 

Με αυτό ως κριτήριο στηρίζουμε εκείνες τις αυτοδιοικητικές προσπάθειες που έχουν τα εχέγγυα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των περιοχών τους και προέρχονται από πλατιά συμπόρευση κοινωνικών δυνάμεων. Τέτοια προσπάθεια στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι ο συνδυασμός ‘Περιφέρεια σε Δράση’ με επικεφαλής τον Κωστή Σιμιτσή για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης»

Φ. Γεννηματά: "Ορίστε επιτέλους ημερομηνία εκλογών" 
Η ομιλία της κυρίας Γεννηματά, που είχε ως φόντο το συνέδριο του Κινήματος στις 30 & 31 Μαρτίου, είχε εξόχως προεκλογικό χαρακτήρα και ευθείες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Η ίδια συσχέτισε μάλιστα τα δύο κόμματα λέγοντας ότι το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται "ανάμεσα στην παλιά Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη νέα Δεξιά του Αλέξη Τσίπρα", όντας το μοναδικό κόμμα που εκπροσωπεί την κεντροαριστερά και τον σοσιαλισμό στην Ελλάδα Εξέφρασε ακόμα την εκτίμηση ότι η Ελλάδα χρειάζεται "πολιτική ανατροπή" και χαρακτήρισε τον Αλέξη  Τσίπρα ως "το πρόβλημα της χώρας". Ζήτησε ακόμα από την κυβέρνηση να "ορίσει επιτέλους ημερομηνία εκλογών". Την ομιλία της παρακολούθησαν περίπου 400 άτομα από τον Έβρο και την Ροδόπη με την πρώτη σειρά να καλύπτεται κατά κύριο λόγο από 'αγωνιστές' του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, από το οποίο "προέρχεται" και η κα Γεννηματά κατά δήλωσή της. 

Φ. Γεννηματά: "Τα εθνικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα" 
Η επίσκεψη της κα Γεννηματά στην Αλεξανδρούπολη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Φυλάκιο και το Τελωνείο των Κήπων, όπου αντάλλαξε ευχές με στρατιωτικούς και στρατεύσιμους και στη δήλωσή της σημείωσε ότι "δεν διεκδικούμε, αλλά και δεν παραχωρούμε τίποτα". 

Σε αυτό το πνεύμα είχε κινηθεί και στην δήλωσή της μετά το πέρας του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην πόλη, από όπου είχε πει: Η επέτειος του ‘21 δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία. Αποτελεί σύμβολο για όλους μας. Μας εμπνέει πάντα για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις του σήμερα. Τα εθνικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Κρατάμε ψηλά τη σημαία των αγώνων για την εθνική προοπτική και την κοινωνική προκοπή. Ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε την Ελλάδα μπροστά". 

Σε όλη την περιοδεία της, η κα Γεννηματά συνοδευόταν από τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος σε ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε, επικέντρωσε στην ανάγκη δημιουργίας δεύτερης γέφυρας στο μεθοριακό σταθμό Κήπων: "Κρίσιμο ζήτημα αποτελεί για την περιοχή η κατασκευή δεύτερης γέφυρας στο σημείο του ποταμού που συνδέονται η Ελλάδα και η Τουρκία, προκειμένου να ανταποκριθεί στον αυξημένο όγκο των εμπορικών συναλλαγών, των μεταφορών καθώς και για την άρτια εξυπηρέτηση των τουριστικών αναγκών" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε